Dodaj do ulubionych

USG 12 tydzien:)

14.09.06, 11:14
Widziałam dziś moje maleństwo! Ma 5 cm i wszystko co trzeba: dwie rączki,
dwie nóżki, główkę i liniowy kręgosłup <jupi>.
Dziś jest 11 tydz i 5 dni od ostatniej miesiączki.
Dzidzius ma wymiary:
BPD 15,7 mm
HC 60,4 mm
AC 52,2 mm
FL 7,6 mm
crl 54,4 mm

Mówię to wszystko dla martwiących się o swoje pęcherzyki mam, bo mnie w 5
tygodniu lekarz strasznie wystraszył, że pęcherzyk jest za mały i nie
wiadomo, czy coś z niego będzie... Miałam przez to zepsuty początek ciązy i
strasznie się martwiłam a dziś zobaczyłam fikającego dzidziusiasmile
Pozdrawiam wszystkie mamy z dzidziamismile
Obserwuj wątek
    • dota82 Re: USG 12 tydzien:) 14.09.06, 11:24
      witaj. bardzo się cieszę ze wszystko w porządku. ja tez jestem w ciązy prawie
      12 tygodni. nie miałam jeszcze USG ale będę mieć za tydzień i nie moge się
      doczekać. a tak przy okazji skoro jestesmy w tym samym okresie ciąży to mam
      takie pytanko do ciebie, czy pobolewa cię brzuszek czasem, bo mnie własnie
      wczoraj trochę bolał i dzis znów. strasznie sie martwie. jeśli możesz to
      odpowiedz.
      jeszcze raz gratuluje i życzę dużo zdrówka dla ciebie i dzidzi.
      pozdrawiam Anka
      • agga28 Re: USG 12 tydzien:) 14.09.06, 11:46
        smile Dzięki Dota za pozdrowieniasmile U Ciebie też będzie wszystko ok. Wido
        fantastyczny! Macica boli mnie w zasadzie od samego początku, biorę nos-pę 3
        razy dziennie i magnez. Moja lekarka mówi, że to normalne zwłaszcza w pierwszej
        ciązy, bo wszystko się rozciąga i w dodatku hormony tak działają. Ostatnio przy
        badaniu stwierdziła, że macica jest kurczliwa i dała mi tydzień zwolnienia i
        kazała odpocząć ale szyjkę mam długą i nie widać oznak czegoś niebezpiecznego..
        Dlatego głowa do góry. Trzymam kciuki za Twoje USGsmile
        Pozdrowionka
        • dota82 Re: USG 12 tydzien:) 14.09.06, 11:59
          Dzieki za odpowiedź. własnie poczytałam troche na forum o bólach brzucha i
          doszłam do wniosku że to chyba normalne i w końcu nie jest to silny ból tylko
          takie lekkie kłucia. ja do tej pory nie brałam nic ale może wezmę nospę.
          trzymajcie sie cieplutko
          • skalunia79 Re: USG 12 tydzien:) 14.09.06, 12:07
            bóle brzucha w pierwszym trymestrze to normalne, rozciąga się macica, głownie
            są one o char. kłucia, trzymaj się...pzdr
    • aleksandra07 Re: USG 12 tydzien:) 14.09.06, 12:48
      WITAM!Jestem w 12 tyg robiłam usg tydzień temu i moja fasolka miała wtego 3,6cm teraz ma juz pewnie trosze więcej.Własnie od tyg mam takie bóle brzucha podobne do ukucia na poczatku sie wystraszyłam,ale lekarz dał mi no-spe 3xdziennie i luteinę pod jezyk,pare dni było ok,ale teraz znów mnie boli i ból dochodzi też do kręgosłupa-ale wiem że to normalne to moja 1 ciąża i wyszystko musi sie zozciągnąć.Nie mam jeszcze brzucha ale mysle ,że juz lada moment zacznie mi sie okazywać.
      Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka