Dodaj do ulubionych

mdłosci - 19 tydzień

06.09.06, 16:47
Czy kogoś meczą jeszcze mdłosci i wymioty w 18-19-20 tygdniu ciaży.
Lekarz powiedział , że to żle i przepisał czopki.
Sama nie wiem czy to takie niezwykłe.
Mdłosci i wymioty zaczęły mi sie późno ok. 8 tygodnia, ale utrzymuja sie cały
czas.
Obserwuj wątek
    • wrzosowa11 Re: mdłosci - 19 tydzień 08.09.06, 14:21
      Współczuję Ci, bo mdłości bardzo męczą.W poprzedniej ciąży też mi się zaczęły
      koło ósmego, dziewiątego tygodnia i trwały niestety do szóstego miesiąca mniej
      więcej plus wymioty. Lekarz zapisał torecan. Raz go tylko wzięłam, bo się
      bałam , że zaszkodzi. Synek urodził się zdrowiutki i pulchniutki. Teraz widzę
      że przy przedłużających się mdłościach lekarze kierują kobiety do szpitala pod
      kroplówkę i na badania żeby wykluczyć ciążową nadczynność tarczycy. Moją
      znajomą z mdłości i wymiotów wyleczyl szpital.Napewno przedłużające się mdłości
      nie są czymś niezwykłym, ale jeśli nie możesz się odżywiać i jesteś słaba to
      lepiej coś z tym zrobić. Trzymaj się.
      • pinacolada77 Re: mdłosci - 19 tydzień 08.09.06, 21:46
        No własnie mi tez przepisał torecan w czopkach, nie mam zamiaru brać, nie uwazam
        ze jest aż tak tragicznie.
        Nic lliczę, ze mi jednak przejdzie moze też koło 6 miesiacawink
        dzieki za odp.
    • pierkwadratto Re: mdłosci - 19 tydzień 09.09.06, 10:26
      Hej, w pierwszej ciązy wymiotowałam ostatni raz w siódmym miesiącu. Nie znaczy
      to, że rzygałam jak kot cały piąty i szósty miesiąc, tak po prostu mnie męczyło
      dość długo, ale po 17 tygodniu już jakby mniej regularnie. Tłumaczyłam to sobie
      wrażliwością na wszystko co niezbyt naturalne, trochę sypane itp. Lekarz
      wiedział, ale prosiłam go, żeby z lekami sie wstrzymał. Nie chciałam się niczym
      szpikować.
      • ola33333 Re: mdłosci - 19 tydzień 09.09.06, 11:41
        Mnie na szczescie do tej pory ominely mdlosci i wymioty, ale biore caly czas
        witamine B. Gdzies czytalam, ze jej niedobory moga powodowac mdlosci i wymioty.
        Moze wyprobuj na sobie ? Wit. B na pewno nie zaszkodzi, jakby bylo za duzo, to
        wysiusiasz..

Pozdrawiam !!
        • elfik31 Re: mdłosci - 19 tydzień 09.09.06, 13:45
          U mnie mdłości trwają nieprzerwanie od 9 tygodnia aż do dziś - a jestem w 35
          tygodniu. Ale to się rzadko zdarza, więc się nie przejmuj. Na szczęście nie
          wymiotuję. W ciąży przytyłam do tej pory 8kg, pewnie właśnie dlatego, że od
          wszystkich potraw mnie odrzuca.
    • gocha_sz Re: mdłosci - 19 tydzień 09.09.06, 16:55
      ja mam 19 tyg 1dzień i też mam ten problem. Wymiotuję już sporadycznie, ale
      codziennie są chwile, kiedy muszę siedzieć i spokojnie oddychać, żeby nie biec
      do wc. Też dostałam czopki, mąż mi nimi grozi, ale ja się nie dam smile
    • maretina Re: mdłosci - 19 tydzień 09.09.06, 17:48
      mialam mdlosci cala ciaze. fakt, ze nie pojawialy sie codziennie i byly slabsze
      niz te z poczatku ciazy.... ale byly.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka