Dodaj do ulubionych

Czy pomogł Wam Detralex?

06.09.06, 09:09
Lekarz na moje żylaki przepisał Detralex, może znajdzie się ktoś kto go
stosował? Bo mam możliwość gratisowego zamiennika, ale jesli Detralex jest
ok, to nie bede ryzykowac tylko grzeczne go kupie.
Obserwuj wątek
    • caline-czka Re: Czy pomogł Wam Detralex? 06.09.06, 09:46
      Ja biorę Detralex, mam ogromne żylaki, które zaczęły boleć, nogi rwały..odkąd
      biorę Detralex, problem zniknął, oczywiście żylaki są nadal, ale nogi już nie
      bolą,polecamsmile
      • elcynka Re: Czy pomogł Wam Detralex? 06.09.06, 12:57
        a zmniejszyły się choć odrobinke?
        • grochalcia Re: Czy pomogł Wam Detralex? 06.09.06, 13:20
          tanszy jest pelethrocin, a ma taki sam sklad. Ja jestem mama od dawna, po ciazy
          mam zylaki i niestety Detralex, ani zamiennik nie pomogl. Musze sie wybrac do
          lekarza chirurga((( ale kazdy jest inny, Tobie zycze powodzenia!!!Kasia
          • jano.77 Re: Czy pomogł Wam Detralex? 09.09.06, 16:44
            Są lepsze leki... Otóż substancją czynną detralexu jest diosmina, ale również
            hesperydyna. Owa hesperydyna jest nieoczyszczoną diosminą czyli półproduktem.
            Czyli detralex nie zawiera czystej diosminy. Peletrocin jest generykiem
            detralexu (czyli zawiera zanieczyszczenia, a co za tym idzie ma mniejszą
            wchłaniajność!!!
            Na rynku jest PHLEBODIA - jest to 100 % czysta diosmina!!! Przez to stosuje się
            TYLKO JEDNĄ TABLETKĘ DZIENNIE!!! Natomiast detralex 2 tabletki, dlatego że jest
            hesperydyna!!!. Co do ceny to Phlebodia ma również generyk - Otrex. Natomiast
            jak to ze wszystkimi generykami niby jest pare złotych tańszy, ale...
            Zawiera zanieczyszczenia, nie wiadomo gdzie i kiedy wyprodukowano substancję
            czynną i oczywiście ma mniejszą wchłanialność...
            Pozdrawiam
            • zuzka78 Re: Czy pomogł Wam Detralex? 09.09.06, 19:05
              Mnie ginekolog przepisał phlebodię, powiedział, że jest trochę droższa od
              detralexu, ale skuteczniejsza i po żylakach ani śladu, tyle że w moim przypadku
              to były żylaki odbytu - ogromne i bardzo bolesne, wdała się zakrzepica. Ładnie
              się wchłonęły i już nie bolą. Polecam phlebodię, kosztuje ok. 60 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka