Dodaj do ulubionych

bóle brzucha na początku ciąży

24.07.06, 20:47
Mam do Was pytanie. Jestem na poczatku 7 tc i od czasu do czasu pobolewa mnie
brzuch (tak jak przy okresie). Jak długo to jeszcze potrwa? Do lekarza idę za
1,5 tygodnia.
Obserwuj wątek
    • arabelka78 Re: bóle brzucha na początku ciąży 24.07.06, 20:51
      www.babyboom.pl/ciaza_i_porod/zdrowie/bole_brzucha_w_ciazy_grozne_niegrozne_poczytaj.html
    • aloha57 Re: bóle brzucha na początku ciąży 24.07.06, 22:59
      Wiesz co ja też tak miałam, na początku ciąży miałam okropne wręcz bóle brzucha,
      czasami w nocy nie mogłam spać, to był taki rozrywający podbrzusze ból, byłam u
      gin i nic nie wskazywało na to że jest źle gdzies tak około 3 miesiąca bóle
      ustały, dziś jestem w 32 tyg. i wszystko jest ok
      Pozdrawiam

• moni_77 Re: bóle brzucha na początku ciąży 25.07.06, 13:44
      czesc, potworny ból brzucha był u mnie jedym z objawów ciążysmile
      cały czas myślalam, że boli mnie na @.
      nie przejmuj się tym, ginekolog powiedził mi, że to normalne, ponieważ macica
      rośnie. przestał mnie boleć w II trymestrze (teraz zaczynam 20 tydz.smile)
    • fasolka12tc Re: bóle brzucha na początku ciąży 25.07.06, 14:22
      ja jestem w 11 tyg. i też je miewam ale lekarz powiedział że to normalne. Chyba,
      że ból będzie bardzo silny należy się skontaktować z lekarzem, a jeżeli do tego
      dojdą plamienia to już niezwłocznie
      • agulka1001 Re: bóle brzucha na początku ciąży 26.07.06, 17:39
        wiem,ze cierpialyscie z powodu bolu-ale ciesze sie,ze go mialyscie hehe
        pocieszylam sie tym,bo ja ma bole od kilku dni,tylko ze wczor doszlo
        plamienie...bylam juz u lekarza,biore luteine,nospe i duzo leze...ale boje sie
        jak szlag....zeby tylko nie skoncyzlo sie czyms zlym...jak w poprzedniej
        ciazy...ja nie mam skurczow,tylko tak bol monotonny,uciskający na macice i
        pecherz,to normalne??
        • fairycharlotte Re: bóle brzucha na początku ciąży / Agulka1001! 30.07.06, 22:37
          Agulka! Czy my się nie znamy ze Starań? smile Ja mam tę samą sytuację, mam bóle
          brzucha, dostałam luteine, nospę, magnez... i wpadam w panikę... Zwykle mam ból
          monotonny, a czasem skurcze, teraz po nospie trochę mi przeszło. Ale niestety
          jutro do pracy i czeka mnie ciezki tydzień (w weekend starałam sie jak najwiecej
          leżeć). U mnie to jest koniec piątego tyg. ciąży (liczac od ostatniej @), a
          początek 4 tygodnia liczac od owulacji. Tak bardzo modlę sie, żeby było ok...
          Trzymam kciuki za nas obie...!
    • katja74 Re: bóle brzucha na początku ciąży 26.07.06, 22:37
      mnie tez brzuch strasznie bolal, dlatego nie spieszylam sie z robieniem testu
      ciazowego, bo nie podejrzewalam nawet, ze moge byc w ciazy. smile
      Pozniej czytalam, ze jest to jak najbardziej normalny objaw.
      Jak dlugo to trwalo nie pamietam dokladnie - chyba do 10 tygodnia.
      Pozdrawiam. pa
    • agilator Re: bóle brzucha na początku ciąży 31.07.06, 07:32
      Witam, mnie tez pobolewa brzuszek, a to sopiero 4tc od owu licząc. Mój gin
      powioedział, że to normalne i żebys ię nie przjmować. Tylko ja i tak się
      martwię, bo to taki ból jak na rozwolnienie. A do tego w brzuszku jestem głodna
      a w przełyku pełno! Nie chce mi się jeść sad
      • ad57 Re: bóle brzucha na początku ciąży 31.07.06, 07:44
        mialam dokladnie tak samo brzuszek pusty i ciagle uczucie glodu a nie mialam ochoty jesc i mowilam sobie ze to nic dziwnego ze kobiety w ciazy tyja 30 kilo jak musza ciagle jesc nawet jak im sie nie chce ale to juz przeszlo bole brzucha tez mialam ale rowniez ustaly jestem w 10tc...pozdrawiam
        • ad57 Re: bóle brzucha na początku ciąży 31.07.06, 07:45
          dodam jeszcze ze uczucie pustego zoladka sprawialo ze mialam mdlosci wiec trzeba bylo jesc sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka