sslonce 27.09.06, 16:27 Nie mam przez dłuższy czas miesiączki, nie dawno kochałam się z narzeczonym. W związku z tym mam pytania czy jeśli jestm w ciąży to zawsze na początku pojawiają się wymioty. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Problem 27.09.06, 16:31 Nie. Po pierwsze-podstawowa czynność to zrobienie testu ciążowego w terminie spodziewanej miesiączki.Bo nikt przez neta nie powie Tobie na tej podstawie czy jesteś/nie jesteś w ciąży Po drugie wymioty zwykle pojwiają się w 2-3 mies.ciąży,a nie tuż na początku Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Problem 27.09.06, 16:33 A może come back paulinki co słońe to narzeczony? Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
sslonce Re: Problem 27.09.06, 16:37 Jeśli dobrze zrozumiałam to pomyślałaś, że mam na imię paulina? Nazywam się Małgosia Troszkę się denerwuje bo mam regularną miesiączkę, a tu takie spóźnienie, mam nadzieje, że narazie nie zostanę matką. Dzięki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
sslonce Re: hahahaha :D 27.09.06, 16:38 z czego się uśmiałaś, chyba po to jest to forum żeby się dowiadywać różnych rzeczy, co? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: hahahaha :D 27.09.06, 16:43 Bo klawiatura przyjmie jak papier wszystko a w tym wypadku moje imię. Bo przecież zostałam niedopieszczoną d....ą łagodnie mówiąc. Pzdr.gosia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Ciaza jak nic n/t 27.09.06, 16:46 Wywróżyłaś to z fusów po kawie czy herbacie? Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: Ciaza jak nic n/t 27.09.06, 16:49 A co innego mozna zrobic??? Przeciez testu za nia zrobie, a nawet gdyby to jak nic wyjdzie CIAZA! Odpowiedz Link Zgłoś
w_r_r_r000 do sslonce 27.09.06, 16:49 witaj.każda ciąża przebiega inaczej.niektóre kobietymają nudności na jej początku i nie raz wymioty ale nie wszystkie.dosyć często mdłości pojawiają się w późniejszym czasie a mało tego niekiedy przez całą ciążę można nie mieć nudności i nie wymiotywać. brak miesiączki nie musi odrazu oznaczać ciąży.może wyjechałaś w inny rejon Polski albo ostatnio chorowałaś - organizm różnie reaguje na takie zmiany. tak jak wspomniała koleżanka powyżej najlepiej zrobić test ciążowy albo wybrać się do lekarza. napisałaś , że nie chciałabyś być jeszcze mamą - może poproś lekarza o przepisanie pigułek to nie będziesz musiała później się martwić. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sslonce Re: do sslonce 27.09.06, 16:53 Jestem świadoma tego, że to może być spowodowane różnymi czynnikami, ale nie wykluczam również tego. Jeśli nadal przez dłuższy czas nie będę maiął okresu na pewno zrobie sobie test. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda.li Re: do sslonce 27.09.06, 17:29 Witam!Ja bym zrobiła test po co się martwić.życzę wyniku po twojej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
1mmmm1 Re: do sslonce 27.09.06, 18:09 Jeśli już spóźnia Ci się miesiączka, to już zrób test, skoro to Cię martwi. Test już powinien pokazać miarodajny wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: do sslonce 27.09.06, 18:16 jaki miarodajny na bank jej wyjdzie slaba kreska i zalozy wacik "slaba kreska" potem zrobi 17 test i zapyta czy "testy moga sie mylic" potem lekarz powie jej ze ciaza a ona zapyta "czy lekarz moze sie mylic" po czym stado nawiwedzonych orzeknie na podstawie posiadanej przez nie go ilosci elektroniki w gabinecie ze to pipa nie lekarz i najlepiej bedzie jak skonsultuje sie z drugim rosnie nam nowa Ci.. Odpowiedz Link Zgłoś
baenshee Re: do sslonce 27.09.06, 20:18 ja za każdym razem jak sobie ubzdurałam,że w ciąży jestem,to były wumioty i inne historie DD a jak w końcu zaszłam ,to miałam nudności , bo jakbym nie miała to by był wstyd jak cholera DD Odpowiedz Link Zgłoś