Dodaj do ulubionych

szczesliwa mama

12.07.06, 23:41
No i w koncu przyszla kolej na mnie. 10 lipca, po dlugim czasie oczekiwania ( 10 dni po terminie) o 11:34 przyszla na swiat moja coreczka Olivia. Dla tych, ktorzy sledzili moje ostatnie posty o symptomach zblizajacego sie porodu, dodam, ze w niedziele wieczorem czulam juz bolesniejsze skurcze, dosc czeste choc nadal nieregularne. W nocy o 2:30 poczulam odchodzace mi wody oraz zauwazylam wydzilajacy sie czop. Wzielam prysznic i pojechalismy do szpitala. Tam podlaczono mnie do KTG i powiedziano, ze prawdopodobnie dzis urodze. Ja mylalam, ze porod sie juz zaczal. I nagle pojawily sie skurcze regularne. Zabrano mnie na sale oczekiwania do porodu, gdzie mialam spedzic kilka nastepnych godzin, bo mialam rozwarcie tylko na 1 cm. Za chwile zaczely sie skurcze porodowe (strasznie bolesne jak dla mnie), ale musialam czekac az bedzie wieksze rozwarcie. Po jakiejs godzinie zbadano mnie ponownie, gdzie stwierdzono, ze rozwarcie jest juz na 3-4 cm. Wtedy zdecydowano zabrac mnie na sale porodowa. Tak to sie zaczelo. A poniewaz dostalam za duza dawke zzo nie czulam juz nic od pasa w dol wlacznie z skurczami parcia. Po godzinie parcia zdecydowano uzyc " odkurzacza". I tak na swiat przyszla moja sliczna Oliwka. Po jednym dniu pobytu w szpitalu wypisano nas do domku. Obie jestesmy zdrowe.
Tak to wygladalo w moim przypadku.
pozdrawiam wszystkie przyszle mamy. To najwspanialsza i jednoczesnie strasznie odpowiedzialna rola w zyciu malego czlowieczka.
szczesliwa mama
Obserwuj wątek
    • anka197406 Re: szczesliwa mama 13.07.06, 09:22
      Gratuluje Ci z calego serca! Pozdrawiam Was obie!
      • lamatha Re: szczesliwa mama 13.07.06, 09:33
        Gratulacje, duzo zdrowia.
        M i
    • jogga Re: szczesliwa mama 13.07.06, 09:54
      Bardzo Ci gratuluję. Ja jestem 3 dni po terminie i bardzo się boję. Mam bóle
      brzuche, odchodzi mi czop sluzowy ale Zuzia jak na razie woli mieszkać w moim
      brzuchu. Mam nadzieję że sutuacja szybko się wylkaruje. Pozdrawiam i życzę dużo
      zdrowia. Joanna
      • malgosialka Re: szczesliwa mama 13.07.06, 10:06
        bardzo gratuluję.
    • kurczaczek1972 Re: szczesliwa mama 13.07.06, 15:09
      Gratuluje !!! Ja urodzilam synka 10 maja. Ciesz sie tym szczesciem ile mozesz !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka