magygaw 17.08.06, 09:06 Moim marzeniem jest dziewczynka. Dobre ciocie mówią, że jak nie ma wymiotów i czuje się dobrze w pierwszym trymestrze,to na pewno bedzie chłopak.Czy któraś miała dziewczynkę jak poczatek ciaży był "łagodny"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buzka5 Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 17.08.06, 09:10 Ja miałam trudny początek ciąży,wymiotowałam codziennie przez 3 m-ce.Urodziłam chłopca.Teraz również źle się czujęZobaczymy co będzie.Nie wierz w takie gadanie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaww Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 17.08.06, 09:16 nie wierz we wszystko to co mówią, ja pierszego mam chłopca, ciąża bez wymiotów , mdłości, drugą m,am córkę ciąża taka jak poprzednia, bez nieprzyjemnych dolegliwości. Teraz trzecia- niby taka sama, bez objawów wymiotnych...każda ciąża jest niby inna każdej coś innego towarzyszy, ale co do płci...to po zapłodnieniu nie mamy na to juz wplywu, ani to co jemy ani nasze objawy, ani nasz wygląd, czy wygląd brzuszka... Niestety musimy uzbroić się w cierpliwość...aż w końcu się dowiemy kogo nosimy pod sercem Odpowiedz Link Zgłoś
kasiol81 Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 17.08.06, 14:22 Mnie teściowa ciągle mówiła ze skoro wymiotuje,mam bole głowy i jem słodkie to będzie dziewczynka, a okazało się że chłopiec. Odpowiedz Link Zgłoś
szyraf1 Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 17.08.06, 10:03 witam, poczatek ciazy mdlosci, wymioty, potworne bole glowy a za miesiac urodzi sie chlopak. wszyscy dookola mi mowili, ze bedzie dziewczynka, bo mialam wieeeeeelka ochote na slodkie a na chlopaka masz ochoite na kwasne a tu prosze bedzie chlopak. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne-s1 Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 17.08.06, 10:25 Ja miałam nudności cały czas w pierwszym trymestrze i mam dziewczynkę,myślę że nie ma na to reguły Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 17.08.06, 10:53 Nie wierze w takie glupie gadanie "cioc". Z doswiadczenia mojej mamy i iznajomych wiem, ze sie to w cale nie sprawdza. Ja chcialabym dziewczynke miec na poczatek - chlopca drugiego, ale co wyjdzie to wyjdzie. Do wiadomosci tych, ktorym sie wydaje, ze wiedza lepiej - to, ze chcialabym dziewczynke nie oznacza, ze: 1. nie chce chlopca 2. nie chce zeby moje dziecko bylo zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
kamka-l Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 17.08.06, 11:27 Witam! W moim przypadku było tak: pierwsza ciąza 5lat temu bezobjawowa tzn. brak wymiotów, mdłości, złego samopoczucia, skurczów, zaparć itp. No i urodziła się dziewuszka. A teraz jestem w 39tc i na początku całkiem inaczej niż w pierwszym "przypadku" tzn. wymioty takie, że nieraz cały dzień nic nie mogłam zjeść, mdłości, bóle głowy, złe samopoczucie a wg siedmiokrotnie robionego USG ma się urodzić także dziewojka. Tak więc chyba nie ma regóły. No może mój lekarz się jednak pomylił wtedy dam znać jak będę już po... Odpowiedz Link Zgłoś
dorsie6 Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 17.08.06, 12:32 moja pierwsza ciąża 11 lat temu -2 razy wymiotowalam,czasem mdlości przy porannym myciu zębów urodził się chłopiec-teraz nie wymiotowalam tylko miałam mdlości przy porannym myciu zębow-czyli praktycznie dwie ciąże identyczne ,przytyłam niewiele wtedy (8kg) teraz tez tak samo tyję a ma być dziewczynka, Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 17.08.06, 13:11 cala ciaze rzadnych ksiazkowych dolegliwosci,nic!!!...od poczatku chcialam synka...no i dzisiaj Igorek konczy 3 tygodnie... za dwa lata postaramy sie o coreczke...Zuzia bedzie a chcialam w takiej kolejnosci ,zeby starszy braciszek mogl bronic siostrzyczki,zobaczymy czy sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
aniabk80 Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 17.08.06, 14:28 Przy pierszej ciąży żadnych mdłości ogólnie bardzodobre samopoczucie i córcia ma już 4,5 roku, teraz czekam bo jestem w 40 tyg. Ciąża na począdku fatalna mdłości, wymioty itd. a podobno ma też być córcia. Odpowiedz Link Zgłoś
othala76 Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 18.08.06, 10:22 przez 3 pierwsze miesiące prawie non stop rzygałam i czułam się fatalnie, schudłam 4 kg. Od 4 jak ręka odjął, boskie samopoczucie, no i wygladałm przeslicznie (tzn. jak taki prześliczny hipcio, bo przytyłam z nawiązką) Urodziłam synusia a teraz chce córcię. Jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 18.08.06, 11:10 Całą ciążę czułam się rewelacyjnie, do końca biegałam, nic mnie nie bolało, nie miałam żadnych nudności ani wymiotów. Jest dziewczynka jak marzenie ). Odpowiedz Link Zgłoś
elcynka Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 18.08.06, 11:13 no, u mmie tak jak u kozy Ola urodzi sie za 6 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinagryglak Re: Chłopiec czy dziewczynka ? 18.08.06, 14:04 Dobre ciocie nie mają racji , ja czułam się świetnie przez całe 7-mcy ( bo tyle trwała moja ciąża) nie miałam wymiotów i urodziłam dziewczynkę.Pozdrawiam Cię serdecznie i pamiętaj nie płeć się liczy tylko zdrowie dzidzi !Większe prawdopodobieństwo jest na dziewczynkę jeśli się kochałaś 2 dni przed owulacją. Odpowiedz Link Zgłoś