Dodaj do ulubionych

ciągle zła

02.10.06, 17:43
hej dziewczyny czy wy też tak macie? ja już od kilku tygodni wciąż zła jak
osa chodzę tylko przy mężu jakoś się wyciszam i uspokajam - dodam że
mieszkamy z teściami - może to wszystko wyjaśnia smile oj mam ochotę kogos
udusić i to bardzo konkretnego kogoś i to w dodatku bez żadnych powodów już
sobie wyobrażam co to będzie jak dzidzius się urodzi (bo już teraz słyszę od
teściowej nipokojące że tak to nazwę opinie i plany względem mojego dziecka,
tak jakbym ja wiecie wogóle się nie liczyła)i to mnie tak wkurza jak macie
jakies rady to chętnie posłucham
Obserwuj wątek
    • imoan8 Re: ciągle zła 02.10.06, 17:50
      Jak najszybciej wyprowadzić się od teściów! Wcale nie żartuję!Znam dwa przypadki
      moich bliskich przyjaciół, którzy ledwo rodzinę przed rozbiciem uratowali,
      wyprowadzając się i dwa przypadki, takich, którzy polegli (są już po rozwodach).
      Nawet najlepszych teściów trzeba trzymać w pewnej odległości od swojej rodziny.
      To stare jak świat...Pozdrawiam
      • psyche22 Re: ciągle zła 02.10.06, 17:52
        no tak dobrze powiedzieć wyprowadzić się od tesciów niestety nei każdy moze
        sobei pozwolić na samodzielne mieszkanie uwierz mi ze najbardziej na świecie
        chciałabym iść na swoje nawet na wynajęte ale aby dalej ale z jednej pensji i
        przy tylu długach jakie mamy to po prostu jest nierealne na razie
        • imoan8 Re: ciągle zła 02.10.06, 18:20
          Nie, no pewnie, że rozumiem. Spróbuj w takim razie pogadać z teściową (pewnie
          kilka razy) i postawić jasno różne sprawy (typu wtrącanie się - zwykle nawet w
          dobrej intencji-w wasze sprawy; nie traktowanie was poważnie - tak się domyślam,
          bo moi rodzice tak robiąsmile, ale na szczęście mieszkamy oddzielnie, więc mamy
          dobre stosunki, a i tak, co czas jakiś musimy "się stawiać" i odbywać poważne
          rozmowy!). W przeciwnym razie zaczną się kłótnie i nerwy lada chwila, a poza tym
          nie powinnaś się denerwować i tłumić w sobie złości, lepiej o niej
          pogadać.Pozdrawiam raz jeszcze.
          • psyche22 Re: ciągle zła 02.10.06, 19:18
            dzięi Ci za słowa otuchy tylko ze do mojej tesciowej nie bardzo cokolwiek
            trafia a tłumić złość musze bo niby przed kim sie wywrzeszczę (chociaz mam taką
            wielką ochotę) przed meżęm który i tak dwoi sie i troi zeby mi było jak
            najlepiej i najwygodniej? przed nią? ma 60 lat i pewnie zaczyna się skleroza bo
            po kilka razy niektóre rzeczy mówi albo pyta o coś jejku ciężki jest żywot bez
            kasy pozdrówki
    • ineska2 Re: ciągle zła 02.10.06, 20:33
      Chyba twoj maz musi wyjasnic sprawe z mama, zanim przyjdzie na swiat
      dzieciaczek, pewnie nie bedzie zachwycona, ale musi jej wyraznie powiedziec, ze
      to wasze dziecko i bedziecie je wychowywac po swojemu. Zycze, zebys nie byla
      zmuszona jej udusic ;D
    • mniemanologia Re: ciągle zła 03.10.06, 10:30
      Moi teściowie mieszkają 50m od nas sad
      Ostatnio zapytałam męża, czy nie jestem dla nich zbyt niegrzeczna -
      potwierdził; jemu bardziej wolno (z czego skwapliwie korzysta wink). Jak widać,
      co wolno wojewodzie... Ja to rozumiem.
      Ale nie mogę być wieczną Kasią Cichopek, nie mam ochoty być napychana
      brzoskwiniami, ananasami, lodami, czekoladkami, kanapkami, herbatkami... Nie
      jestem krępująca się osobą i jak coś chcę - to zapytam, zresztą w domu głodem
      nie przymieramy smile I stąd moje zniecierpliwienie już tym "a może chciałabyś?"
      albo podstępnym "a lubisz ...? a podoba Ci się ...?" i gdy tylko powiem, że
      tak, ładne, całkiem lubię - to od razu jest mi to wciskane.
      Mam dość, a teraz czuję jeszcze presję tego, że mąż potwierdził, że jestem
      czasem zbyt niegrzeczna sad
    • ooelmi Re: ciągle zła 03.10.06, 12:25
      ja jestem tuż tuz przed terminem,i tez jestem rozdrazniona i sie wsciekam ale to
      z niecierpliwości!!jem magne b6 i piję melise i nic,tak już bedzie do
      rozwiażania a potem POłóG wiec też nie mogę sie spodziewać poprawy ale GłOWA DO
      GóRY TO MIJA smilesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka