Dodaj do ulubionych

są dwie krechy

02.08.06, 10:52
Obserwuj wątek
    • kaczka81 Re: są dwie krechy 02.08.06, 10:53
      Gratuluję !! smile
      • dota82 Re: są dwie krechy 02.08.06, 10:55
        dzięki
        • bwiolab Re: są dwie krechy 02.08.06, 12:58
          a w ktorym dniu robiłas test?
          • dota82 Re: są dwie krechy 02.08.06, 13:05
            okres powinnam mieć 26 lipca a test robiłam 1 sierpnia. cykle 31 dniowe
            pozdrawiam
    • dota82 Re: są dwie krechy 02.08.06, 10:54
      witajcie. wczoraj zobaczyłam upragnione dwie kreski, w przyszłym tygodniu ide
      na pierwszą wizytę. wg moich obliczeń to 5tc. niepokoi mnie ból w dole brzucha
      i pleców. poza tym żadnych dolegliwości. czy to może byc cos groźnego. bardzo
      sie boję. proszę was doświadczone kobiety o radę.
      dziekuje
      • pati.kowalska1 Re: są dwie krechy 02.08.06, 11:00
        jeśli są to bóle z prawej i z lewej strony w dole brzucha to ok, nic się nie
        dzieje , macica się rozciąga i stąd te bólesmile nie ma się czego bać, powinny
        ustąpić niedługo (u mnie około 10 tc).
        pozdrawiamsmile
        • dota82 Re: są dwie krechy 02.08.06, 11:32
          dzięki za odpowiedź. własnie tak pobolewa po obu stronach ale nie cały czas.
          ale nie wiem dlaczego do tego jeszcze plecy w okolicy nerek. troche się martwię
          pozdrawiam i życze dużo zdrówka
          • pati.kowalska1 Re: są dwie krechy 02.08.06, 12:30
            nie martw się bo na razie nie ma czym, ja w pierwszych tygodniach ciąży byłam
            ledwo żywa, czułam się jakby mnie tramwaj przejechał, wszystko bolało, w głowie
            mi się kręciło, ciągle spałam (ta senność była nie do opanowania) i bez przerwy
            byłam zmęczona nawet jeśli nic nie robiłam. niestety na początku organizm tak
            reaguje i trzeba to po prostu przetrzymać.nie każda kobieta tak ma, ale te
            które mają powiedza Ci, że najlepiej w tym czasie duuuużo odpoczywać i nie
            walczyć na siłę z własnym organizmem. niedługo to wszystko minie, więc na
            prawdę postaraj się nie martwić bo to bardzo negatywnie wpływa na dziecko no i
            oczywiście na Ciebie.

życzę lepszego samopoczucia i radości z tego stanu, w którym jesteśsmile
            • dota82 Re: są dwie krechy 02.08.06, 12:36
              bardzo ci dziękuję za słowa otuchy.to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla
              mnie nowe. ciesze sie że mozna z kims sie tym podzielic
              gorąco pozdrawiam
              • pati.kowalska1 Re: są dwie krechy 02.08.06, 13:54
                hehe, nie dziękuj bo nie ma za cio smile po to jest forumsmile
                u mnie też pierwsza ciąża, obecnie początek 18 tc. ale ja trafiłam na cudowna
                Panią Doktor i wszelkie moje wątpliwości i obawy rozwiewała rzeczową rozmową i
                tłumaczeniemsmile)poza tym dla mnie ważne jest, że moge w każdej chwili do niej
                zadzwonić i skonsultować się przez telefon, bo czasem też panikuje a okazuje
                się, że nie ma powodu. mam nadzieję, że Twój lekarz jest równie wyrozumiałysmile
      • barbelo Re: są dwie krechy 02.08.06, 13:51
        Gratuluję! Mnie na początku też tak bolało, zanim jeszcze dowiedziałam się, że
        jestem w ciąży. Myślałam, że okres mi się zbliża (termin odpowiadał), lekarz
        później mówił, że to normalne, gdyż macica się powiększa.Stąd bóle jak przy okresie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka