idalkas 28.07.06, 15:08 Amelia, Emilia czy Julia które z tych imion najbardziej Wam się podoba? Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skarb_x Re: Amelia, Emilia czy Julia? 28.07.06, 15:10 Za 3 dni mam termin i moja córeczka będzie Emilka Odpowiedz Link Zgłoś
chewela Re: Amelia, Emilia czy Julia? 28.07.06, 15:13 ja mam termin na listopad ale juz wiem ze jesli urodzi sie dziewczynka to bedzie Amelka!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: Amelia, Emilia czy Julia? 28.07.06, 15:14 co drugie dziecko teraz sie tak nazywa + jeszcze Zosia i Antonina Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: Marysiek jest np. od cholery!!! 28.07.06, 18:24 Dorak nie badz wredna malpa, bo nigdy nie urodzisz (patrz case Malickiej) Odpowiedz Link Zgłoś
dorak8 ja idę pod prąd moja droga. 28.07.06, 18:28 nie-rodzenie w naszych kręgach ostanio jest zbyt modne )) urodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeur odzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurod zeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodze urodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeur odzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurod zeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodze urodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeur odzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurod zeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodze urodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodzeurodze i to przed terminem haha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: ja idę pod prąd moja droga. 28.07.06, 19:34 a zebys sie nie zdziwila, zdziwila, zdziwila *100 Odpowiedz Link Zgłoś
mamamilusi1 Re: Amelia, Emilia czy Julia? 28.07.06, 15:17 Oczywiście Emilka, mam roczną córeczkę Emilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ola07 Re: Do skarb x 28.07.06, 15:32 Ja tez mam termin za 3 dni i moja córeczka też będzie Emilka)) Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha ??? ??? 29.07.06, 14:46 Emilek to bedzie z pol Polski, bo to imie matki JP II. A gdzie tradycja pieknych imion: Anna, Joanna, Krystyna, Barbara, Maria. Zapomnialyscie o pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
patinka6 lamatha,moja corka to tez bedzie Emilka 29.07.06, 16:05 a o tym, ze to imie matki JP II do tej pory nie miałam pojecia, więc nie bredź, że to z tego powodu. Imie Emilia na pewno jest piekniejsze niż te które wymieniłaś... Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Patinka 29.07.06, 19:44 to jeszcze musisz duzo poczytac i moze zmienisz zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: Amelia, Emilia czy Julia? 28.07.06, 15:38 Ja byłam w szpitalu przez miesiąc i jakoś dwie Amelcie się trafiły! Emiki żadnej,a Julek 3...a nawet jesli co druga osoba ma tak na imie wśród dzieciaczków to świadczy tylko o ty,ze imiona te są przepiekne Odpowiedz Link Zgłoś
claudia84 Re: Amelia, Emilia czy Julia? 28.07.06, 15:52 Emilka!!! i Amelia. Julia już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Amelia, Emilia czy Julia? 29.07.06, 21:24 a nawet jesli co druga osoba ma tak na imie wśród > dzieciaczków to świadczy tylko o ty,ze imiona te są przepiekne nieprawda swiadczy tylko o tym, ze jest popularne duzo jest tez nikolek, a to jedno z bardziej idiotycznych imion z podanych trzech mnie najbardziej podoba sie amelia julia jest pretensjonalne, emilia mdłe, Odpowiedz Link Zgłoś
blueblejka Re: Amelia, Emilia czy Julia? 28.07.06, 17:00 Jutro moja Emileczka skonczy 20 miesiecy. Imie wybral maz, poczatkowo nie bylam przekonana, ale teraz jest dla mnie najslodsze, tak jak ona))) Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: Bartek :) 28.07.06, 18:25 Julia i amelka sa popularne od czasow wprowadzenia tych bohaterek do serialu "Na dorbe i na zle" tylko Marysiek brak, no Odpowiedz Link Zgłoś
claudia84 Re: Bartek :) 28.07.06, 18:50 Maryśek to akurat teraz na pęczki!!! Znam 5 w wieku od miesiąca do 3 latek. Odpowiedz Link Zgłoś
clelia Re: Bartek :) 29.07.06, 21:45 Marysiek mało, hahahahaha! Prędzej czy później przestaniesz sie łudzić www.gorny.najlepsze.pl/imiona/ Odpowiedz Link Zgłoś
sopia Re: Amelia, Emilia czy Julia? 28.07.06, 19:07 Ja mam termin na wrzesien i jak będzie córeczka to bedzie Emilia( jak narazie) Odpowiedz Link Zgłoś
mika1332 Re: Amelia, Emilia czy Julia? 28.07.06, 19:11 Zdecydowanie Amelka.Sama jestem mamą Julci,kilka moich koleżanek również tak nazwało swoje pociechy i "niestety" potwierdza się reguła,że Julki to wcielone diabełki Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia14 Re: Amelia, Emilia czy Julia? 28.07.06, 19:49 A ja bedę mieć Emila.Cudne imię i nie takie oklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
aarabeskaa Re: Amelia, Emilia czy Julia? 28.07.06, 23:34 A ja myślę ze Emilia to juz oklepane!wystarczy przeczytac posty wyzej! choc moja coreczka ma 18 miesiecy i wlasnie ma tak na imie-Emilka, my jednak postawiliśmy na tradycję i imię dostała po babci męza, gdyby był chłopiec to takze dostalby imie po dziadku.... Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Amelia, Emilia czy Julia? 29.07.06, 14:00 wezcie statystyke z usc i skreslcie z listy imion, ktore chcecie nadac swojemu dziecku mniej wiecej pierwsze 10 najczesciej nadawanych, bo sa duze szanse, ze dziecko Was znienawidzi. Moje imie jest poreczne, uniwersalne, dobrze sie tlumaczy, patronka tez swietna, ale na litosc boska, bylam 1 z 4 w klasie, zarowno w podstawowce jak i w liceum, na obozie z 8 dziewczynami polowa byla moimi imienniczkami. Takich sytuacji jest mnostwo i to cholernie irytujace (jestem jedna z wielu, taki szereg), do tego dochodzi kwestia przydomkow ("bo jakos trzeba was rozrozniac"), a te bywaja malo sympatyczne. Ja w wielu przypadkach uzywam mojego drugiego imienia (rzadkiego), co powoduje, ze w sytuacjach (pol)oficjalnych ludzie glupieja (bo co innego na liscie, a co innego w mowie). Jedna z nielicznych rzeczy, o ktore mam zal do rodzicow to, ze ulegli rodzinie i nadali mi popularne wowczas imie. Nie ulegajcie modzie. Zastanowcie sie kogo w rodzinie, wsrod znajomych lubicie, do kogo chcielibyscie aby dziecko bylo podobne. Nadajcie to imie, czlowiek czuje sie zupelnie wyjatkowo. I ja i moja siostra uwielbialysmy jako dzieci sluchac, jakie byly te osoby, po ktorych dostalysmy imiona (ja - drugie). p.s. i jeszcze jedno. Zastanowcie sie jak imie laczy sie z nazwiskiem, w przypadku dziewczynek z nazwiskami w ogole. Afrodyta Brzydka (a nawet i Piękna) może powodować kretyńskie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: Amelia, Emilia czy Julia? 29.07.06, 14:09 Amelka albo Julka,Emilka nie.Mnie się podoba Izabela jeścio.Moja córka miała być Amelką,ale męzowi się nie podobało,dlatego urodził się Piotruś Odpowiedz Link Zgłoś
hodos Re: Amelia, Emilia czy Julia? 29.07.06, 14:39 Amelia i Julia to moje typy na imiona moich córek Moja siostra to Emilia i wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
lunarei Re: Amelia, Emilia czy Julia? 29.07.06, 15:40 Emilia. Sentyment po "Emilce ze Srebrnego Nowiu" Odpowiedz Link Zgłoś
anita23232 Re: Amelia, Emilia czy Julia? 29.07.06, 15:51 mnie również podobały się te imiona. ale jest już ich od groma. za niedługo w każdej klasie będzie połowa takich imion. A ja wybrałam Maja (też takie "miękkie" imię) i pasuje jak ulał i nie słyszałam, żeby było ich za wiele! ale to wasza decyzja i nikogo nie powinno obchodzić jak będzie się nazywało wasze dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś
mioczka Re: Amelia, Emilia czy Julia? 29.07.06, 15:54 ja też chciałam Amelke ale sie jednak zdecydowałam na Nikole jesli nastepna bedzie córka to juz na 100% Amelia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
witaaminkaa polecam intuicje 29.07.06, 21:21 Masz wybrane trzy imiona, może gdy przytulisz córeczke i spojrzysz jej w oczka to intuicja podpowie ci jak ma sie nazywac twoja pociecha pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kora266 Re: Amelia, Emilia czy Julia? 30.07.06, 09:28 Te imiona odpadaja napewno!! A do nich dolacza jeszcze Oliwia i Wiktoria, bo teraz co drugie dziecko jest tak nazywane!! Nie uczynie mojemu dziecku tego, co mnie samej jest niemile. Mam tak popularne imie, ze co druga dziewczyna z mojego rocznika je nosi i czuje sie beznadziejnie i mnie to wkurza. Ale coz, takie zycie.... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy.sol Re: Amelia, Emilia czy Julia? 30.07.06, 10:33 Wszystkie 3 sa piekne!!!! Ale Julek jest mnostwo od 2 lat!!!! JA chcialam miec Emilke Amelke (2 imiona) a niestety jest drugi chlopak ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-mama Re: Amelia, Emilia czy Julia? 30.07.06, 12:14 popiram ,jeden z poniższych postów-intuicja ci podpowie jaK WEŹNIESZ MALÓTKĄ W RAMIONA.!!! JA OD ZAWSZE WIEM ŻE BEDZIE GABRYJELA-WANDA(PO BABCIACH)A CHÓŁOPAK ANTONI-JAN (PO DZIADKACH)A MAM JUZ KONRADA I ALEKSANDER Odpowiedz Link Zgłoś