gok6 23.08.06, 11:05 Mam pytanie do osob ktore mialy robione cc planowane (z roznych wzgledow) jak wczesnie przed terminem porodu bylo ono wykonywane? Pozdrawiam Dziekuje z gory za wszystkie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotaww Re: planowana cesarka- kiedy 23.08.06, 11:11 Teraz czeka mnie trzecia cesarka, pierwsza była nieplanowana, syn urodził się w 33 tyg. byłi tak duży, ważył 2200, druga cesarka była na tydzień przed terminem...jak teraz będzie jeszcze nie wiem, ale też jakoś przed terminem Odpowiedz Link Zgłoś
robbi2 Re: planowana cesarka- kiedy 23.08.06, 11:13 Pierwszą planowaną cesarkę miałam dokładnie w dniu terminu porodu wyznaczonego przez datę ostatniej miesiączki czyli w ostatnim dniu 40 tygodnia. Teraz szykuje mi się druga i lekarz chce ją zrobić tydzień przed terminem wg ostatniej miesiączki. Chyba że zauważy że coś się szykuje wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: planowana cesarka- kiedy 23.08.06, 13:10 W warszawie najczęściej robi się po skończonym 38.tygodniu, na zimno, bez bóli. Dziecko jest już gotowe do wyjścia - choć moje było... wyraźnie zaskoczone. Dziś mija pół roku od tamtej chwili Kasia mama Jasia Odpowiedz Link Zgłoś
kamka-l Re: planowana cesarka- kiedy 23.08.06, 14:19 Ja pierwszą planowaną cesarkę miałm w 37tc bo lekarz stwierdził, że już mozna - wcześniej dostałam trzy zastrzyki na rozwinięciw płucek. A teraz czeka mnie druga zaplanowana na 28.08 (poniedziałek!) dwa dni po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnessia1 Re: planowana cesarka- kiedy 23.08.06, 15:54 ja mialam zrobiona cesarke w 38 tyg z powodu skomplikowanego 1 porodu ukonczonego cesarka w ostatniej chwili juz nie chcialam 2 raz przez to samo przejsc syn urodzil sie zdrowiutki z waga 3500 teraz ma 3 msc i super sie rozwija niestety ja sie ciezko pochorowalam ehhh(nie z powodu cesarki)kleszcz mnie na cacy urzadzil pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: planowana cesarka- kiedy 23.08.06, 16:08 Pierwsza planowana cesarka - tydzień przed, druga - ponad 2 tygodnie przed terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
joaani Re: planowana cesarka- kiedy 23.08.06, 17:08 planowana cesarka prawie zawsze jest w 39 tyg ciązy Odpowiedz Link Zgłoś
maghdalena33 Re: planowana cesarka- kiedy 23.08.06, 19:20 u mnie zaplanowano w 38 tc Odpowiedz Link Zgłoś
malgoro Trzebnicki szpital- pytanie 23.08.06, 22:56 Mnie w Trzebnicy powiedziano że mogę się tam pojawić 2 tyg po terminie (o ile oczywiście nic sie wcześniej nie będzie działo). Boję się jak diabli bo mam 40 min jazdy do Trzebnicy a czemu mam zakładać że urodzę (grubo) po terminie. Czy to nie dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: planowana cesarka- kiedy 24.08.06, 02:31 Ja mieszkam w Australii i wiem ze tutaj robili planowane cesarki moim kolezankom w 38 tyg. ciazy. Dziecko juz powinno byc dobrze rozwiniete, pozniej to juz chyba tylko przybiera na wadze. Odpowiedz Link Zgłoś