dota82 Re: są dwie krechy 02.08.06, 13:05 okres powinnam mieć 26 lipca a test robiłam 1 sierpnia. cykle 31 dniowe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dota82 Re: są dwie krechy 02.08.06, 10:54 witajcie. wczoraj zobaczyłam upragnione dwie kreski, w przyszłym tygodniu ide na pierwszą wizytę. wg moich obliczeń to 5tc. niepokoi mnie ból w dole brzucha i pleców. poza tym żadnych dolegliwości. czy to może byc cos groźnego. bardzo sie boję. proszę was doświadczone kobiety o radę. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
pati.kowalska1 Re: są dwie krechy 02.08.06, 11:00 jeśli są to bóle z prawej i z lewej strony w dole brzucha to ok, nic się nie dzieje , macica się rozciąga i stąd te bóle nie ma się czego bać, powinny ustąpić niedługo (u mnie około 10 tc). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dota82 Re: są dwie krechy 02.08.06, 11:32 dzięki za odpowiedź. własnie tak pobolewa po obu stronach ale nie cały czas. ale nie wiem dlaczego do tego jeszcze plecy w okolicy nerek. troche się martwię pozdrawiam i życze dużo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
pati.kowalska1 Re: są dwie krechy 02.08.06, 12:30 nie martw się bo na razie nie ma czym, ja w pierwszych tygodniach ciąży byłam ledwo żywa, czułam się jakby mnie tramwaj przejechał, wszystko bolało, w głowie mi się kręciło, ciągle spałam (ta senność była nie do opanowania) i bez przerwy byłam zmęczona nawet jeśli nic nie robiłam. niestety na początku organizm tak reaguje i trzeba to po prostu przetrzymać.nie każda kobieta tak ma, ale te które mają powiedza Ci, że najlepiej w tym czasie duuuużo odpoczywać i nie walczyć na siłę z własnym organizmem. niedługo to wszystko minie, więc na prawdę postaraj się nie martwić bo to bardzo negatywnie wpływa na dziecko no i oczywiście na Ciebie. życzę lepszego samopoczucia i radości z tego stanu, w którym jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
dota82 Re: są dwie krechy 02.08.06, 12:36 bardzo ci dziękuję za słowa otuchy.to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe. ciesze sie że mozna z kims sie tym podzielic gorąco pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pati.kowalska1 Re: są dwie krechy 02.08.06, 13:54 hehe, nie dziękuj bo nie ma za cio po to jest forum u mnie też pierwsza ciąża, obecnie początek 18 tc. ale ja trafiłam na cudowna Panią Doktor i wszelkie moje wątpliwości i obawy rozwiewała rzeczową rozmową i tłumaczeniem)poza tym dla mnie ważne jest, że moge w każdej chwili do niej zadzwonić i skonsultować się przez telefon, bo czasem też panikuje a okazuje się, że nie ma powodu. mam nadzieję, że Twój lekarz jest równie wyrozumiały Odpowiedz Link Zgłoś
barbelo Re: są dwie krechy 02.08.06, 13:51 Gratuluję! Mnie na początku też tak bolało, zanim jeszcze dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Myślałam, że okres mi się zbliża (termin odpowiadał), lekarz później mówił, że to normalne, gdyż macica się powiększa.Stąd bóle jak przy okresie. Odpowiedz Link Zgłoś