Dodaj do ulubionych

ciąża a tipsy

28.09.06, 15:25
czy nie ma przeciwskazan do żelowych paznokci? Muszę dopełnic paznokcie i
zastanawiam sie czy ta lampa do utwardzania nie jest szkodliwa.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 15:33
      nie wolno, dzieciak urodzi się ze świecącymi szponami...
      • aga55jaga Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 15:36
        o ile wiem jest przeciwskazanie jeżeli chodzi o akryle. Co do żelówek to nie
        wiem. Zapytaj panią od paznokci
        • antyka Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 15:46
          nie wolno!
          absolutnie nie wolno
          bo sie dziecku nie wykztalci plytka paznokciowa

Doral, jak nie wiesz, to nie pisz big_grinDDD
    • ona73 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 19:22
      Wredne małpy!!!!!!!!!!!!!!!Jak zwykle żadnych sensownych odpowiedzi tylko
      nabijanie się z pytań .Kim wy jesteście co??? Widać ciąża i siedzenie w domu
      odbijają się wam na mózgu!! A co to już nie można mieć wątpliwości co do
      paznokci???? Wy to pewnie takie madre jesteście że już wszystkie rozumy
      pozjadałyście. Trochę zrozumienia i pomocy a nie tylko złośliwe texty-opanujcie
      sie!!!!!
      Ana-76 ja przykro mi ale nie mogę pomóc, poprostu się na tym nie znam ale jak
      zwykle myślę że najlepiej zapytac lekarza.
      Pozdróweczka!!!!
    • karolcia67 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 19:39
      W czasie ciąży nie wiem, ale wiem że do porodu nie mogą być ani pomalowane ani
      tipsy, powinna być czysta płytka paznokcia, u nas w szpitalu dają zmywacz i
      trzeba zmywać lakier. chodzi tu chyba o obserwację koloru pod aznokciem w
      czasie trwania porodu ale tak naprawde nikt mi tego dogłębnie nie wytłumaczył.
      • jonaska Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 20:18
        ana, ponieważ jestem stylistką odpowiem. sama jestem w ciąży i bardzo mało było
        publikacji na ten temat. jednak jakies 4 miesiące temu w piśmie "paznokcie"
        opublikowano w końcu info na ten temat. otóz na dzień dzisiejszy, nie
        stwierdzono żadnych przeciwwskazań ani do akrylu ani do żelu dla kobiet
        robiacych sobie żel lub akryl. jest to na tyle rzadko,że naprawdę nie ma
        żadnego zagrożenia. nieco więcej jest wątpliwości odnośnie osób które owe
        usługi świadczą...sa bardziej narażone nie tyle za związki chemiczne(podano,że
        zostają one zneutralizowane zanim dostaną się do płuc i krwi), co do ilośc pyłu
        wdychanego...dlatego ja zakupiłam pochłaniacz, maseczkę i tak się
        zabezpieczam. mnie osobiście nie przekonuje jakoś akryl w ciązy, ma tak
        intensywny zapach,że mam wrażenie,że dusiłabym dzidizę, choc wiem co mówią
        badania..ale jednak..
        w ciąży wykonuje tylko żel..a i trzyma sie świetniesmile
        pozdrawiam.
        • mama_filipa1 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 23:02
          Witam
          Jestem kosmetyczką i zgadzam się z Tobą.
          Ja w ciąży nosiłam akryle ale już nie pracowałam robiłam tylko sobie.
          Zwykła maseczka właściwie nic nie daje, polecam lakierniczą - wygląda kosmicznie
          ale jest skuteczna tyle tylko że trzeba uprzedzać klientki bo mogą się
          przestraszyć..... smile

Pozdrawiam
          Edyta
      • kja1 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 21:37
        Coż Ty opowiadasz?! W zadnym szpitalu z przyczyn medycznych nikt nie ma Ci prawa
        kazać zmywać paznokci. Do monitorowania ukrwienia, a w zaadzie utlenowania uzywa
        się pulsoksymetru, czemu lakier nie przeszkadza, a nie oglada się paznokcie jak
        za króla Cwieczka. A zmywac moze Ci kazano, bo sie komuś kolor lakieru nie
        podobał. Na przyszłość nie zgadzać się
        • jola427 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 21:43
          Na Żelaznej każą zmywać lakier z paznokci u rąk i u nóg. Nawet bezbarwnego nie
          można mieć.
          • moreno500 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 22:32
            na żelaznej, na Lindleya (miałam tam operację kolana) też każą, także to chyba
            powszechna praktyka. za to na żelaznej nie robią lewatywy ani nie golą, więc
            paznokcie mogę sobie zmywać....
        • bibka764 Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 21:48
          kja1 Ty jestes lekarzem?
          • juniiii Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 21:58
            te wredne maupy wszędzie wejdą (to o tych górnych postach of kors..)

A co do tipsów - to ja noszę i to akryle, bo żelowe jakoś szybko mi się łamią i
            w ogóle jakieś takie miękkie...smile
            Dopełniam b. rzadko i zawsze "w przeciągu", żeby nie śmierdziało - faktycznie
            zdania są podzielone, ale część lekarzy twierdzi, że nie szkodzi.. Część się na
            tym nie zna, bo to jak by nie było nowość dla większości. A badania mówią, że
            nie szkodliwe... no i ja się tego trzymam. W poprzedniej ciązy robiłam akryle,
            moja dobra kolezanka nosiła je przez całe 9 miesięcy (sama jest stylistką), jej
            siostra tez.. To tak dla pocieszenia.

Kja1 - dlaczego wypowiadasz się na tematy o których nie masz pojęcia, może za
            granicą stosuje się jakieś super świetne urządzenia pomiarowe, u nas jest
            własnie jak za króla ćwieczka - przynajmniej w tych szpitalach, które miałam
            okazję odwiedzić (żelazna dwa razy, praski) lakier zmywać każą - w dodatku
            jeśli nie zrobisz tego wczesniej - dają Ci zwykły śmierdzący zmywacz i dawaj,
            zmywasz aż będzie czysto...
            Sama się na to wkurzałam, ale tak jest i co robić..Lepiej więc oszczędzić sobie
            dodatkowych wrażeń na izbie przyjęć i zmyć sobie lakier w domu...Tak na wszelki
            wypadek. Nie wiem jaki sens jest w tym, żeby się wykłócać i tracić nerwy w
            takim momencie.. lakier na paznokciach do porodu chyba nie jest aż tak ważny???

Pozdr.
            • jonaska Re: ciąża a tipsy 28.09.06, 22:18
              u mnie nikt nie zwracał przy pierwszym porodzie czy ja mam żel, akryl, zmyte
              czy nie..nic a nic..ale wiem,że w niektórych szpitalach pilnuja tegosmile zależy
              od szpitala...
              • ana-76 dziękuję :-)) 28.09.06, 22:25
                znam się na żartach i zro9zumiałam te świecące pazurki smile)) Włąsnie musze
                dopełnic żele i stąd pytanie. przy drugim porodzie (prywatna klinika ) nikt
                nie patrzył na paznokcie, ale faktycznie w niektórych szpitalach każą zmywać
                lakier bo ponoć paznokcie dają najszybsze oznaki jak coś się dzieje chodzi tu
                głownie o CC nie porody siłami natury, tak samo jest przy innych bardziej czy
                mniej planowanych zabiegach.
                Zatem umawiam sie na pazurkismile)

ana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka