Dodaj do ulubionych

Dziwne to Forum

23.08.06, 14:49
Byłam tu kilka razy troszkę poczytałam i bardzo jestem zdziwiona, jedna z Was
ma jakiś problem i o niego pyta, w tym samym czasie kilka lub kilkanaście z
Was (nie wszystkie oczywiście, niektóre służą fachową radą) już czeka w
gotowości żeby zmieszać ją z błotem za głupie pytanie, głupie przemyślenia
albo wrecz tylko za to że ma inny światopogląd niż Wy i nie boi się go
wyrazić.

Myslałam że jesteście tutaj po to żeby sobie wzajemnie doradzać z własnych
doświadczeń i wspierać się w kłopotliwych sytuacjach, ale niestety kilka tych
nastawionych na awanturę psuje cały urok dzielenia się swoim szczęściem z
innymi w tym samym stanie.
Obserwuj wątek
    • elcynka Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 14:55
      Nie przesadzasz troszke? Ja jeszcze się nie spotkałam z wrogim nastawieniem
      albo z nieprzyjemną odpowiedzia na moje pytanie. A siedzę tu troszke bo to juz
      34 tydzieńsmile
      • vercueil Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 14:58
        elcynka napisała:

> Nie przesadzasz troszke? Ja jeszcze się nie spotkałam z wrogim nastawieniem
        > albo z nieprzyjemną odpowiedzia na moje pytanie. A siedzę tu troszke bo to juz
        > 34 tydzieńsmile

Zerknij na 'kontrowersyjne' tematy... az przykro czasami czytac...
    • vercueil Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 14:56
      Popieram calym sercem. Dziewczyny, moje hormony tez szaleja, ale to nie znaczy, ze kazdy
      'kontrowersyjny' watek musi sie konczyc awantura. Pewnie, ze forum jest do wypowiadania swoich
      mysli/przemyslen/pytan, ale badzmy lagodniejsze.

Swoja droga, jesli czujecie bardzo wielka potrzebe do przekonania kogos do swoich racji, napiszcie
      madry list na priva, a nie obrzucjacie sie wzajemnie blotem. Drogie Panie, troche klasy!
      • angelika666 Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 15:02
        Bardzo się cieszę, że znalazł się ktoś kto ma podobne odczucia do moich,
        ja sama spróbowałam kilka razy wypowiedzieć się na forum (na tzw. tematy
        bardziej wrażliwe) i przykro potem czytać odpowiedzi tak okropnie przekręcające
        moje posty.
        • elcynka Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 15:06
          Mnie osobiscie nikt 'po chamsku' nie odpowiedział, dlatego uwazam, ze forum
          jest dosc spokojne. Porownanie mam z forum 'kuchnia', sprobujcie sie tam o
          przepis zapytac, ech, szkoda słówsmile
          • angelika666 Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 15:11
            Już siębałam że jedyna odpowiedź jaką dostanę będzie o takiej treści:
            "Jak ci sięnie podoba to tu nie wchodź"
            ale jednak mile się rozczarowałam.

Dziękuję Wam
            • mirabellka26 Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 15:16
              a to wszystko przez te hormony i nudę...
        • mifune9 Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 20:55
          ja wiele razy otrzymałam rzetelne odpowiedzi,szukam rad,dowiaduje sie na tym
          forum wielu rzeczy,ale...........juz kilka razy jakieś osobniczki dziwne mnie
          atakowały i wprawiały w osłupinie a potem w śmiech(tym swoim grymasem słownym)hehe
      • spa76 Re: kontrowersyjne tematy 23.08.06, 16:47
        ja takich wątków nie lubię i się zwykle w nich wypowiadam a często nawet czytac
        mi sie nie chce.

tak to już jest, że jak sie niechcący wejdzie na tzw. kwestie etyczno-moralne
        to zgody nie ma i nie będzie, a tym bardziej ostatecznego rozstrzygnięcia, bo
        przecież nie znana nam ostateczna odp. na pytanie o istnienie Boga czy istote
        ludzkiego bytu jak również niedostępna mozliwość przewidzenia wszystkich
        indywidualnych, problematycznych przypadkówsmile)

dlatego postuluję, by skupiać się na prozaicznych zagadnieniach związanych z
        indywidualna wiedza i doświadczeniem - może będzie troche spokojniej...
    • amagda80 Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 15:48
      mnie akurat zlosliwosc i wredota irytuje ogromnie ale staram sie po prostu
      opanowac czytajac takie zalosne posty swiadczace o niskiej kulturze osobistej i
      braku klasy; uwazam ze powinna byc zasada np trzy zlosliwe komentarze do postow
      powinny byc rownoznaczne z usunieciem z forum;
    • eyes69 Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 16:09
      Niestety zgadzam sie z tym.
      Niektore babki po prostu chyba sie nudza i widza jakas fajna zabawe z tego, ze
      komus "dopieprza" czy nawet maja powolanie do tego, zeby innym sprawiac przykrosc.
    • mama_kotula Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 16:22
      Chciałam tylko nadmienić, że tak jest na każdym niemalże forum publicznym.
      Taka specyfika forum.
      I mnie też to bardzo razi, takie złośliwości, docinki, wredne komentarze, a
      najgorsza to już ta o nicku Antykwa czy jakoś tak.
      • beata132 Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 16:34
        big_grinDD
        Kotula, jesteś moim idolem, kocham ciębig_grin

Masz rację ta Antykwa strasznie wredna jestbig_grin
      • joanna.gr Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 20:09
        Sa gorsze cFaniaro-loozary, mamo_kotula, a ty powinnas o tym najlepiej wiedziec..
        • antyka Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 20:30
          tak, ta Antykwa okropna jest straszliwie, no, po prostu szok
          wspolczuje jej dzidzi big_grinDD
          • mama_kotula Cześć, Antykwa :)) kopę lat :))) 23.08.06, 20:43

• mama_kotula Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 20:42
          joanna.gr napisała:

> Sa gorsze cFaniaro-loozary

Gdzie? Na tym słodkim forum?
          Tu oprócz Antykwy jest jeszcze taka... jak ona się nazywała... chyba Kraska. Też
          paskudna dziewucha, taka niemiła...
      • starogardzka_mama Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 20:46
        mama_kotula napisała:

> Chciałam tylko nadmienić, że tak jest na każdym niemalże forum publicznym.
        > Taka specyfika forum.

Nie forum ale jego uczestników.
        • mama_kotula Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 20:50
          starogardzka_mama napisała:

> mama_kotula napisała:
          >
          > > Chciałam tylko nadmienić, że tak jest na każdym niemalże forum publicznym
          > .
          > > Taka specyfika forum.
          >
          > Nie forum ale jego uczestników.

Skrót myślowy. "Forum" jest dla mnie tożsame z "uczestnicy forum" smile
    • gingerrr Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 20:26
      masz racje , wczoraj się naczytałam o paleniu i niepaleniu , postanowilam
      niepalic ale mi nie wychodzi , jestem okropna ,marudna i wredna , wszystko mnie
      zlosci , a najgorszy jest stres ,ze nie moge tego palenia zycic i jestem
      okropna itp ,teraz na pewno znajdzie sie jakas , ktroras mi znowu dopieprzy ,
      ale mam to gdzies.one chyba nie rozumieja , ze tym , co wypisuja robia wieksza
      kzywde nam i naszym dziecia niz my , bo dziecko, ktorego mama cala ciaze jest w
      stresie tez jest narazone na ADHD itp ... ale coz ... gratuluje odwagi : )
      więcej takich postow , to moze wspolnymi silami cos zdzialamy
      • angelika666 Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 21:58
        Jeżeli chodzi o twoje papieroski to moja pani ginekolog powiedziała że gorzej
        dla dziecka jest jak matka rzuci palenie nagle, bo ilość złych emocji
        wytwarzanych w jej organizmie jest duzo gorsza niż malutkie ilości nikotyki -
        oczywiścei nie dwie paczki dziennie.
        Tak samo mówiła o zwyczajach życia i żywieniowych zmieniać powoli, a nie nagle
        jak siedowiedizałam że jestem w ciaży to zaczynam wyprawiać cuda, to jest
        najbardziej niezdrowe ze wszystkich niezdrowych żeczy na świecie.

ale spora częśc zagorzałych forumowiczek tego niezrozumie i zaraz będzie nowa
        awantura pewnie, że jestem nieodpowiedzialną, wyrodną i bezduszną matką.
        • gingerrr Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 22:35
          no wiec dzisiaj ze stresu spalilam 4 fajki a dziennie to pale mniej niz 10 wiec
          nie jestem jakas chodzaca lokomotywa , jestes kochana , pocieszylas mnie bo juz
          czulam sie jak jakas wyrodna okropna i glupia matka , hydra jakas totalna albo
          cos ... no coz , wiec sie bede ograniczac jeszcze bardziej . a co do tych
          przyzwyczajen zywieniowych to non stop bym lupala czekolade i inne slodycze a
          za cole dalabym sie pokroic ,pomijam juz moje totalne lenistwo jezeli idzie o
          spacery a innej aktywnosci fizycznej nie moge wymyslic big_grin takze spedzam dni
          gnijac na tapczanie przed tv i dostaje cholery z nudow smile a co do palenia , maz
          mi oswiadczyl ,ze mam palic w jak najmniejszych ilosciach bo jestem wstretna
          jak nie pale , wredna i jak mnie nie zabije palenie to onsmile teraz mozecie mnie
          zlinczowac big_grin a dzidzia podobno zdrowa jak ryba tfu tfu tfu jezeli moge wierzyc
          lekarzowi
          • utka2 pal dziewczyno ile wlezie 23.08.06, 22:45
            twoje dziecko - twój problem.
          • amwaw Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 22:56
            dzidzia na pewno zdrowa jak ryba
            wedzona..
            a jak niezdrowa to trudno-najwyzej sie zdziwisz..

paliłam paczke dziennie przed ciaza- w ciązy rzucilam
            i nie tłumaczyłam się nadmiernym stresem jakie funduje "dzidzi" bo to bujda na
            resorach
            a ADHD to akurat jest calkiem scisle zwiazane z paleniem a nie ze stresem
            podobnie jak zahamowanie wzrostu
            karlowatosc
            astma oskrzelowa i inne przyjemnosci-dziecka oczywiscie, nie Twoje..
            • angelika666 Re: Dziwne to Forum 24.08.06, 19:56
              Nasz brzuszek to nie jest sterylny inkubator do przechowywania dziecka, tylko
              zwykły żywy organizm, który ma w sobie wiele toksyn, a jeszcze wiecej ich
              dziecko spotka zaraz po urodzeniu, dlatego nie dramatyzujmy że zaraz będzie
              ADHD i wiele innych chorób.

Jeszcze kilka lat temu tak dużo tych chorób nie było, a teraz:
              - dziecko niegrzecze - zamiast troszkę nad nim pracować to mówimy że ma ADHD,
              - dziecko się nie uczy - dyslekcja i dysgrafia;

a możę tak troszkę więcej czasu posiedzieć nad dzieckiem i wiele wymyślonych
              chorób po prostu znikie, ja nie mówię zę tych chorób nie ma wogóle, bo są sama
              mam w rodzinie zdiagnozowany przypadek ADHd, ale uważam że sporo przypadków to
              wygodnictwo nas rodziców.
              • amwaw Re: Dziwne to Forum 24.08.06, 20:37
                > Nasz brzuszek to nie jest sterylny inkubator do przechowywania dziecka, tylko
                > zwykły żywy organizm, który ma w sobie wiele toksyn, a jeszcze wiecej ich
                > dziecko spotka zaraz po urodzeniu, dlatego nie dramatyzujmy że zaraz będzie
                > ADHD i wiele innych chorób.
                Nasz "brzuszek" to właśnie żywy organizm a nie inkubator w związku z tym pewne
                substancje są szkodliwe/śmiertelne dla płodu.Dlatego palenie, ćpanie, picie do
                nieprzytomności to wyraz kompletnego egoizmu.Naznacza się dziecko na całe życie-
                zmniejsza sie jego szanse na rozwój, na dobrą pracę, zwiększa szansę na astmę
                oskrzelową i leczenie przez całe życie, dzieci matek palacych są bardziej
                nerowe, częściej wystęuje zahamowanie rozwoju wewnątrzmacicznego-to wszystko to
                znane od dawna fakty.
                Ze statystyk podanych w ostatnim numerze "Plastic and Reconstructive Surgery"
                wynika, że kobiety palące papierosy w czasie ciąży narażają swoje dziecko na
                wystąpienie wady wrodzonej - zajęczej wargi lub rozszczepu podniebienia (często
                obie wady współistnieją ze sobą). U dzieci matek palących 1-10 papierosów
                dziennie ryzyko to jest zwiększone o 30% w stosunku do ciąż kobiet niepalących,
                u palących powyżej 20 papierosów dziennie - aż o 70%.
                Naukowcy z amerykańskiego Narodowego Instytutu Nauk o Chorobach Środowiskowych
                przeprowadzili te badania. Okazało się, że w wieku 8 lat dzieci kobiet palących
                w ciąży częściej cierpiały na nadwagę lub były na granicy nadwagi. Jak
                wyliczyli badacze, każde 10 papierosów wypalonych dziennie przez ciężarną
                podnosiło o 17 proc. ryzyko nadwagi u dziecka.

I dlaczego?Bo mamusi nie chce sie rzucić palenia..
                palenie.esculap.pl/ciaza.htm
                nauka.pap.com.pl/demo/cgi-bin/full_info.pl?id=23980
                www.niepal.pl/n/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=59
                www.maluchy.pl/artykul/190
                www.forumginekologiczne.pl/txt/a,2952,0,Palenie%20tytoniu%20przez%20kobiet%C4%99%20w%20ci%C4%85%C5%BCy%20zwi%C4%99ksza%20ryzyko%20bulimii%20u%
                20ich%20dzieci
                www.promocjazdrowia.pl/nowastrona/archiwum/zdrowiedziecka.html
                www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,254
                medycyna.servis.pl/palenie_a_ciaza.php
                www.mama.ciaza.info.pl/uzywki.html
                www.szpitalkarowa.pl/zanim.htm#l2
                e-kobiety.pl/content/view/1565/44/
                podsercem.webpark.pl/varia/dym.htm
                e-kobiety.pl/content/view/1561/44/

> Jeszcze kilka lat temu tak dużo tych chorób nie było, a teraz:
                > - dziecko niegrzecze - zamiast troszkę nad nim pracować to mówimy że ma ADHD,
                > - dziecko się nie uczy - dyslekcja i dysgrafia;
                ADHD było od zawsze-kiedyś po prostu mówiło się, że dziecko jest "żywe jak
                złoto". Bakterie też były od zawsze tylko Proust był potrzebny, żeby je pokazać
                ( ludzie też nie wierzyli). Choroby rionowe były od zawsz..i wirusy byy od
                zawsze..I dysleksja była od zawsze tylko albo uznawano, że dziecko jest po
                prostu głupie albo dziecko jeszcze wcześniej pisać nie uczono.
                Rozumiem, że wg Ciebie choroby które są wynikiem palenia(jasno i wyraźnie
                udowodnione):-astmy, nowotwory, zahamowanie wzrostu, alergie- to wszystko jest
                wymysłem lekarzy, bzdurą?Nie?
                • angelika666 Re: Dziwne to Forum 24.08.06, 22:07
                  Ja jestem prawnikiem, a nie lekarzem i nigdy nie będę negowała wyników
                  najróżniejszych badań, bo się na tym nie znam.

Powiedziałam tylko to co powiedział mi lekarz, żę większe spustoszenie sieje
                  natychmiastowa zmiana zwyczajów matki niż stopniowe przyzwyczajanie organizmu
                  do nowych warunków.

A jeżeli chodzi o drugą części (mianowicie choroby), oczywiście że są takie
                  choroby i tego również nie neguję, chodzi mi tylko o to że wielu rodziców woli
                  mieć dokumenty na chorobę dziecka i święty spokoj niż poświęcanie mu mnóstwo
                  czasu na nadrabianie zaległości, ja teżrobiłam będy ale żadne z rodziców nie
                  pobiegł ze mną do lekarza po zaśiwadzenie tylko pracowali tak długo i wytrwale
                  aż przestałam je robić.
                • kraxa amwaw wszystko fajnie 24.08.06, 22:17
                  100 % racji- no nie 99%- co ma Proust do bakterii??? Chodzi o Pasteura tak? a
                  Proust to " W poszukiwaniu straconego czasu"- a nie niewidzialnyc bakterii ;-
                  ))) Pozdr, serdecznie
                  • amwaw Re: amwaw wszystko fajnie 25.08.06, 09:06
                    smile))))))))))))))
                    Oczywiście Pasteur.A skad sie wziął Proust-nie wiem-pewnie ze "zjedzenia"
                    literki i siły skojarzeń.
                    Dobre dobre.powinnam sie chyba wiecej wysypiacbig_grin
    • sineira Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 20:51
      Fakt, dziwne to forum. Bo niewiasty tutaj wrażliwe, aż strach. Bo każdą
      krotochwilę biorą sobie od razu do serca i w płacz srogi uderzają, alibo
      krzyczą, że gwałt się dzieje. Poważne takie, rzekłbyś natchnione Duchem
      Świętym, z samych siebie śmiać się nie potrafią, jeno odymają policzki i
      oburzeniem srogim pałają.
      Dziwne to forum, oj dziwne.
      • kasia.k-z Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 21:01
        sineira napisała:

> natchnione Duchem
        > Świętym, z samych siebie śmiać się nie potrafią, jeno odymają policzki i
        > oburzeniem srogim pałają.
        > Dziwne to forum, oj dziwne.

Amen.
        • amwaw Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 22:41
          Po trzykroć Amenbig_grin
          • fankaborsuka Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 23:16
            Bo po pierwsze uczestniczki: babki w ciąży (ja też) - czyli burza hormonów.
            Po drugie anonimowość: łatwiej komuś przykopać, a w realu to nie zawsze jest
            okazja. Po trzecie: szeroki dostęp: każdy może coś napisać, a co, ja też .....
            Kilka razy pisałam tu na forum, pisałam: nie pytaj o ważne sprawy na forum
            tylko pytaj lekarza. Kwestie moralno - etyczne są z góry skazane na porażkę
            (wróć do pkt 1, 2 i 3). Ale i tak czasem zajrzę. Pozdrawiam.
    • biedroneczka26 Re: Dziwne to Forum 23.08.06, 23:09
      tak już jest - że ile ludzi tyle charakterów - jedni -współczują i służą radą
      nawet w najbardziej ''dziwnym'' temacie inni mają sadysfakcje -jak mogą po komś
      ostro pojechać .... ja na początku też myślała, że jesteśmy na
      forach ''dzieciencych'' żeby się wspierać ... niestety też szybko przekonałam
      się, że jednak nie jest tak słodko

pozdrawiam
      • kraxa bo wszystkie ciezarne to jedna rodzinaaaa 24.08.06, 00:30
        antyka, dodkowska oraz maretina.....lalalalala ;-DDDD
        • mama_kotula Re: bo wszystkie ciezarne to jedna rodzinaaaa 24.08.06, 00:42
          kraxa napisała:

> antyka, dodkowska oraz maretina.....lalalalala ;-DDDD

ROTFL big_grin
          • doral2 Re: bo wszystkie ciezarne to jedna rodzinaaaa 24.08.06, 08:51
            ciekawe, co ta,...no..ta antykwa powie na powinowacenie jej z dodkowską....

na marginesie, to rzeczywiście dziwne te forum...ma którym zadaje się pytania
            na żenującym poziomie niewiedzy...oj, dziwne te forum...
            • antyka Re: bo wszystkie ciezarne to jedna rodzinaaaa 24.08.06, 17:45
              wlasnei zobaczylam!!!!!!!!
              Kraxa - ja Ci tego nigdy nie zapomne!!!!!!!!!!!!!!!
              • kraxa UWAGA!!! 24.08.06, 18:33
                Juz wyjasniam- takie nicki mi pasowaly do zachowania melodii tej debilnej
                piosenki, zate prosze dodkowska i maretine o nie zbombardowanie mnie jak juz to
                zobacza...Naprawde powinnysmy byc jedna rodzina, a nie tak wrednie do siebie,
                chamsko i w ogle. I ja w kierunku przelamania wykonalam pierwszy krok- teraz
                ide do schronu ;-DDDD
    • dorotka.k1 Re: Dziwne to Forum 24.08.06, 09:24
      Zgadzam się. Mnie też się dostało. Na szczęście sa też takie (i jest ich
      więcej), co cierpliwie odpowiedzą na setny raz zadane pytanie, podniosą na
      duchu i napiszą, żeby się nie przejmować tymi, co siedzą na forum przez cały
      dzień i tylko myślą jaką komuś zrobić przykrość. A przecież i bez tego jesteśmy
      zdenerwowane.
      Pozdrawiam
      • dulce3 Re: Dziwne to Forum 24.08.06, 09:35
        dorotka.k1 napisała:
        żeby się nie przejmować tymi, co siedzą na forum przez cały
        > dzień i tylko myślą jaką komuś zrobić przykrość.

czy wy przypadkiem nie przesadzacie???

> Pozdrawiam
      • malgosiek2 Re: Dziwne to Forum 24.08.06, 10:07
        No tak mam baaardzo dużo czasu przy dwójce dzieci jedno lat 8 drugie 6 m-cy i
        nie mam nic do roboty siedzącw domu oczywiście.
        I cały czas tylko nic myślę jakby tu komuś przykrość zrobić.
        Ale widzę,że Dorotka w pracy ma czas i się nudzi.
        Pzdr.gOSIA
    • katrint Re: Dziwne to Forum 24.08.06, 12:19
      No nie przesadzajcie.Mnie się to forum bardzo podoba.Aż żal że do ciężarówek
      już się nie zaliczam ale czasem z nostalgią was czytam i wspominam jak to może
      być wesoło takie tylko mieć problemysmile))
    • agusia19-84 Mnie się tu raz pożadnie dostało.... 24.08.06, 12:55
      za fotelik smile No i raz co niektóre miały ubaw jeśli chodziło o dziwne odgłosy z
      brzuszka przypominające klikanie ale jak później czytałam te odpowiedzi to sama
      się do łez uśmiałam smile Więc nie mam traumatycznych przeżyć jeśli chodzi o moje
      przebywanie tutaj chociaż z tym fotelikiem uważam że za ostro było. Zdanie
      zmieniłam, malutka będzie jechać ze szpitala w foteliku ale bez agresji i
      jedynie z jasnymi argumentami też bym zdanie zmieniła a przy tym nie czułabym
      się głupio i jak jakaś wyrodna matka...
      Więc dziewczyny hamujcie czasem swoje emocje i agresję bo to tylko zniechęca,
      psuje humor i po prostu denerwuje przyszłe mamusie... zwłaszcza te bardziej
      wrażliwe do których ja raczej nie należę...
      • doniak0 Re: Mnie się tu raz pożadnie dostało.... 25.08.06, 11:40
        Witam!
        Mnie również sie tutaj troche dostało, ale jestem zdania, że czasmi kilka słów
        na otrzeźwienie nie zaszkodzi, zwłaszcza dla histeryczek.

P.S. ZARAZ CHYBA DOŁĄCZE DO TYCH AGRESYWNYCH!
        • zuzanka14 Re: Mnie się tu raz pożadnie dostało.... 25.08.06, 13:07
          A ja zauwazylam ze jak czytam coraz czesciej forum to obawiam sie o moja
          dzidzie sa tu kobiety ktore krytykuja straszne, ktos zada pytanie to odrazu
          odpisuja ze dziecko bedzie jakies nietakie wiec przestałam czytac forum na
          temat chorob, palenia (rzucialam jak sie dowiedzialam) picia winka, piwka itp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka