Dodaj do ulubionych

duży płód

07.10.06, 20:43
cześć dziewczyny.ciekawa jestem jak często robicie usg.Ja miałam robione raz
w miesiącu u (podobno) najlepszego specjalisty od usg. moja córeczka miała
ważyć ok 3.200.urodziłam po bardzo ciężkim porodzie córę 4.450. ppodobno
gdyby wiedzieli ze takie duże dziecko mialabym cesarke. wyobrażacie sobie jak
się namęczyłam?
Obserwuj wątek
    • radowinkaala Re: duży płód 07.10.06, 22:06
      Usg w ciąży miałam robione dość często. To w 34 tc wykazało wagę płodu 3450g.
      Na podstawie badania przez brzuch - lekarz, a potem położna ocenili, że dziecko
      istotnie jest duże, a w 41 tc na usg wyszło ginowi 4000-4200g. Małą urodziłam
      16 dni po terminie z wagą 4600g - całe szczęście, że nie było komplikacji i
      udało mi się ją urodzić sn. Nie wiem jak się rodzi małe dziecko, ale z
      przeprowadzenia porodu generalnie jestem bardzo zadowolona i uważam, że dobrze
      nam poszło. Wiele zależy od predyspozycji kobiety - od jej budowy. Ja wiedząc,
      że urodzę duże dziecko próbowałam lekarza przekonać do cc - bałam się okropnie,
      ze nie obejdzie się bez próżnociągu, albo kleszczy, a ostatecznie że skończy
      się na cesarce, albo że dziecko będzie kalekie. Na szczęście nic takiego się
      nie stało - Opatrzność czuwała! smile)
      Tak czy inaczej - gratuluję dzieciątka smile
      • demarta Re: duży płód 07.10.06, 22:12
        moja babcia urodziła pięcioro dzieci, jest rosłą, obfitą kobietą, ale zawsze
        nam powtarzała, że żadnego porodu nie przeżyła tak dramatycznie boleśnie, jak
        porodu wujka wcześniaka (w 7 miesiącdu ciąży) - ważył 1600g. absurd, nie?
        • mariolka55 Re: duży płód 08.10.06, 03:47
          no dziwnesmile

ale wydaje mi sie ze przy takim malutkim dziecku tkanki bardziej przewodza
          ból,bo nie sa dostatecznie rozciagniete..... nie wiem czy dobrze to rozumuje?
          bo jezeli przepycha sie kolos,to wszystko jest tam tak naprezone ze nie
          przewodzi juz bólu,chaotycznie pisze ale wiecie co mam na mysli?
          • luna333 Re: duży płód 08.10.06, 15:54
            mi 2 tyg przed porodem prognozowano 3300 urodziłam 4300 smile albo utył przez 2 tyg kilogram albo chyba "mała" pomyłka smilegrunt że wylazł bez problemu smile
            • 13kot13 Re: duży płód 08.10.06, 21:47
              Przez całą ciążę USG miałam robione 3razy,ostatnie 3dni przed porodem,młody
              miał ważyć 4000g urodził się 5250g.To była "mała" pomyłka smile
              • kasia.ola Re: duży płód 08.10.06, 21:52
                o rany! ty to dopiero sie musiałaś namęczyc.a może miałaś cesarkę? przy takim
                dużym dziecko to chyba miałaś cc.widze ze moja Ola nie była aż takim
                olbrzymem.Pozdrawiam.
                GG 4061450
    • kasiak37 Re: duży płód 09.10.06, 14:01
      widac taki on specjalista od USG...Rabnac sie 1250 gram to nie byle co.
      • 13kot13 Re: duży płód 09.10.06, 15:17
        Urodziłam siłami natury,poród trwał 1:50,nie męczyłam się,ale myślę,że jakby
        lekarz wiedział,że dziecko jest takie duże na pewno miałabym cesarkę.
        • kasia.ola Re: duży płód 09.10.06, 17:04
          tak szybko urodziłaś takie duże dziecko?????????? to niesamowite.gratuluje. ja
          męczyłam sie ponad 8 godzin. to twój pierwszy poród?
          • 13kot13 Re: duży płód 09.10.06, 18:29
            To mój drugi synek.Pierwszy ma 11lat,też urodził się duży(4500g)poród trwał
            ok.7 godzin.Za kilka latek mamy w planie jeszcze jedno,aż boję się ile może
            zaważyćsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka