zuzia.ja 18.09.06, 20:28 Mam dylemat.Obecnie mam 1 cm rozwarcia i termin za tydzien.jednak moj lekarz chce przebijac pecherz plodowy juz teraz.Czy to nie zaszkodzi dziecku?czy tydzien ma znaczenie dla rozwoju?Jutro zacznie sie 39 tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ineska2 Re: Pomozcie!!!!! Chca wywolac porod przed termin 18.09.06, 20:33 Wlasciwie od 38tyg. mozna mowic, ze jest to juz w terminie, ale dlaczego lekarz chce przyspieszyc porod? tylko dlatego, ze masz rozwarcie czy sa jeszcze jakies inne powody? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia27 Re: Pomozcie!!!!! Chca wywolac porod przed termin 18.09.06, 20:34 Skoro nie ufasz swojemu lekarzowi, powinnaś go zmienić. I dlaczego szukasz porad na forum a nie u specjalistów? Przeciez jest ich wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
mileczka75 Re: Pomozcie!!!!! Chca wywolac porod przed termin 18.09.06, 20:39 ale z ciebie mądrala... bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
marusia27 Re: Pomozcie!!!!! Chca wywolac porod przed termin 18.09.06, 20:45 Nie przesadzaj, dziwi mnie tylko, że w tak poważnej sprawie, jak wywołanie porodu przed terminem, ktoś tutaj szuka porady. Przecież nikt z zaglądających tu osób nie zna przebiegu tej ciąży, więc jak moze cokolwiek powiedzieć. A jeżeli dziewczyna ma wątpliwości co do stanowiska swojego lekarza powinna to skonsultować z innym, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś