Dodaj do ulubionych

A co ze stresem?

21.09.06, 15:55
A stres?Naprawde tak zle wplywa na dzidziusia?Bo ostatnio nie spalam cala
noc...przez stres....i wogole egzaminy i tez ciagle stres...klotnie z
ukochanym?Bede miala nerwowe dziecko?Prosze o wypowiadanie sie!!!smile
Obserwuj wątek
    • mniemanologia Re: A co ze stresem? 21.09.06, 15:59
      Dziś przeczytałam o swoim 18 tc.: "za szczegółowe uzwojenie mózgu odpowiadają
      nie tylko geny (...), ale także hormony i doświadczenia - myśli i emocje
      ciężarnej mamy".
      Ale przeciez przez 9 miesięcy trudno uniknąć negatywnych emocji, prawda?
      Nic nie będzie Twojemu dzidziusiowi smile myślę, że wiele kobiet stresowało się w
      czasie ciąży i ma normalne, wesołe dzieci smile
      • faustyna80 Re: A co ze stresem? 21.09.06, 16:05
        Moja przyjaciolka, a wlasciwie jej coreczka jest doskonalym przykladem na to,
        ze mozna cala ciaze miec niesamowity stres a mimo to urodzic madre, zdrowe i
        sliczne dzieckobig_grin mala ma 2 lata i zna kolory po angielsku!!! a jaka ladna
        jestbig_grin

Uszy do gory!
        • beti217 Re: A co ze stresem? 21.09.06, 16:08
          faustyna80 napisała:

> Moja przyjaciolka, a wlasciwie jej coreczka jest doskonalym przykladem na to,
          > ze mozna cala ciaze miec niesamowity stres a mimo to urodzic madre, zdrowe i
          > sliczne dzieckobig_grin mala ma 2 lata i zna kolory po angielsku!!! a jaka ladna
          > jestbig_grin
          >
          > Uszy do gory!

tak?No to troszke mnie pocieszylassmilejA NIEKIEDY PRZEJMUJE SIE TAKIMI RZECZAMIsad
    • malpka_z Re: A co ze stresem? 21.09.06, 19:04
      Ja mialam bardzo duzo stresow w ciazy, zwlaszcza na poczatku, jak wyladowalam w
      szpitalu. Potem nie bylo lepiej, mialam czeste stany lekowe, budzilam sie w
      nocy po koszmarach i nie moglam zasnac, itp. W ciazy nie mozna brac zadnych
      lekow antydepresyjnych i nerwicowych, ale melise to pilam czesto, takze w I
      trymestrze.

Wierze, ze wszystko bedzie dobrze. Bo jak zaczne myslec, ze bedzie zle to sie
      jeszcze bardziej bede nakrecac.

Poza tym mysle sobie tak, ze gdyby stres mial tak negatywny wplyw na dziecko to
      pokolenie urodzone w czasie wojny byloby jakies nie takie psychicznie czy
      fizycznie. A o czyms takim nigdy nie slyszalam.
    • kiwi75 Re: A co ze stresem? 21.09.06, 20:02
      Ja się bardzo stresowałam na poczatku ciąży a urodziłam BARDZO pogodne dziecko,
      no i oczywiście moim zdanem nadzwyczaj inteligentne ;D -więc się nie martw. A
      ukochanemu powiedz że ma Cię nie stresować wink
      • mysz56 Re: A co ze stresem? 21.09.06, 20:31
        jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży przeżyłam bardzo przykre rodzinne
        wydarzenie ,stres non stop przez 2 tyg,lekarka uspokoiła mnie że stres w tak
        wczesnej ciąży nie zaszkodził no bo to ani nie wirus ani nie rtg ani nie
        choroba,tylko adrenalina,ale teraz staram się nie denerwować i panować nad
        emocjami ,jak mnie bierze nerw to mówię sobie stop,wyluzka,jesteś w ciąży a
        reszta się nie liczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka