xyz113 13.07.06, 23:14 Tyle właśnie ważę przy wzroście 176 cm..... Próbuję schudnąć, leczyłam się, leki, efekt jojo i tak na okrągło, mam już 33 lata i boję się, że nie zdążę schudnąć i mieć dzidzusia... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
litle_baby Re: Czy któraś z Was zaszła w ciążę przy wadze 11 14.07.06, 03:13 Czesc! Więc nie powiem miałam trudności w zajściu w ciąże było to tak w odstępie roku. Z przykrością muszę stwierdzić że miałam również trudności z utrzymaniem jej tzn poroniłam 2 razy. Teraz jestem w 22 tygodniu ciąży i nie przechodzę jej najlepiej. Napoczątku brałam luteinę wraz z kaprogetem (zastrzyki). Sama waże o wiele więcej od ciebie przy o wiele mniejszym wzroście. Jest bardzo trudno. Przedewszytskim ciężko. Nie mogę w pełni cieszyć się ciąża ponieważ muszę leżeć. Więc jeśli masz odrobinę silnej woli to lepiej najpierw schudnij będzie ci o wiele prościej i unikniesz takich przykrych incydentów jak ja. Oczywiście nie twierdze że poroniłam z powodu nadmiernej wagi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rogusia2 Dieta 14.07.06, 07:21 To nie dieta cud, tylko model żywienia, przy którym nie ma otyłych ludzi. Sama znam sporo osób, które baaardzo zeszczuplały. Ale tę diete trzeba stosować po prostu całe życie. / stosuje od 6 lat, mam juz opracowany własny model/ Nie eksperymentuj z nią w ciąży - poczekaj aż urodzisz. www.dobradieta.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
madzikowa2 Re: Dieta 14.07.06, 09:28 Sorry, ale diety nieskwęgowodanowej (Atkins, Kwaśniewski - bo taką poleca rogusia 2)nikomu bym nie poleciła. To chyba najgorsza z wszystkich możliwych diet, a spożywanie tak dużej ilości tłuszczów nasyconych prowadzi do chorób układu krążenia. Jeśli ktoś ma dużą nadwagę to plecam udanie się do jakiegoś ditetyka który dostosuje dietę do zapotrzebowania i upodoban danej osoby i ew. zapisze leki. A ograniczyć węglowodany jak najbardziej można, ale chodzi przede wszystkim o cukry proste-słodycze, białe pieczywo ziemniaki itp. Węglowodany złożone-chleb z pełnego przemiału, makaron pełnoziarnisty, ryż brązowy itp należy spożywać!! Pozdrawiam i życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
rogusia2 Re: Dieta do madzikowej 14.07.06, 09:53 madzikowa masz bardzo nieaktualne wiadomości. Podejście do diety niskowęglowodanowej bardzo się zmieniło w ostatnich latach i nie ma nic wspólnego z dietą Kwaśniewskiego oparta na jedzeniu samego tłuszczu. W takiej postaci ja równiez tej diety nigdy nie stosowałam. Niskowęglowodanowa nie znaczy wysokotłuszczowa. Produkty pełnoziarniste są dopuszczalne jak najbardziej, tylko że w niewielkich ilościach. Jak każdą dietę i tę trzeba dobrze poznać, żeby sobie nie zrobić krzywdy bo do chorób można się doporwadzić także dietą wegetariańską, czy śródziemnomorską, jeżeli ją źle stosujesz. Dlatego nie polecam zaczynać w trakcie ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
capribb Re: Dieta 14.07.06, 09:31 Rok przed ciaza wazylam 100, gdy zaszlam 90 (wg mojej mojej zanizajacej wagi). Teraz mam 32 tydz, waze kolo 115, jest ciezko ale moze byc. Ciesze sie. Ciaza rozwija sie prawidlowo. W schudnieciu pomoglo mi forum: forum.montignac.com.pl/index.php?sid=10c89dcaae3f9d10887ab1b5cb1bbaed Pewnie masz tysiac takich rad ale radze zajrzec bo: moze wlasnie Tobie pomoze a poza tym jest bezpieczna przy zachodzeniu w ciaze. Oby nie przesadzac z fruktoza. Poza tym zapraszam do Clubu XXL forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=56266&postdays=0&postorder=asc&sid=0eaadc213edf5f681b6269a9333e5234&start=1980 Odpowiedz Link Zgłoś
mycha28-76 Re: Czy któraś z Was zaszła w ciążę przy wadze 11 18.07.06, 09:41 JA ZASZLAM W CIAZE PRZY WADZE 104 KG.zaraz na poczatku zgubilam 6 kg. i jestem w 25 tyg.i nie przytyłam ani kilograma pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś