Dodaj do ulubionych

Pytanie do miłośników puzzli 9000

28.12.11, 15:58
Witajcie łamigłówkowicze!
Mam zamiar kupić układankę składającą się z 9000 kawałków. Konkretnie chodzi o obraz Hieronima Boscha "Ogród rozkoszy ziemskich". Firma, która wyprodukowała te puzzle to Educa (z Hiszpanii).
Pytanie: czy ktoś z Was miał przyjemność układać wielkoformatowe puzzle tej firmy? Poszukuję informacji, czy w pudełku puzzle podzielone są na kilka części i osobno zapakowane (np. po 4,5 tys. elementów)? Sprzedawca z allegro nie był w stanie mi pomóc - towar jest fabrycznie zapakowany, a na opakowaniu brak takich danych. Na stronie producenta też się nie chwalą. Stąd moje poszukiwania osób, które miały możliwość otworzenia pudełka...
Help :)
Obserwuj wątek
    • jacekstu Re: Pytanie do miłośników puzzli 9000 14.01.12, 12:28
      o dżizas.. doświadczenia nie mam, ale życzę powodzenia w układaniu.. mój max to 1200 kawałków i zajęło mi to jakieś 2-3 miesiące, jeśli te 9000 są wszystkie razem w jednym pudle (a obstawiam, że tak właśnie jest) to będziesz miał(-a) zabawę na ponad rok :D
      polecam układankę eternityII - tylko 256 elementów, ale wydaje się to być niemożliwe do ułożenia, po roku walki spasowałem ;)
      • alcawik Re: Pytanie do miłośników puzzli 9000 30.01.12, 14:09
        mnie taki na 1000 kawalków zajmują około 10 dni na 9000 to jak na razie za duże wyzwanie poza tym nie będę miała gdzie rozłożyć takiej wielkiej maty
    • przemo769 Re: Pytanie do miłośników puzzli 9000 22.02.12, 21:23
      Tutaj znajdziesz puzzle 9000 elementowe:
      www.kuppuzzle.pl/index.php?route=product/category&path=90
      Jest to duże wyzwanie, by ułożyć takie puzzle, ale skoro to lubisz to uważam, że Ci się uda.
      Trzymam kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka