Dodaj do ulubionych

krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac!

25.07.06, 15:42
oj dziewczyny niewiem co mi sie stało czy to jakies zapalenie czy to normalne
od 2 dni poprostu smierdzi mi z cipci!! to jest tragiczne myje ją cały czas i
nic za 5 min znowu smierdzi a za 4 dni mam termin czy tio jakies zapalenie??
do lekarza już nie ide (chodziłam panstwowo)
Obserwuj wątek
    • reniatoja Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 15:46
      Z cipci powiadasz. A czy dodatkowo cipcia piecze Cię lub swędzi? Bo to może
      jakieśm muchomorki lub inne podgrzybki pomyliły las z Twoją cipcią, nic innego
      nie przychopdzi mi do głowy. Na grzybki Daktarin polecam, akurat przez cztery
      dni to być chociaż częściowo je wytępiła.
      • mag-dallena Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 15:47
        Tylko brzydko pachnie?
        Czy może jakaś wydzielina się pokazuje?
        • dodkowska Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 15:52
          brzydko pachnie nie swedzi nie szczypie tylko jest czasem taki sluz (zadko) cos
          w stylu czopa sluzowego
      • dorianne.gray Renia, skąd w Tobie tyle jadu? ;) n/t 25.07.06, 15:55

• mag-dallena Re: Renia, skąd w Tobie tyle jadu? ;) n/t 25.07.06, 16:00
          Poleciłabym lekarza.
          Ze mnie żaden ekspert, ale trochę to brzmi tak jak przy zielonych wodach
          płodowych, a to nie żarty.
          Może chociaż zadzwoń i się poradź.
          • dodkowska Re:zielonych wodach?? 25.07.06, 16:02
            możesz rozwinac troche ten temat jakto przy zielonych wodach??
            • mag-dallena Re:zielonych wodach?? 25.07.06, 16:05
              "Zielone lub cuchnące wody płodowe (bo i tak się to określa) to znak, że
              dziecko było niedotlenione. Może nie wszystkie mamy wiedzą, że dziecko ma wody
              płodowe w buzi, w płucach, wszędzie. Połyka je i wydala z moczem. Ale kupki
              normalnie nie robi. Dopiero gdy jest niedotlenione - jeszcze w łonie matki, pod
              koniec ciąży albo już w czasie porodu - wydala, jak to mówimy, smółkę. To nie
              musi mieć żadnych złych następstw, ale czasem może doprowadzić do zapalenia
              płuc. Dlatego trzeba maleństwo baczniej obserwować - najpierw robią to lekarze
              w szpitalu, później mama w domu".
      • zdzicha.tramwajara Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 26.07.06, 01:29
        ja proponuje po prostu wyzbierac grzybki i ugotowac zupeczke wink)
    • kosmitka06 Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:05
      Najlepiej skonsultuj to z lekarzem. A co do mycia to też nie powinnas tego
      robic co 5 min. bo wtedy wymywasz naturalne bakterie które sa równie wazne. U
      mnie jednym z powodów było własnie nagminne mycie sie podczas ciązy- co nie
      jest az tak bardzo wskazane (oczywiscie nie mam na mysli mycia sie tylko raz na
      dzien)
      • dodkowska Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:07
        chcetnie bym skonsultowała sie z lekarzem ale... jak bym poszła sie zapisac to
        termin najblizszy na połowe sierpnia a tak mnie nie przyjmie bo nie przyjmujesad
        a do szpitala jak sobie pomysle ze mogła bym jechac to az włosy stają mi deba
        bo w 24tyg dzidzia mi sie słabiej ruszała pojechałam i musiałam lezec przez 3
        dni -koszmar
        • mag-dallena Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:11
          W takich przypadkach MUSZĄ Cię przyjać w przychodni, nie zważając na terminy.
          Poza tym, możesz to skonsultować telefonicznie.
          I jeśli to jest to, to niestety szpital. Dla dobra Dziecka.
        • annalalik Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:11
          Kochana teraz to nie żarty - lepiej jedz do szpitala. Jeśli to wody płodowe są
          przyczyną brzydkiego zapachu to od razu Ci wywołają poród lub zrobią cc. Teraz
          liczy się dobro dziecka. Ja na Twoim miejscu bym nie czekała tylko czym prędzej
          pojechala do szpitala...
          • antyka Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:12
            idz do lekarza, sama wiesz najlepiej, jaki zapach ma Twoja kasia
            wiec jesli wyczulas cos niepokojacego, to sie nie zastanawiaj ani chwili
            • kasia_de Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:15
              Antyka!!!!! ja ci dam kasię.... ty, ty ty....!!!! %@#$#%^$@!!!
              • antyka Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:30
                kasia_de napisała:

> Antyka!!!!! ja ci dam kasię.... ty, ty ty....!!!! %@#$#%^$@!!!

no kiedys nalogowo ogladalam peep-show a tam byl taki konkurs: czyja kasia
                i tak mi sie skojarzylo big_grinDDDD
          • dodkowska ale mi nie wypływa woda 25.07.06, 16:14
            a le mi nie wypływa woda tylko taki sluz biały od czasu do czasu -to wody
            płodowe??
          • mag-dallena Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:14
            Dobrze mówi!
            Musimy Cię nastraszyć, byś się zmobilizowała.
            Masz dwa dobre wyjścia - jechać do szpitala i jeszcze dzis spotkać się ze swoim
            Maleństwem, lub też tam Cię uspokoją i odeślą do domu.
            • mag-dallena Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:15
              Nie musi Ci wypływać. Wystarczy brzydki zapach.
              • dodkowska Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:17
                no dobra to chyba pojade mysl ze dzis moge zobaczyc moją karolcie jest
                silniejsza od strachu
                dzieki
                • mag-dallena Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:19
                  Uffff...
                  Daj znać co i jak jak już będzie po wszystkim smile
                  Powodzenia!
                  • mirabellka26 Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:34
                    dodzia trzymamy kciuki odezwij się jak już będzie po!!!
    • skarb_x Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:35
      nie piszesz czy jestes w ciąży, a to ważne. jeśli nie to i tak bedziesz musiała
      isc do lekarza. Ja kiedyś tak miałam, doszło swędzenie i było gorzej. Jakaś
      bakteria się wdała i bez leków się nie obyło. Nawet partner musiał je zażywać.
      • annalalik Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:40
        dodkowska jest w ciazy - ma termin porodu za 4 dni
    • jomale Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:43
      wg mnei to rzesistek. Tez tak miałam. Metronidazol powinien pomóc
    • deela Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 16:44
      grzybica
      musisz sie podmywac rumiankiem
      • mag-dallena Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 17:04
        Dziewczyny, przestańcie wymyślać choroby.
        Dziewczyna jest w ciąży i ma ciężką głowę od domysłów, a Wy z rzęsistkiem i
        innymi cholerami.
        Tak czasem bywa przed terminem porodu. Trzymajmy kciuki!
        Za szczęśliwy poród i zdrowie obojga.
        • amwaw Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 17:06
          akurat rzęsistek i bakterie dają bardzo nieprzyjemny rybi zapach, potwornie
          intensywny
          pierwsze słyszę, żeby wody pachniały przez skórę..
          • ajk10 Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 26.07.06, 10:05
            amwaw napisała:

> pierwsze słyszę, żeby wody pachniały przez skórę..
            >
            ale nikt nie pisał, że pachną przez skórę, tylko że mogą się sączyć
    • dodkowska To tylko zapalenie 25.07.06, 17:53
      dziewczeta pojechałam do szpitala na inflancka o dziwo nie musiałam czekac na
      przyjecie doktor mnie zbadała i powiedziała ze to zwykłe zapalenie od razu
      przypieli mi ktg i tez zadnych skurczy serduszko dzidzi w normie jest już
      ustawiona do wyjscia. Tylko pozostaje mi czekac
    • dodkowska Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 17:54
      a no i przepisali mi natamecyne
      • mag-dallena Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 25.07.06, 18:19
        A my tu już piąstki ściskałyśmy smile
        Zdrówka dla Ciebie i Małej!
        Pozdrawiam,
        M.
    • gonia28b Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 26.07.06, 07:53
      Rany, ależ babeczki tutaj straszą...
      Jeżeli nic nie swedzi, nie piecze, nie robiłabym z tego dramatu.
      Ja ogólnie w ciąży dziwnie pachniałam (pewnie te antyferomony big_grin) i dlatego mój
      wąż nie miał ochoty nawet zbliżyć się do mnie tongue_outPP wink)))

Ale tak poważnie, jeżeli za 4 dni masz termin porodu, to polecałabym wybrać się
      do szpitala na KTG - zapis skurczów i tętna dziecka. Jeśli będzie np. taka
      sytuacja, że podczas skurczu będzie spadać tętno dziecka, to zostaniesz już w
      szpitalu do rodzenia.

Trzymaj się. Pozdrawiam smile)))
      • doral2 Re: krępujące pytanie -Prosze sie nie nabijac! 26.07.06, 08:42
        z cipciulinki ci śmierdzi?... tiaaaaa.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka