Dodaj do ulubionych

bole brzucha

13.07.06, 15:55
Dziewczyny jestem w 19tc i codziennie boli mnie brzuch, taki jak przy
miesiączce na dole brzucha rozchodzący sie na boki. Bol jest całkem konkretny
czasami aż mi słabo sie robi-czy to coś sie mi przesuwa w środku np. kości -
macie to samo?
Obserwuj wątek
    • limonka26 Re: bole brzucha 13.07.06, 15:57
      kochana, na Twoim miejscu już bym dawno siedziała u lekarza. Takie mocne bóle
      brzucha są poważnym zagrożeniem.
    • rengur Re: bole brzucha 13.07.06, 16:01
      Rozciąga się macica bo dziecko rośnie, ale to nie powinno powodować tak silnego
      bólu. Można wypić Nospę ale lepiej skontaktuj się z lekarzem
      • kami75 Re: bole brzucha 14.07.06, 10:57
        idz do lekarza. u mnie bole w tym czasie byly zwiazane z przesileniem sie: zbyt
        intensywna gimnastyka. potem przez jakis czas nawet prostych prac domowych nie
        moglam robic bo zaraz zaczynal mnie bolec brzuch. dopiero po jakims czasie
        wszystko wrocilo do normy. ale tak mocno jak ciebie chyba mnie nie bolal.
        • hanka2501 Re: bole brzucha 14.07.06, 11:45
          J ateż miałam straszne bóle w tym okresie. Czekałam 4 dni po czym ból był już
          nie do zniesienia. Poszłam do szpitala. Dostałam opr... od lekarza, że tak
          późno przychodzę z bolącym brzuchem. Po badaniu okazało się, że wszytsko jest w
          porządku a ból jest wynikiem fizycznego zmęczenia. Dostałam nakaz 4-5 dniowego
          leżenia. naśtępnego dnia było jeszcze gorzej. Chcąc iść do toalety bo tylko w
          takich sytuacjach wstawałam z łóżka chodziłam dosłownie po ścianie. Jednak
          dalej trzymałam się zaleceń lekarza. Po ok. 3-4 dniach ból ustąpił.

Może u Ciebie być to samo. Jednak jak piszą dziewczyny ból brzucha to bardzo
          poważna sprawa. Dla pewności jedź do szpitala i niech obejrzy cię jakiś lekarz.
          Lepiej sprawdzić co jest grane i wykluczyć ewentualne ryzyko.
          • gabi_10 Re: bole brzucha 14.07.06, 14:09
            Ja sprawdziłabym to jak najszybciej u lekarza- mój gin mówi, że bóle brzucha w
            ciązy zdarzają sie dośc często, bo to przecież duże zmiany w organizmie i nie
            wolno panikować, ale jednego bólu nie należy bagatelizować- takiego jak na
            miesiączke, bo ten jest bardzo niebezpieczny- może świadczyć np. o silnych
            skurczach, te prowadzą do skracania się szyjki, a to z kolei do porodu
            przedwczesnego. Oczywiście nie musi tak być, ale dla świętego spokoju lepiej
            dmuchac na zimne, tym barzdiej że boli cię tak mocno...
            • rengur Re: bole brzucha 14.07.06, 18:21
              A jeszcze co do tych bóli, przyopmniałam sobie historię sprzed paru lat. Moja
              siostra (4 miesiąc ciąży) obudziła się rano z bólem brzucha, nie mogła nic
              jeść, źle się czuła więc pojechała do gina, ten ją zbadał - wszystko ok.
              Odesłał do chirurga że może wyrostek- ten odesłał do szpitala, że nie ma
              pewności, w najbliższym szpitalu odesłali ją do innego - oddalonego o ok 40min
              jazdy samochodem (!) - a ból coraz bardziej się nasilał. Gdy dotarła do tego
              szpitala - a było już późne popołudnie, trafiła prosto na stół operacyjny bo
              wyrostek w każdej chwili mógł pęknąć. Na szczęście wszystko skończyło się
              dobrze, ale gdyby nie jej szybka reakcja i upór w jeżdżeniu od jednego do
              drugiego (a raczej upór jej męża, bo ona by pewnie trochę odpuściła) to nie
              wiadomo czym by się to skońvczyło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka