Dodaj do ulubionych

Bakterie w pochwie

19.09.06, 06:09
Mam pytanko jestem w 38 tyg ciazy za tydzine mam planowane cc
W wymazie z pochwy wykryto Enterococctus fac. Dostalam antybiotyk bede brala
przez tydzien
Mam pytanie czy ktoras z was tez tak miala Jakie jest ryzyko zakazenia dziecka
i czy w ydzien da sie tego pozbyc Czy profilaktycznie po porodzie podaja
dziecku antybiotyk?
Dziekuje z gory i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Bakterie w pochwie 19.09.06, 10:38
      a co lekarz powiedział??
      • kasiak37 Re: Bakterie w pochwie 19.09.06, 10:43
        bedziesz miala cc wiec w czym problem?Dziecko infekuje sie przechodzac przez
        kanal rodny podczas porodu sn.Skad mialas pobierany ten wymaz?Mam nadzieje ze
        nie z szyjki?
        • gok6 Re: Bakterie w pochwie 19.09.06, 11:31
          posiew z kanału szyjki macicy
          • kasiak37 Re: Bakterie w pochwie 19.09.06, 11:35
            no i blad,bo material do badania pod katem bakteriologicznym przed porodem
            pobiera sie z tylnej sciany pochwy,dwa centymetry od wejscia.Wtedy ma to sens.
            • gok6 Re: Bakterie w pochwie 19.09.06, 11:44
              czemu?
              • makatka16 Re: Bakterie w pochwie 19.09.06, 12:05
                Spotkałyśmy się w tym samym czasie z podobnym zapytaniem....Mnie tez to trapi.Ja też nie wiem dlaczego nie powinno się pobierać materiału z szyjki macicy.Może się czegoś dowiesz przez ten czs. Jak byś chciała pogadać to napiszę Ci w mailu nr gg. (makatka16@interia.pl).
                • kasiak37 Re: Bakterie w pochwie 19.09.06, 12:16
                  dziewczyny napisze Wam czemu ale wieczoremsmile)sorkismile)Musze leciecsmile)
                  • jovi78 Re: Bakterie w pochwie 19.09.06, 13:05
                    Wczoraj miałam pobieraną taką próbkę, lekarka wyjasniła mi, iż pobiera sie ją
                    zaraz przy wejściu..., nie dopytywałam dlaczego, ale teraz też jestem ciekawa...
    • agaw00 Re: Bakterie w pochwie 19.09.06, 13:48
      ja miałam zapalenie non stop ale mocn dbałam i w tyexien da sie wyleczyc przy
      bardzo duzej dyscyplinie higieny i suchosci ale czym ty sie przejmujesz jak
      masz cc jak wyleczysz szybko to to potem dziecko sie nie zarazi bo nie bedzie
      szło przez kanał rodny a dopóki nie odejda c wody tn nie peknie pęcherz podowy
      maluszek jest super chroniony przed bakteriami
    • ooelmi Re: Bakterie w pochwie 20.09.06, 10:43
      ja też miałam zakażenia w zcasie całej ciąży a jaką metodą bedę rodziła to sie
      dowiem po ostatnich badaniach moczu czy jest czyściutko dla maleństwa-jesli nie
      to bedzie cc smilesmile
      • nikita_26 Re: Bakterie w pochwie 22.09.06, 07:14
        Ooelmi tu nie chodzi o bakterie w moczu. Mocz może być czysty a bakterie mogą
        być na szyjce. Gdy dziecko przechodzi przez kanał rodny wtedy się zaraża. Więc
        jeżeli posiew z moczu będzie czysty zrób sobie posiew z szyjki. W czasie porodu
        zwróć uwagę lekarzom iż miałaś te bakterie. Powinni ci podawać antybiotyk co 4
        h. Jeżeli odejdą ci wody płodowe wczesniej niż będziesz miała cesarkę dziecko
        może się nimi zarazić. Tak więc pamiętaj aby upierać się przy antybiotyku.
        Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka