elcynka 06.09.06, 09:09 Lekarz na moje żylaki przepisał Detralex, może znajdzie się ktoś kto go stosował? Bo mam możliwość gratisowego zamiennika, ale jesli Detralex jest ok, to nie bede ryzykowac tylko grzeczne go kupie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caline-czka Re: Czy pomogł Wam Detralex? 06.09.06, 09:46 Ja biorę Detralex, mam ogromne żylaki, które zaczęły boleć, nogi rwały..odkąd biorę Detralex, problem zniknął, oczywiście żylaki są nadal, ale nogi już nie bolą,polecam Odpowiedz Link Zgłoś
elcynka Re: Czy pomogł Wam Detralex? 06.09.06, 12:57 a zmniejszyły się choć odrobinke? Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Czy pomogł Wam Detralex? 06.09.06, 13:20 tanszy jest pelethrocin, a ma taki sam sklad. Ja jestem mama od dawna, po ciazy mam zylaki i niestety Detralex, ani zamiennik nie pomogl. Musze sie wybrac do lekarza chirurga((( ale kazdy jest inny, Tobie zycze powodzenia!!!Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
jano.77 Re: Czy pomogł Wam Detralex? 09.09.06, 16:44 Są lepsze leki... Otóż substancją czynną detralexu jest diosmina, ale również hesperydyna. Owa hesperydyna jest nieoczyszczoną diosminą czyli półproduktem. Czyli detralex nie zawiera czystej diosminy. Peletrocin jest generykiem detralexu (czyli zawiera zanieczyszczenia, a co za tym idzie ma mniejszą wchłaniajność!!! Na rynku jest PHLEBODIA - jest to 100 % czysta diosmina!!! Przez to stosuje się TYLKO JEDNĄ TABLETKĘ DZIENNIE!!! Natomiast detralex 2 tabletki, dlatego że jest hesperydyna!!!. Co do ceny to Phlebodia ma również generyk - Otrex. Natomiast jak to ze wszystkimi generykami niby jest pare złotych tańszy, ale... Zawiera zanieczyszczenia, nie wiadomo gdzie i kiedy wyprodukowano substancję czynną i oczywiście ma mniejszą wchłanialność... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka78 Re: Czy pomogł Wam Detralex? 09.09.06, 19:05 Mnie ginekolog przepisał phlebodię, powiedział, że jest trochę droższa od detralexu, ale skuteczniejsza i po żylakach ani śladu, tyle że w moim przypadku to były żylaki odbytu - ogromne i bardzo bolesne, wdała się zakrzepica. Ładnie się wchłonęły i już nie bolą. Polecam phlebodię, kosztuje ok. 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś