d.dolewska 28.07.06, 17:27 ...jak sobie z tym radzicie? Ja mam takie biedne i mega spuchnięte aż bolą.Może znalazłyście jakiś super środek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorak8 mnie doktorek mój kochany 28.07.06, 17:53 powiedzial, że to tak jest i już. Ale jak rano też zostaje opuchlizna to mu zgłosic. To nie dobrze jak boli. Lekarza się zapytaj. Bo można miec zapalenie żył. Mnie też boli ostatnio (fuj!) i hyba zadzwonie. To mogą byc nery. Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: Spuchnięte stopy... 28.07.06, 19:33 super srodka to niema ja wkładam je do goracej-ciepłej wody i jak wyjmuje kłade na krzesło i troche pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
kto7 Re: Spuchnięte stopy... 28.07.06, 19:59 mam również pytanko w tym temacie. Przy tych upałach oprócz stóp puchną mi całe nogi, boje sie popękanych naczynek i ewentualnych żylaków, tymbardziej że mnie rodzinka skazała na nie genetycznie. Czy można stosować maść lioton tysiąc?? ponoć jest tam jakiś składnik niezbyt dobry dla ciężarnych..Czy to prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
mmaadzia Re: Spuchnięte stopy... 28.07.06, 20:47 Proponuje skorzystać z opini lekarza, możemy przecież wymieniać jakieś naturalne sposoby, no ewentualnie jak ktoś jest lekarzem albo ma jakieś pojęcie to może sam sobie ocenić ryzyko, skorzystać... Myśle że wypowiedź Twojego ginekologa byłaby na ten temat najwłaściwsza. Szczególnie że w Twoim przypadku brzmi to poważnie... Odpowiedz Link Zgłoś
witaaminkaa Re: Spuchnięte stopy... 28.07.06, 23:33 ja mam przez prawie całą ciąze spuchnięte nogi, ze względu na prace, ale lekarz poradził mi świetną sprawe a natomiast tzw moczanke, powinnaś raz dziennie zażywać kąpieli w chłodnej ale nie zimnej wodzie, z dodatkiem np jakiegos aromatycznego olejku, taka kąpiel powinna trwać od 30 do nawet godziny dziennie ( pamiętaj by woda niewystygła zabardzo wtedy należy dolac ciepłej wody) ja wtedy biore do wanny ksiązkę, włańczam muzyke i sie poprostu relaksuje. Innym sposobem to jest moczenie stóp w chłodnej wodzie. Ja gdy po 16 godzinach pracy stopy miałam jak dwa balony na noc stosowałam kompresy, najprostrzym sposobem jest namoczenie w zimnej wodzie ręcznika i np obłożenie nim stóp, rano gdy sie budziłam stopy były normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 mi niestety niewiele pomaga 28.07.06, 23:58 i moczę w mydlinach i mocze w soli i odpoczywam z nogami uniesionymi w górze dezedoreantuje je mietowym chłodzącym dezodorantem ale i tak opuchniete sa...niestety.....może po tych zabiegach jest po prostu troche milej Odpowiedz Link Zgłoś
ksarra Re: Spuchnięte stopy... 29.07.06, 12:42 ja mocze w misce z zimna woda, pomaga bardzo, tylko nie w letniej, w zimnej , w te upaly i tak po chwili jest juz letnia Odpowiedz Link Zgłoś