Dodaj do ulubionych

Siódmy miesiąc

10.07.06, 08:01
Już 7 miesięcy, jak ten czas lecismile Jedyna niewygoda to ten upal.
Obserwuj wątek
    • hodos Re: Siódmy miesiąc 12.07.06, 12:48
    • martka.z.witkiem Re: Siódmy miesiąc 24.07.06, 09:37
      Ja też przez te upały ledwo zyje. Na szczęscie w mieszkaniu nie mam zbyt gorąco,
      ale i tak wolalabym sobie lezeć na plaży big_grin
      Chociaż- znając życie- nie bedąc w ciąży zapewne siedziałabym w pracy i
      cierpiała na brak klimatyzacji smile Więc wolę swoje chłodne cztery kąty i swojego
      akrobatę w brzuchu smile
    • dawid027 Re: Siódmy miesiąc 07.08.06, 21:18
      mam obawy co do porodu ,rodziłam normalnie a teraz niby cesarka.
    • syllla1 Re: Siódmy miesiąc 08.08.06, 09:40
      czesc dziewczyny,jestem w 30 tyg.,przytyłam 9-10 kg,strasznie boli mnie
      kregosłup i dopiero za tydzien zaczynam szkołe rodzenia..czuje sie dobrze choc
      czasem sił mi nagle brakuje,a jak u was jest z waga i samopoczuciem???wiecie
      ile ważą wasze malenstwa??
      • gizelcia Re: Siódmy miesiąc 08.08.06, 20:06
        Jestem w 27 t.c., przytyłam jakieś 11-13kg (na szczęście urósł mi głównie
        brzuch, reszta raczej w normie i co cieszy biust). Czuję się rewelacyjnie i oby
        tak dalej smile
        • anna_iza Re: Siódmy miesiąc 09.08.06, 09:06
          hej dziewczyny wink ja tez jestem w 27 tc -przytylam 10 kg ale tez raczej
          wszystko poszlo w brzuch chociaz troche tez w pupe i uda ale zawsze mialam
          takie tendencje wiec musialam sie z tymliczyc. ale jest w miare ok. proponuje
          abyscie swoja aktywnosc przeniosly na forum listopadowe wink bo jak teraz siodmy
          miesiac tzn ze termin na listopad wink pozdrawiam,Ania
          • limonka26 Re: Siódmy miesiąc 09.08.06, 09:33
            kochane listopadóweczki, ja też prawie zaczynam siódmy miesiąc smile)), na plusie
            kg mam ok. 10 sad ale się tym nie martwię bo dla mnie najważniejsze jest to żeby
            moja córeczka była zdowa, zresztą dla nas wszystkich dzidzia jest
            najważniejsza smile

pozdrawiam i życzę szczęśliwych kolejnych trzech miesięcy smile
            • kasiak37 Re: Siódmy miesiąc 09.08.06, 10:30
              witam,ja pojutrze zaczne 7 miesiac.Na plusie mam 7 kg,wiec chyba niezlesmile.Maly
              jest ruchliwy i w nocy mam problemy ze spaniem.Troche pobolewa kregoslup ale
              cale szczescie ze final zbliza sie duzymi krokami.Pozdrawiamsmile
              • agg.agnieszka : Siódmy miesiąc 24.08.06, 14:18
                moj planowany termin porodu to 10 listopad. czuje sie dobrze, a przytylam
                zaledwie 5 kg (tyle wazy moj brzuch prawdopodobnie), jak narazie nie mam
                rozstepow, choc zastanawiam sie ile jeszcze ten wieeelki balon przetrzyma (29
                cm). ciesze sie ze ominely mnie napady ,,zarlocznosci''i nie wybiegalam do
                sklepu o polnocy w celu zakupu sledzi.jedyna niedogodnoscia jest wrazliwa skora
                na twarzy, czerwieni sie przy najmniejszej zmianie temperatury, co bywa
                zenujace!
          • mkmarek5 Re: Siódmy miesiąc 25.08.06, 13:07
            a jaki jest link na listopadowe mamcie???ja mam termin na 5.10, choć pewnie
            urodzę wcześniej, ponieważ zdecydowałam się na cesarkęsmileten czas ciąży mija tak
            szybko, że szczerze mówiąc, nie mogę uwierzyć, że jeszcze tylko dwa miesiące
            będę mieć Skrzata w brzuszkusmilepozdrawiam Mamcie listopadowe!
    • becik837 Siódmy miesiąc 25.05.07, 08:14
      Ja dopiero teraz,tj.27tc.czuje sie rewelacyjnie! Brzuszek mam maly wiec w niczym
      mi nie przeszkadza. Do tej pory bylo fatalnie...
    • o_ulus Re: Siódmy miesiąc 25.05.07, 11:38
      ja koncówka lipca tez mi doskwieraja upaly chce mi sie ciagle spac ale jak juz
      wyjde z domu to mi sie nie chce do niego wracac meza nie ma w delegacji wiec
      jestem sama. Łozeczko juz kupilam wiem ze roche wczesnie ale czas ucieka. Meza
      mam co dwa tygodnie na wekendy a jak juz jest to remontuje łazienke wiec i tak
      nie ma czasu. Mam juz sporo ciuszkow wlasciwie nic nowego wszystko dostalam mam
      w rodzinie pol roczne dzieci. Kupilam 20 pieluszek tetrowych jedno paczke
      pampersow. dwie butelki z aventu jedno 260 z wolnym przeplywem a drugo
      treningowa i dwa smoczki tez z aventu 0-3 mysle ze to dobra firma. Posciel sama
      uszylam mam maszyne wiec sporo kasy na tym zaoszczedzilam bo posciel cholernie
      droga. Wlasciwie zostal mi wozek do kupienia a i wanienka. Nie kupuje stelarza
      ani wkładki z gąbki przewijaka tez nie widze jak swietnie radzi sobie moja
      bratowa bez tych akcesoriow. Napiszcie co juz macie co planujecie kupic ja
      raczej staram zachowac zimna krew na zakupach chociasz nieraz jest trudno bo jak
      mi sie cos spodoba to nie ma zmiłuj he he. A mój mały to taki wiercipięta tez
      dokuczaja mi bule kregosłupa ale smaruje naproxenem emu plus i teraz troche nogi
      w te upaly bola. pozdrawiam
      • kaisa811 Re: Siódmy miesiąc 25.05.07, 15:27
        Witam przyszłe mamusie
        Mam termin na początek sierpnia. Do tej pory czułam się w miarę dobrze, tylko
        bolał mnie kręgosłup no i zaczęło pobolewać krocze. No ale teraz przez te upały
        nie mieszczę się w buty. Do pracy chodzę w plażowych klapkach (aż mi głupio, ale
        z drugiej strony kobiecie w ciąży wypada, najważniejsza jest wygoda!)Ubranka już
        dawno zgromadziłam, a dopiero teraz zaczynam powoli kupować inne rzeczy. Mam
        wanienkę,polecam do niej stelaż (b. wygodna w uzyciu, mam łazienkę - klitkę,
        więc wanienkę mogę przenieść gdzie chcę). Kupiłam też przewijak, żeby mi plecy
        całkowicie nie siadły przy kilkunastokrotnym schylaniu się do przewijania. Na
        razie kupiłam 1 butelkę i rtakie tam drobiazgi - nożyczki, szczoteczkę do
        włosków itp.
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka