Dodaj do ulubionych

jestem w ciąży,mam 18 lat

25.08.06, 22:25
nie mialam miesiaczki spozniala sie juz 14 dni,bylam senna,zmeczona
ciagle,brzuch mnie bolal i z ciekawosci zrobilam test clear blue.i wyszlo ze
jestem w ciąży.lekarza to potwierdzil i z dziwnym usmieszkiem obwiescil''no
dziewczyno bedzie dzidzius''.to 2 mies.nikt jeszcze nic nie wie.arkowi pwoiem
za kilka dni rodzicom az sie sami domysla bedzie chyba lepiej.nigdy nie
pomyslalabym o aborcji bo to dla mjnie grzech.przeciez mam dziecko z kcohanym
facetem to juz cos.nie boje sie no mzoe troszke.bo jak sobie dam rade ze
studiami,z maturą?rodzice pewnie pomoge czuje tak.mam nadzieje ze bedzie
dobrze musi tak byc.3majcie za mnie kciuki pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • balonka1 Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 25.08.06, 22:29
      Skoro dzidzia zawitala do Ciebie tak wczesnie to widocznie tak mialo
      byc.Zobaczysz ze wszystko predzej czy pozniej sie ulozy.Dziecko bedzie dumne z
      mlodej mamy.
    • magdan_23 Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 25.08.06, 23:18
      jestem z tobą i jeśli mogę się wymądrzyć, to zrób wszystko, żeby skończyć
      studia. Nie odkładaj, bo później już będzie coraz ciężej z nauką.
      pozdrawiam ciebie i maluszka.
      • ineska2 Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 25.08.06, 23:47
        smile tez trzymam kciuki i za mature i za malenstwo, naprawde masz super
        podejscie! milo przeczytac. napewno sie wszystko ulozy.
    • judyta_1988 Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 25.08.06, 23:47
      Ja jestem w 23 tygodniutermin mam na 20 grudzien a 18 lat koncze 17 grudnia
      wiec mam prezent na 18-stke =) też sie bałam powiedzieć rodzicom bo z moim
      Kochanym to podejrzewaliśmy i słusznie jak sie okazało. Moi rodzice wiedzą i
      bardzo spokojnie to przyjeli aż się zdziwiłam taką reakcją. Bedzie dorze jak
      zobaczysz maleństwo na usg to sie w nim zakochaszsmile Pozdrawiam gorąco
    • patylda Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 25.08.06, 23:57
      Kiedyś słyszłam opowieść o dziewczynie, która zaszła w ciążę w liceum.
      Najpierw - wiadomo - zastanawianie się co ze szkołą, co ze studiami itd.
      Rodzina się martwiła, ale - pomogli jej najlepiej jak potrafili, ojciec dziecka
      ożenił się z nią i stworzyli udany związek, dziecko rosło w atmosferze miłości,
      mimo że mama ciągle w szkole... Kiedy dziewczyna skończyła studia, zaczęła
      starać się o drugie dziecko. Niestety - okazało się, że jajniki nie funkcjonują
      prawidłowo i że ma małe szanse na drugą ciążę. Nie doczekali się dziecka.
      Okazało się, że ta "wpadka", która tak wszystkich martwiła, była najlepszą
      rzeczą, która mogła ją spotkać, bo to była jedyna jej szansa na własne dziecko.
      Oczywiście - to smutne, że stała się niepłodna, ale z drugiej strony -
      szczęście, że w porę zaszła w ciążę, zanim choroba ją dorwała.

To tak ku pokrzepieniu serc. Nigdy nie wiadomo, kiedy problem okarze się łaską
      Bożą.
      • 24lena poglaskaj ode mnie brzusio :) 26.08.06, 00:27
        wszystko bedzie dobrze...nie nastawiaj sie negatywnie...dziecko to najwiesza
        radosc naszego zycia...ja mam ta radoche od miesiaca i nie wyobrazam sobie zeby
        bylo inaczej...uwazaj na siebie i brzusio...
        acha...popieram j/w postaraj sie skonczyc studia...dasz rade tylko uwierz w
        siebie...
        ja w Ciebie wierze
      • karolinka1116 Wspolczuje sobie i Tobie 26.08.06, 00:28
        sobie ciut mniej, bo jestem starsza
        najgorszym momentem w moim zyciu byl ten cholerny test ciazowy: zalamana bylam,
        podejrzewalam ciaze, ale nie chcialam uwierzyc
        teraz, 'za niedlugo' porod
        nigdy wiecej nie dopuiszcze do tej sytuacji, Twoje objawy przypomnialy mi moje,
        az mnie w srodku zdusilo..
        ten strach wrocil, mimo, ze bylo to 8 miesiecy temu, wrocil i na zawsze bede go
        pamietac
        Nigdy wiecej nie chce przezywac ponownie ciazy, tylko na ten raz mi sil
        starczylo
        przepraszam, jesli ktos mysli inaczej
        • mirabellka26 a ja Ci gratuluję 26.08.06, 11:33
          gratuluję Ci i ?Cię bardzo podziwiam i trzymam kciuki za Was i maluszka, a i
          powiedz rodzicom to nie będzie dla nich taki szok jak im powiesz niż by mieli
          sie domyślać
          • roksanaa22 Re: a ja Ci gratuluję 26.08.06, 11:57
            nie ukrywaj przed rodzicami tego faktu,bo jak im nie powiesz to sie zawiada na
            tobie.proponuje usiasc z ukochanym i rodzicami i przedstawic sprawe jasno.co
            zamierzacie zrobic,gdzie mieszkac,jakie plany odnosnie szkoly.to bedzie dla
            nich dowod ze nie uciekacie od odpowiedzialnosci.pozdrawiam

karolinka-to nie forum dla ciebie.
    • amoniaaa co zrobić żeby w końcu "wpaść" ???? 26.08.06, 12:32
      Jestem już od roku mężatką i też od roku staramy się o nasze potomstwo...No i
      jakoś nie wychodzi sad Ciągle się staramy, rysuję wykresy, mierzę temperaturę i
      wiem nawet kiedy mam owu i nadal nic...
      Jak tak czytam wasze posty to wam bardzo zazdroszczę..... sad(((
      • aniaw18 Re: co zrobić żeby w końcu "wpaść" ???? 03.09.06, 09:07
        poprostu nie mysl o ciazy kochajcie sie co drugi dzien do trzeciego cyklu
        napewno sie uda mi sie udało w drugim smile
    • justynaz2010 Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 26.08.06, 12:49
      Gratuluje ci dobrego podejscia do tak powaznej sprawy, widac ze jestes bardziej
      dojrzala niz niektore dziewczyny w twoim wieku. Trzymam kciuki za ciebie smile
      • 83kimi Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 26.08.06, 13:15
        Na pewno będzie Ci bardzo ciężko, ale wszystko jest wykonalne, córka znajomych
        moich rodziców zaszła w ciążę przed maturą, a teraz kończy studia - w
        terminie... dziecko odchowane, chodzi do przedszkola, a ona może zacząć szukać
        pracy... smile Jeżeli będziesz miała dużo samozaparcia, to dasz radę pogodzisz
        dziecko ze szkolą i jeszcze na pewno znajdziesz czasem chwilę wolną tylko dla
        siebie i Twojego faceta...
    • gonia28b Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 26.08.06, 13:28
      I rodzicom i Twojemu chłopakowi powiedz już teraz. Nie zwlekaj. To nie ma sensu.
      Weź ten teścik do ręki, głęboki oddech i idź śmiało.
      Na forum jest wiele dziewczyn, które rodzą dzieci, a jeszcze się uczą.
      Trzymaj się, będzie dobrze smile
    • deela o nastepna aparatka 26.08.06, 13:40
      pitolic to sie kazdy potrafi a te sie szczyca ze maja po 18 lat i w ciazy sa
      no niesamowity wyczyn po prostu
      • ania19771 o następna czepialska 26.08.06, 13:57
        załóż sobie wątek i wyżal się a nie czepiaj sie dziewczyn
      • majka995 Re: o nastepna aparatka 26.08.06, 14:40
        A tobie jeszcze mało pisania bzdur, wiesz co nie pisz więcej bo się niedobrze4
        robi . Trzeba dziewczyne podtrzymać na duchu a nie wypisywac głupoty
      • beti217 Re: o nastepna aparatka 26.08.06, 15:00
        Wariatka!
      • szklanapulapka2 Re: o nastepna aparatka 26.08.06, 15:15
        Ech, jaka ty głupia jesteś... nie wiesz co mówisz dziecko, ale może kiedyś sie
        przekonasz.
        • deela oho i jeszcze co 26.08.06, 21:58
          co do jednego sie zgodze: jestem wariatka
          ale to nie ma nic wspolnego z podtrzymywaniem kogos na duchu czy cos? gdzie ona miala glowe jak sie p..yla? no litosci trz bylo na biologii uwazac a teraz to juz troche pozno co? aha i co zrozumiem ze dzieci rodza dzaieci? ze nastolatki zachodza w ciaze ze ludzie sie rozmnazaja wbrew rozsadkowi i warunkom oj tego to nie zroumumiem
          wy ja poklepujcie po pleckach do pierwszych skurczow ja uwazam ze ona zrobila glupote a teraz poniesie konsekwencje, ktore OBY jej nie przerosly bo wlasnie przestaje byc odpowiedzialna wylacznie za siebie
          • dodkowska Re: oho i jeszcze co 28.08.06, 09:41
            ty jestes poprostu nie normalna
            • deela tak geniuszu 02.09.06, 10:04
              ale nie musisz mnie wielbic przypominam ze twoim guru jest antyka a ona mi dzis kudly powyrywa jak je ulubiona fanke odbije
              • dragica Re: tak geniuszu 02.09.06, 17:00
                dokdowska jest dobrem narodowym!jak conajmniej Mickieewicz.albo
                paulinanastolatka.
      • karolah2 Re: o nastepna aparatka 27.08.06, 20:13
        Daj kobieto spokój przyszłym młodym matkom! co Ty od nich chcesz? tym Twoim
        pieprzeniem i ich krytykowaniem udowadniasz,ze jesteś mniej dojrzała od nich! a
        ja wam dziewczyny życzę wszystkiego najlepszego! zobaczycie jakie to piękne
        uczucie móc tulić swoje maleństwo w ramionach,opiekowac sie nim
        itd.Zobaczyciesmile trzymam za was kciuki! zdrowo się odżywiajcie tylko!big_grin A Tobie
        deela więcej radości z życia i uprzejmości do innych.Również pozdrawiam
        • eyes69 Re: o nastepna aparatka 31.08.06, 14:43
          Bo bardzo odpowiedzialnym jest to, ze mlodzi rodzice beda siedziec na glowie
          swoim rodzicom i beda ich obarczac utrzymaniem dziecka i jego wychowaniem...

To w koncu to sa dzieci i trzymaja sie swoich rodzicow czy moze to sa rodzice,
          ktorzy sa na tyle odpowiedzialni i dojrzali zeby zajac sie swoim dzieckiem i
          zapewnic mu byt?

W rym przypadku to wlasnie dzieci maja dzieci.

Nie mam nic przeciwko temu ile kto ma lat jak sobie dziecko sprawi, ale razi
          mnie niedojrzalosc i niedpowiedzialnosc.
    • eyes69 Paulina 26.08.06, 16:16
      Piszesz, ze lepiej bedzie jak rodzice sami sie domysla, ze jestes w ciazy.
      Mi sie wydaje, ze powinnas im powiedziec. Dorosly juz z Ciebie dzieciak. wink

Napewno sobie poradzisz. smile

• waaan Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 26.08.06, 16:41

Ja jestem dorosłą kobieta. Byłam na drugich w życiu studiach - zaczęłam je w
      wieku 32 lat (tryb dzienny!). Zaszłam w pierwszą swą ciąze w życiu na pierwszym
      roku. Urodziłam w wakacje, a od października na drugi rok - mały miał wtedy 2
      miesiące. Pilnowałam, żeby na początku to były nie więcej niż 4 godz. rozłąki
      (zajęcia nieobowiązkowe odpuszczałam). Sciagałam mleko i dokarmiano go nim,
      kiedy byłam na uczelni. Opiekowaliśmy się we troje - ja, mój parnter i moja
      mama. Wszystko się świetnie udało. Mały jest zdrowym super chłopczykiem.
      Własnie skończył 2 lata a ja bronię licencjat.
      Nie daj się, to można połączyć, tylko przyjmij pomoc, bo we dwoje nie dacie
      rady.
      pozdrawiam
      w
      • beja26 Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 28.08.06, 09:17
        Witaj serdecznie!!!!!!!!!!!!!
        Na samym początku moje gratulacje będziesz mamą!!!!!!!! i to jest
        najwaznejszze!!! Moja sytuacja jest od twojej diametralnie różna ale też
        troszeczke skomplikowana... Mam 26 lat skończone studia, mam dobrą pracę,
        jestem jedynym i ukochanym dzieckiem moich rodziców i ojca mojego dziecka,
        który ma 47 lat... Obydwoje planowaliśmy dzidziusia na poczatku lipca zaszłam w
        ciąże - oboje bardzo się cieszyliśmy z tego powodu, poniewaz jest to nasze
        wymarzone dziecko!!!! Bardzo się obawiałam tego jak zaragują na to moi rodzice,
        mimo tego, że jestem dorosłą kobietą zarabiam licze sie z ich zdaniem poniewaz
        sa to moi najbliźsi no i oczywiście dziadkowie naszego dziecka. Tydzień temu
        powiedziałam im o tym i.... ucieszyli się na początku byli zaskoczeni a później
        jak już do nich dotarło bardzo ale to bardzo sie cieszyli. Także prosze głowa
        do góry duży uśmiech na buzi i będzie wszytsko ok. Wiek nie ma tu znaczenia
        dajesz nowe życie, będziesz mama nalutkiego człowieka, a przeciez to jest
        najwazniejsze że będzie malutki człowieczek taki kochaniutki... Pozdrawiam
        serdecznie Aśka
    • othala76 Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 26.08.06, 17:23
      W moim liceum dziewczyna zaszła w ciążę w klasie maturalnej z kolegą z klasy.
      Na początku szok dla wszystkich bo oboje prymusy. Dziewczyna urodziła, zdała
      maturę i dostała się, oboje zresztą , na studia. Na medycynę. Pomogli im
      rodzice, oni skończyli studia i oboje są lekarzami, którym dzisiaj nieźle się
      powodzi. Pobrali się, mają już chyba 9letnią córę i ... szczęśliwe życie. Jak
      się chce to wszystko można.
      Ożyw swoje marzenia a nie żyj nimi!!!
      Powodzenia i głowa do góry - nie jesteś pierwsza ani ostatnia...
    • ja-ninka Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 26.08.06, 17:31
      Jeśli ojciec dziecka pracuje i będzie w stanie utrzymać ciebie i dziecko - to
      możesz czekać z informowaniem rodziców.
      Ale jeśli obowiązki związane z utrzymaniem dziecka spadną na twoich rodziców -
      to przynajmniej niech jak najszybciej będą tego świadomi,że muszą zarobić na
      kolejną osobę.
      Mają prawo wiedzieć, co ich czeka, bo to wbrew pozorom nie będzie "drobiazg".
      • roksanaa22 Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 26.08.06, 19:37
        a ja sie szczyce tym ze jestem mloda i mam dwoje dzieci
        szczyce sie ze skonczylam szkole i ucze sie nadal
        szczyce sie ze moje dzieci sa kochane,chciane,zadbane i cudowne
        szczyce sie tez tym ze w naszym domu mieszka szczescie a w kuchni pachnie
        ciastem...

bo dzieci to najlepsze co mnie spotkalo
        • pyszczor Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 27.08.06, 16:22
          Roksana
          Jestem starą babą jak na Twój wieksmile(chyba), bo mam 35 lat i w brzuchu drugą
          córeczkę. Bardzo to piękne co napisałaś. Naprawde.
          Pozdrawiam
          M.
    • ja-ninka Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 26.08.06, 22:15
      Koreczku - masz rację co do tego,że młody wiek jest lepszy, niż 45 lat.
      Ale pewna doza dojrzałości jest potrzebna - a trudno o niej mówić,jak ktoś nie
      ma odwagi poinformować rodziny o ciąży, nie jest w stanie utrzymać sam
      siebie, a co dopiero dziecko...
      Poza tym problemy zdrowotne - mimo statystycznie lepszych rokowań - dotykają
      także dzieci młodziutkich matek. (znam osobę,która dziecko z Zespołem Downa
      urodziła jako młoda pierwiastka, bardzo młoda nawet). Gdy pojawiają się
      jakiekolwiek problemy - nastoletni wiek nie jest sprzymeirzeńcem.
    • martina.15 sluze pomoca i zapraszam 26.08.06, 22:59
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25398
      mialam rok temu to samo co Ty wiec jak cos pisz na priv
    • ewa_g96 Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 27.08.06, 12:19
      Hej przeszło 10 lat temu byłam w tej samej sytuacji co ty - skończyłam 18 i
      zaszłam w ciążę. To był trudny rok ale dałam radę: dzieki rodzicom, mojemu
      kochanemu i sobie samej. Zdałam maturę z wynikiem celującym, dostałam się na
      studia. Po dwóch latach urodziałam drugiego szkraba. Teraz mam 29 lat i dwójkę
      super dzieci /a trzecie - jedyne planowane w brzuszku/. Jak się tylko chce to
      się uda. Nie mówę że wszystko będzie łatwe i bez problemu ale dasz rade.
      Poradzicie sobie. Powodzenia.
    • triss_merigold6 Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 27.08.06, 16:28
      No czadowo po prostu, właśnie zchrzaniłaś sobie młodość a swoim rodzicom
      zrzucasz na głowę poważny problem. A wkoło wianuszek oklaskujących co
      identyczne wpady zaliczyły.
      • roksanaa22 Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 27.08.06, 17:10
        trzydziestoletnie mamy tez nieczesto korzystaja z pomocy rodzicow.praktycznej i
        finansowej(nie mylic z utrzymywaniem)!tobie nigdy rodzice nie pilnuja
        dzieciaczka?
        • triss_merigold6 Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 27.08.06, 17:14
          Od lat nie mieszkam z rodzicami.wink Moja mama zmarła zanim mój syn się urodził.
          Teściów nigdy nie angażuję w opiekę nad dzieckiem a mój ojciec odwiedza -
          podkreślam ODWIEDZA - wnuka i bardzo sporadycznie zostaje z nim np. na godzinę.
          Porównujesz całodobową pomoc matce nastolatce z pobawieniem się z wnukiem przez
          godzinę raz na jakiś czas? Zabawne...
          • aneta871 he he he ktoś tu ma depresje:D 31.08.06, 14:33
            Ja mam 19 lat i sześciomiesięczną córeczkębig_grin zaszłam w ciążę kiedy miałam 18
            lat. I o dziwo utrzymujemy się samibig_grin nawet stac nas bylo na porod rodzinny.
            Zabawna to jesteś tylko TY idealna mamusia. Będąc w ciąży wiele razy natknęłam
            się na takie idealne mamusie w ciąży, które uważały się ze swoimi brzuchami za
            niewiadomo kogo. Co myślisz że jesteś lepsza bo jestes starsza:/????Ja moją
            mame proszę ta samo sporadycznie o opieke nad córeczką. Młode dziewczyny w
            ciąży gorzej dostają w tyłek od życia i sie tak nad sobą nie rozczulają jak te
            wybrane mężatki. POzdrawiam i zachęcam do odwiedzenia psychologabig_grin
            • triss_merigold6 Re: he he he ktoś tu ma depresje:D 31.08.06, 14:37
              Młode dziewczyny w ciąży dostają w tyłek od życia, bo same się o to proszą.
              Trzeba było się zabezpieczać skutecznie albo wziąć postinor jeśli gumka pękła a
              nie truć jakie to nastolatki są dzielne i odpowiedzialne.wink
              Zdecydowanie nie życzę swojemu synowi, żeby został ojcem mając 18 czy 19 lat i
              spaprał sobie młodość harując na pieluchy.
              • aneta871 ... 31.08.06, 14:50
                Kiedyś dzieci w tym wieku to była normalna rzecz i rodziły się zdrowsze:] Moja
                córeczka jest cudownym dzieckiem, a co do pampersów to wcale nie trzeba tyle
                harować:] Ja życzę twojemu synowi aby w przyszłości znalazł sobie kochającą
                żonę i mieli tyle dzieci ile będą chcieli. Życzę mu także aby postinor nie był
                jego przyjacielem i nie dawał go swojej ukochanej.
                • eyes69 Re: ... 31.08.06, 14:53
                  Taa...

A mi sie wydaje, ze nie o wiek chodzi tylko o dojrzalosc i odpowiedzialnosc,
                  ktorej tym akurat mlodym rodzicom brakuje.

• triss_merigold6 Re: ... 31.08.06, 14:55
                  Cudownie ale teraz dojrzałość tzw. społeczna nie idzie w parze z fizyczną
                  zdolnością do rozrodu. Dzieci rodziły się zdrowe, bo matki były młode? Ekhem...
                  może dokształć się trochę z tematu.
                  Swojego syna nauczę (mam nadzieję) żeby ZAWSZE używał gumek o ile nie będzie w
                  100% zdecydowany na dziecko i życzę mu panny, która nie będzie planowała dzieci
                  nie mając jeszcze matury.
            • dragica Re: he he he ktoś tu ma depresje:D 02.09.06, 09:08
              do mnie pijesz???w ciazy nie jestem obecnie.i nie bede sie rozwodzic o urokach
              bzcia w ciazy i pracowania jednoczesnie po 10h dziennie...stare ropuchy tez w
              dupsko dostaja.
    • dodkowska Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 28.08.06, 09:42
      a ja na twoim miejscu bym sie cieszyła nie bedziesz starą ropuchą poźniej i na
      staros bedziesz miała spokuj"smile
      • dragica Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 31.08.06, 13:50
        dodkowska-wymiotowac mi sie chce czytajac takie posty jak twoj. przepraszam,
        ale przynajmniej jako stara ropucha wiem to i owo i nie musze zadawac glupich
        pytan na forum jak ty.takich o smierdzacej cipci i obciaganiu tez.
        • olensia Re: dragica 31.08.06, 18:54
          dragica napisała:

> dodkowska-wymiotowac mi sie chce czytajac takie posty jak twoj. przepraszam,
          > ale przynajmniej jako stara ropucha wiem to i owo i nie musze zadawac glupich
          > pytan na forum jak ty.takich o smierdzacej cipci i obciaganiu tez.

To bylo dobre smile) popieram
          • roksanaa22 rodzice 31.08.06, 19:51
            my mieszkalismy z rodzicami dopoki syn nie skonczyl 7 m-cy.wojtek
            pracowal.dokladalismy sie do jedzenia a rachunki i ogrzewanie na pol.kiedy
            szlam do szkoly syna pilnowal wojtek lub niania.SPORADYCZNIE babcia.nigdy nie
            wstawala w nocy itp.sami kupowalismy rzeczy dziecku.dostalismy 200 zl do
            wozka.moja mama przywozi troche ciuszkow z zagranicy.

czy to tez wyzysk rodzicow????
            • antyka Dragica! 31.08.06, 19:58
              no jak moglas no!
              my tu fan klub dodkowskiej zalozylysmy, a Ty napadlas na dziewcze,
              ze normalnie przestanie pisac!!!
              Boga w sercu nie masz tongue_out
              • dragica Re: Antyka, stara ropucho 02.09.06, 09:07
                smile))))))wspolczuje twojej fasolce:=))))
    • niebaka Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 03.09.06, 16:44
      Hej! Po pierwsze z całego serca życzę Ci powodzenia i podziwiam Twoje pozytywne
      nastawienie, ja jestem troche starsza mam 20 lat a wiadomośc o tym że jestem w
      ciąży kompletnie mnie zaskoczyła i zasmuciła.. skończyłam w tym roku szkołę,
      nie mogę znaleźć pracy teraz jestem w 20 tygodniu. Moj chłopak dowiedział się
      od razu długo nie mogliśmy się z tym pogodzić zaczęliśmy się kłocić, moja mama
      w ogóle tego nie zaakceptowała i kazała mi się wynieść z domu. Zamieszkałam u
      chłopaka i jego rodziców, zaplanowaliśmy wspólna przyszlość-nic z tego nie
      wyszło bo teraz mój chłopak jest w areszcie, zostałam z tym wszystkim sama,
      mieszkam u babci, pomoc otrzymałam z opieki społecznej bo sama nie jestem w
      stanie się utrzymać, ale zaczęłam mysleć pozytywnie i jest coraz lepiej,
      wczoraj byłam na pierwszym widzeniu u chłopaka. Najważniejsze, że się kochamy,
      że kochamy nasze dziecko, które przyjdzie na świat w styczniu, ale dopiero jak
      wyjdzie z aresztu możemy pomysleć o jakiejs wspólnej przyszłości. Ale nie
      załamujemy się i Tobie napewno też się uda, tylko Ty jeszcze masz szkołe, ale
      poradzisz sobie napewno, ja w to wierzę i z całego serca trzymam kciuki, a
      rodzicom powiedz, uwierz mi tak jest lepiej. pozdrawiam serdecznie i całuje
      dzidziulka
      • dragica Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 03.09.06, 16:49
        najlepiej tak-jest pomoc spoleczna, oni dadza...po co poszukac pracy...
        wiesz kochana, wcale mi nie jest szkoda ani ciebie,ani twojego faceta-areszt
        nie jest nagroda dla super ludzi, a dziecko nie jest zabawka, ktora cementuje
        zwiazki.czasem jest wrecz przeciwnie.
        w pierwszej ciazy bylam w koszmarnej sytuacji...ale jakos nie wpadlo mi do
        glowy leciec do pomocy spolecznej.w taki sposob nauczysz sie postawy
        roszczeniowej-cale zycie bedyiesy od kogos czegos wymagac.
    • karminowe.usta Re: jestem w ciąży,mam 18 lat 03.09.06, 17:03
      Czy Ty nie ściemniasz dziewczyno??? coś mi styl nie pasuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka