mia007 22.09.06, 17:17 jestem w ok 3-4 tyg ciazy czyli bardzo wczesna ciaza. Wygralam ( w pracy skok ze spadochronu) skakac czy odpuscic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eyes69 Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 17:20 Nie wiem... Ale az mnie korci zeby napisac SKACZ! )) Ja mialam propozycje zjazdu na lince z wysokosci, ale cholera brzuch juz nie najmniejszy i nic z tego... Zadowalam sie kajakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 17:22 Nie, ja bym się zdecydowała na ten skok ze spadochronu. Przecież wystarczy ten spadochron położyć na niskiej ławeczce i wtedy można spokojnie skakać ze spadochronu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamka_klamka Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 17:51 mama_kotula napisała: > Nie, ja bym się zdecydowała na ten skok ze spadochronu. > Przecież wystarczy ten spadochron położyć na niskiej ławeczce i wtedy można > spokojnie skakać ze spadochronu. Lepiej go położyć bezpośrednio na ziemi, będzie jeszcze bezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 17:33 Poważnie pytasz? Czy żarty sobie stroisz? Jeśli tak to za przeproszeniem puknij się w czółko i pomyśl czy to odpowiedni sport w ciąży. Oczywiście,że NIE skakać to chyba jasne i logiczne. Mama_kotula ma rację Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
agxa1 Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 17:37 dziewczyny nie badzcie okrutne...czy kobita w ciazy ma sie na 9 miechow polozyc plackiem, myslec tylko o ciazy, biegac od jednego gina do drugiego i przesiadywac godzinami na forum.zrezygnowac z wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 17:40 Ja plackiem nie leze! Ja kajakuje! z tym, ze maz wiosluje, a ja jem i odpoczywam... Odpowiedz Link Zgłoś
mirabellka26 Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 17:40 a ja zawsze myślałam że skacze sie ze spadochronem - a nie ze spadochronu... Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 17:41 taaaaak wielce unizenie przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 17:50 Przecież nie piszę,że ma leżeć całą ciążę plackiem. Można pływać,spacerować,jeździć na rowerze,iść na jogę czy inną spokojną gimnastykę. Ale to jest dość niebezpieczny sport. Są przecież zmiany ciśnienia będąc w górze i spadając w dół etc itp. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mamagai Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 18:02 Czasem aż mi się wierzyć nie chce,że ktoś może poważnie takie pytania zadawać. - Plumek "tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20070309/k/7a16/preg.png%5B/img%5D" Odpowiedz Link Zgłoś
gingerrr biegać ?? biegać też nie wolno !! 22.09.06, 18:20 bo sobie dzidzie poobijasz !! do gina to można iść spokojnym kroczkiem,takim ,jak to zwykle chodzą 80 babusie i nie szybszym !! Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 18:15 zdecydowanie odradzam, mimo że to fajny sport, ale jednak - ekstremalny. mój ojciec skakał zawodowo ponad 20 lat, mój narzeczony lata na paralotni, więc dość dobrze się orientuję jak to wygląda: po pierwsze - przy otwieraniu spadochronu jest spore przeciążenie, odczuwa się to jako mocne szarpnięcie w górę (można porównać do lekkiej stłuczki samochodem, kiedy szarpią Cię pasy). po drugie - przy lądowaniu (zwłaszcza jeśli to lot tandemowy, tzn. w dwuosobowej uprzęży, z instruktorem) zdarzają się dość silne upadki - czasem na pupę, czasem do przodu - 'na twarz'. jakbyś nie była w ciąży, to groziłoby Ci parę siniaków co najwyżej, a tak - lepiej nie ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 18:20 dzieki za rzetelna odpowiedz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: skok ze spadochronu 22.09.06, 18:52 nie ma za co i również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś