Dodaj do ulubionych

jak to jest?

10.07.06, 20:38
Witam mam do was małe pytanie odnosnie zajścia w ciąże a własciwie jesgo prawdopodobienstwa ? wpółrzyjemy z moim chłopakiem od 8 miesięcy i zawsze stosujemy tą sama metodę zabezpieczenia czyli prezerwatywę (skutecznie) jednak on nie lubi jej używać i zawsze zwleka z założeniem czyli wygląda to tak ze najpierw wchodzi we mnie bez i tak chwile kochamy się a potem zakłada i cały wytrysk juz jest normalnie w prezerwtywie on zawsze mnie uspokaja ze zawsze tak robił i nie było do tej pory wpadki w sumie to sprawdzam zawsze czy jego członek jest suchy i w sumie to nigdy nie zauważyłam na nim śluzu nie jestem jego pierwszą dziewczyną i ma on spore doświadczenie nie jest też młodzieniaszkiem ale ja zawsze przeżywam stres czy nie zajde w ciaże w taki sposób mało tego naczytałam sie na roznych forach ze wystarczy kropla i mozna zajsc w ciąże do okresu mam jeszcze 2 tygodnie żadnych objawów nie mam ale zastanawiam sie nad bolem brzucha który mam od tygodnia dół zawsze w popołudniwych porach ale ból jest cały czas do wieczora czasem tak silny ze nie dam rady chodzic ale to moze zwiazane z czym innym w kazdym razie prosze o jakies odpowiedzi...
Obserwuj wątek
    • patrycja22wiosny Re: jak to jest? 10.07.06, 21:14
      ile ty masz lat?
      • smutasek25 Re: jak to jest? 10.07.06, 21:22
        a czemu pytasz?
    • smutasek25 Re: jak to jest? 10.07.06, 22:13
      chodzi mi o prawdopodobienstwo zajscia w ciaże wiem ze jest ale interesuje mnie czy któras z was tak miała ? a i jeszcze jedno gdzies wyczytałam ze bole brzucha i kregosłupa moga byc spowodowane takim sposobem zabezpieczania ?????? i zastanawiam sie czy to prawda a wiek no coz nie zawsze rowna sie z doswiadczeniem sad
      • aga55jaga Re: jak to jest? 10.07.06, 22:20
        1 pytanie - ja tak zaszłam w ciążę
        2 pytanie - twoje objawy na pewno nie są oznaką waszej metody antykoncepcji.
        Jeżeli masz takie objawy może warto wybrać się do dobrego gina, który cie
        przebada, zrobi cytologię (to przede wszystkim) czystość pochwy, porozmawia z
        tobą o metodach antykoncepcji, jak i bezpiecznego seksu dla ciebie (mówiłaś że
        twój chłopak ma duże doświadczenie ale skąd wiesz że nie roznosi np HpV? HIV
        czy chociażby żółtaczki typu C nie wspominając już o pospolitych chlamydiach.
        grzybicach) Twoje objawy mogą być objawami wszystkiego (np zapalenia
        przydatków, itp) zatem do gina.... i to szybciutko big_grin
      • joa28 Pogoń przyjemniaczka 10.07.06, 22:24
        Przepraszam, może jestem zbyt bezpośrednia, ale z jakiej racji masz się
        stresować? Bo nie lubi w gumce? Kiepski powód. Zaraz Ci tu pewnie dziewczyny
        napiszą, żebyś na tabletki przeszła. No cóż - ja Ci na pocieszenie powiem, że w
        szkole rodzenia spotkałam moją koleżankę ze szkolnej ławki, która znalazła się w
        tych 2 promilach nieskuteczności i chyba się na porodówce spotkamy. a
        przyjemniaczkowi - szklanka wody i niech sobie sam robi dobrze a nie za pomocą
        Twojego ciała . P.S. Brzuch Cię chyba boli na skutek ciągłego stresu
    • agusia19-84 Re: jak to jest? 10.07.06, 22:19
      My też stosowaliśmy podobną metodę od początku... no a teraz jestem w ósmym
      miesiącu ciąży... więc ryzyko jest i to duuże. Mój dzidziuś był totalną
      niespodzianką ale teraz nie mogę się go doczekać...
    • dodkowska Re: jak to jest? 10.07.06, 22:22
      wiesz zajsc w ciąze tez mozna niekoniecznie jak sie spusci w ciebie jak sie
      kochacie tez mu sie wydziela taka maz z plemnikami
      • smutasek25 Re: jak to jest? 10.07.06, 22:46
        u gina byłam jakis czas temu teraz jestem za granica i nie bardzo moge isc do lekarza 3 miesiace temu stwierdzono u mnie grzybice ale bralam leki i juz jest wyleczona miałam robiona cytologie i usg wiem ze tak mozna zajsc w ciaze ale to jak on jest we mnie to trwa zaledwie 2 minuty moze nawet nie i znim dojdzie u niego do orgazmu to jeszcze utrwa dobry czas dzis jest 13 dzien od momentu kiedy skinczył mi sie okres z tego prawie codziennie sie kochalismy ale zastanawiam sie czy sa mozliwe juz jakies objawy ciązy bo ja nic nie mam oprócz tych dziwnych bóli brzucha w sumie to my uwazamy bardzo poza tym ze on zawsze wchodzi na chwile we mnie ale potem ja zaraz krzycze ze ma załozyc prezerwatywe . A jesli chodzi o tabletki to narazie nie moge brac sad tak pytam bo podobno z tym zapłodnieniem wcale tak łatwo nie jest?
        • aga55jaga Re: jak to jest? 10.07.06, 22:49
          u jednych łatwo i innych trudno - tu naprawdę "wolna amerykanka". Z drugiej
          strony współczuję, bo żyjesz w ciągłym stresie nie czerpiąc przyjemności ze
          zbliżenia, jeżeli w momentach penetracji musisz krzyczeć na partnera aby
          założył gumkę.
          Jednak radzę wizytę u gina z powodu tych bóli, nie leczone zapalenia mogą mieć
          poważne konsekwencje
        • dodkowska Re: jak to jest? 10.07.06, 22:49
          to prawda wcale nie jest tak łatwo ale wiesz jedni staraja sie rok dwa lata a u
          innych jest to chwila zapomnienia i juzsmile
          • aga55jaga dodkowsak 10.07.06, 22:50
            a ty jeszcze łazisz po nocach? Rodzić już!
          • taraviata Re: jak to jest? 11.07.06, 02:02
            u nas tak było smile))))))) (a ja mam tyłozgięcie macicy <prawdopodobnie jedna z
            przyczyn niepłodności>, mąż w dzieciństwie przeszedł operację wnętrostwa).
      • smutasek25 Re: jak to jest? 10.07.06, 22:48
        a i jeszcze jedno ale to tak odbiegajac od tematu czy to normalne ze ja zawsze w pochwie mam sucho no moze poza 2 3 dniami kiedy sa niby płode potem choc nie wiem co by robił ten mój to ja mam such sad( jak na pustyni i boli jak diabli sad
        • kocio-kocio Re: jak to jest? 11.07.06, 08:59
          To pewnie z nerwów.
          A w ciąży w tej chwili jeszcze na bank nie jesteś.
          Z prostego powodu: w ciążę zachodzi się podczas owulacji, która ma miejsce
          +/- dwa tygodnie przez miesiączką.
          Skoro więc do miesiączki zostały Ci jakieś dwa tygodnie, to właśnie teraz jest
          najlepszy moment na zajście.
    • lilith76 Re: jak to jest? 11.07.06, 10:44
      zastanawiam sie nad bolem brzucha który mam
      > od tygodnia dół zawsze w popołudniwych porach ale ból jest cały czas do
      wieczor
      > a czasem tak silny ze nie dam rady chodzic

ja mam czasami takie objawy zbliżającej się owulacji. twoja pora cyklu jeszcze
      to potwierdza.

PS: twój facet to idiota. myśli tylko o sobie. mam nadzieję, że bardzo nie
      uraziłam.
      • baby2104 Re: jak to jest? 13.07.06, 20:50
        Wszycy naskakujecie na stosunek przerywany... Moi rodzice zabezpieczali się tak
        20 lat i jestem jedna na świecie. Planowana i poczęta bez problemu uncertain My też
        się tak zabezpieczalismy kilka miesięcy i w ciążę nie zaszłam. Dopiero, gdy
        zaczęliśmy się starać - bez problemu.
        • aga55jaga Re: jak to jest? 13.07.06, 23:42
          tak? no a ja się nie starałam i zaszłam w ciążę właśnie w ten sposób (stosunek
          przerywany) i zapewne kilkadziesiąt dziewczyn z tego formu również big_grin
    • smutasek25 Re: jak to jest? 13.07.06, 20:40
      a mam jeszcze jedno pytanie jak to u was było z piersiami kiedy sie powiększyły i wogóle jakie sa w czasie ciąży ??? ja jestem 9 dni przed okresem i urosły mi znacznie ale nie bolą mnie są tylko większe zastanawiam sie jak to jest ? moje nie sa ani wrazliwe ani bolące ale duze nawet mój chłopak zauwazył chyba
      • amwaw Re: jak to jest? 13.07.06, 21:10
        1.piersi mogą boleć albo nie boleć-różnie bywa
        2.Ten Twój chłopak zbyt wiele się nie narobi przy Tobie skoro po 2 min musi
        założyć prezerwatywę bo kończy-nic dziwnego, że czujesz suchość-po prostu nie
        jesteś podniecona, a przy takim czymś to pewnie nawet orgazmu nie
        masz.Delikatnie,ale stanowczo domagaj się swego(póki co-kup
        lubrykant-KY,Durex,Pjur).
        3.Jak to "ma doświadczenie i do tej pory nie miał wpady?"-DO CZASU.No, chyba, że
        jesteś gotowa na bycie mamusią-jeżeli tak to życze, żeby On był gotowy do bycia
        tatusiem.
        4.Raczej w ciąży nie jesteś, chyba, że owulacje masz kompletnie pokręconą.Za
        kilka dni możesz zrobić w jakimś laboratorium beta-hcg z krwi, ew
        test(pamiętaj-robi się rano z pierwszego porannego moczu), ale byłabym na Twoim
        miejscu optymistką.
        powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka