08.08.06, 10:12
czesc dziewczyny,
chcilabym sie was zapytac czy warto robic USG trojwymiarowe.
Bo wiecie trzeba jednak troche wydac.
A moj maz twierdzi, ze jemu wystarczy tradycyjne USG i zebym zdecydowala sama
A ja sama nie wiem
Fajne to jest?
Obserwuj wątek
    • malpa513 Re: USG 3D 08.08.06, 10:19
      Ja się rozczarowałam, bo myślałam że zobaczę takie cuda, jak w internecie było
      widać, ale myslę że takie usg może lepiej pokazywać czy wszystkie organy się
      ładnie rozwijają, chyba najlepeij zapytać lekarza czy warto
    • spa76 Re: USG 3D 08.08.06, 10:20
      niektórych kręci smile) ale z punktu widzenia diagnostyki chyba niewiele wnosi,
      zwłaszcza w przypadku malutkich dzieciaczków, które prawie jeszcze nie mają
      ciałka (czyli m-w do 25-26 tygodnia). i genetyczne i połówkowe robiłam na
      aparacie z tą opcją a lekarz i tak wszystkie pomiary robił w 2d, 3d włączył dla
      nas, na chwile... dla mnie najwazniejsze było czy dziecko zdrowe, obraz 3d mnie
      jakos nie zachwycił bardziej niż standardowy.
    • pelargonia3 Re: USG 3D 08.08.06, 10:20
      Moim zdaniem warto. To jest pamiatka na cale zycie. Masz okazje zobaczyc buzke
      swojego malenstwa, jak sie porusza, ssie palec. Na moim mezu zrobilo to ogromne
      wrazenie. Na mnie zreszta tez smile
      • morelka80 popieram 08.08.06, 10:45
        ja miałam 3d robione w 12 i 25t.
        W 12 dziecko było malutkie, ale było widac dokładnie paluszki, kostki itp smile
        W 25t było ślicznie widac buzię, jak dziecko wyciąga język, ssie paluszek,
        składa rączki... mamy te badania nagrane na płycie i za każdym razem gdy je
        oglądamy łzy lecą same z oczu smile
    • doniak0 Re: USG 3D 08.08.06, 10:53
      Własnie dzisiaj ide na drugie USG, jestem w 21 tygodniu i wybrałam 2D.Moja gin
      twierdzie, że tak naprawde to jest bajer dla rodziców, ale jesli o samo badanie
      to lekarz czy na 2D czy na 3d postawi taką sama diagnozę.Wydaje mi sie, że sa
      rzeczy na ktorych nie nalezy oszczedzać, ale chyba w tym wypadku można, no
      chyba że masz dodatkowe 150PLn zbędne( to są słowa mojej gin).Jednak radzę iśc
      do sprawdzonej prywatnej kliniki o b.dobrym sprzecie, gdzie i tak na 2D bedzie
      wszystko widać, tylko w czarnych i bialych kolorach.
      Pozdrawiam.
    • amwaw Re: USG 3D 08.08.06, 11:01
      31tc 3D:
      bi.gazeta.pl/o/a/forum/205/2/205207.jpg
      1dzien zycia:
      bi.gazeta.pl/o/a/forum/253/2/253245.jpg
      8my dzien zycia:
      bi.gazeta.pl/o/a/forum/253/2/253248.jpg
      dla mnie było wartosmile
    • agaeden Re: USG 3D 08.08.06, 11:05
      na 3 D lepiej widać. warto je robić na pewno w okresie 18-23 tyg. pozawala
      dokładnie zobaczyć czy dzidziuś jest zdrowy :serduszko, fałd karkowy,wszystko
      jest bardziej czytelne. z tego badania byłam zadowolona.
    • eyes69 Re: USG 3D 08.08.06, 11:17
      Ja wybieram sie za jakis czas na 4D bo chce miec zdjecie i filnik.
      Uwielbiam patrzec na mojego maluszka. smile
      Moj maz jest tez chetny bo to bedzie fajna pamiatka. Dla nas i dla dziecka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka