Dodaj do ulubionych

beta a bijące serce

18.08.06, 17:50
1.przy jakies wartosci bety serce powinno byc juz widoczne na usg?
zakladając,ze lekarz ma dobry sprzet...

2.jesli beta rosnie (obecnie 93.700, jest 7-8tydz),to mozliwe,zeby zarodek
byl niezywy i zeby sie zle rozwijal?

pomozcie,jesli macie jakies doswiadczenie,bo umieram ze strachu...bardoz mnie
lekarz wystraszyl,ze juz po wszystkim...czekam na drugi wynik bety po
48godz...
Obserwuj wątek
    • yadrall Re: beta a bijące serce 18.08.06, 18:26
      Niestety przy takiej wysokiej becie serce powinno juz bic. A dodatowo ja jestm
      zywym dowodem,ze beta moze ronac(zaczela spadac dopiero w dniu zabiegu czyli po
      7 dniach od USG),a ciaza jest obumarla... Sprawdalo to 5 roznych ginekologow
      (na roznym sprzecie) i wszyscy to potwierdzili. Nie umieli wytlumaczyc dlaczego
      beta rosnie...
      • irima2 Re: beta a bijące serce 18.08.06, 19:38
        Niesłuchaj takich dołujących postów!! Jakby coś było nie tak to lekarz by Ci
        powiedział a nie jakaś forumowiczka, która prawdopodobnie zna tylko swój
        przykład będzie się mądrzyć.
        A jak chcesz przykład to dam Ci swój: pierwsza beta 3.600, druga po 96 h 2.400.
        Kolejna po 5 dniach 34.000. Wtedy miałam usg i zarodka nie było widać. Potem
        już bety nie robiłam, ale po dwóch tygodniach było widać zarodek i bijące
        serce. I do tej pory (odpukać) wszystko przebiega prawidłowo bez żadnych
        problemów.
        Tak więc na pewno nie znajdziesz jasnej i jednoznacznej odpowiedzi na swoje
        pytanie, a już na pewno nie na forum. Wiem że to trudne, ale musisz się uzbroić
        w cierpliwość, mieć nadzieję i czekać.
        • agulka1001 Re: beta a bijące serce 18.08.06, 20:18
          dzieki! wiem,ze nie ma jednoznaczenj odpowiedzi,szukam wsparcia do wt 22.08,bo
          mam wtedy wizyte kontrolną...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka