Dodaj do ulubionych

picie podczas porodu

17.10.06, 12:34
wczoraj przeczytalam na jednej ze stron ze herbata z liści malin oraz inne
napary olejki do masarzu dzialaja cuda. ok. doczytalam również,że najlepiej
popijac tez w trakcie porodu. i teraz nie wiem ,bo tu na forum dziewczyny sie
wypowiadaly ze nie wolno nic pic ani jesc. ja wczesniej przy poprzednim
porodzie nie pilam i nie jadlam to nie moge stwierdzic o slusznosci tych
slow. chce sobie pomoc ta herbatka z lisci malin a nie mam pewnosci czy mimo
tego powinnam ,
Obserwuj wątek
    • eyes69 Hmmm... 17.10.06, 12:37
      Ja slyszalam od mojej doswiadczonej mamy wink, ze najlepiej nic nie jesc i nie
      pic.
      Nie pic nawet po porodzie przez jakis czas, bo... Juz nie pamietam co.
      W kazdym razie odradzala.
      • anet.76 To dlaczego na każdej liście co zabrać do szpitala 17.10.06, 12:40
        widnieje - woda mineralna niegazowana?.. Podobno strasznie chce się pić, w
        końcu trochę z człowieka wychodzi, no ale nie jestem jeszcze doświadczona...smile
        • eyes69 Nawet bardyo sie chce pic... 17.10.06, 12:45
          Dlatego moja mama po pierwszym porodzie sie napila...
          Tylko, ze po porodzie lezy sie jakis czas. I jak tu isc do toalety? wink
          • mika_p Re: Nawet bardyo sie chce pic... 17.10.06, 13:09
            Pod koniec I fazy porodu możesz iść do toalety.
            Na obserwacji po psn jest się jakies 2 godziny - jak poprosisz o basen, to
            dostaniesz.
            Na położnictwie też można poprosić o basen i skorzystać z niego na sali,
            siadając na krzesle na przykład.

Ale po porodzie nagle człowiek ma tak wieeeeelki pęcherz, ze spokojnie kilka
            godzin bez siusiania wytrzymuje smile))

Ja w trakcie 12 godzin II porodu obaliłam małymi łyakmi co najmniej 2 litry.
        • lachona Re: To dlaczego na każdej liście co zabrać do szp 17.10.06, 12:47
          tak trzeba zabrac wode do picia ale pragnienie nastepuje po porodzie i
          podczas karmienia u mnie tak bylo i najlepiej pic wode niegazowana oraz kompot
          z jablel. pamietam ze jak tylko przystawilam dzidzia do cyca to pic mi sie
          chcialo jak nigdy przedtem. a wyczytalam wczoraj ze herbata z lisci malin pita
          podczas porodu sprawia iz skurcze sa bardziej wydajne, i porod trwa szybciej
          ale nie wiem z doswiadczenia czy jak sie napije to czy sie potem podczas
          porodu nie zwymiotne .moze ktos pil i rodzil?
          • agawa5 Re: To dlaczego na każdej liście co zabrać do szp 17.10.06, 13:01
            ja mogłam pić przy porodzie, i troche na poczatku piłam - pociagałam męzowi
            goracą herbate z termosa a potem wode mineralna. Potem juz mi sie nie chciało,
            byłam zajęta porodem. Ale przeciwwskazan nie ma. Słodka herbata dodaje sił.
    • marcik77 Re: picie podczas porodu 17.10.06, 13:49
      Podczas porodu piłam wodę mineralną, bo bardzo mnie suszyło. I nikt mi tego nie
      zabroniłsmile
      • daemia_10 Re: picie podczas porodu 17.10.06, 13:57
        mi zabraniali, ale i tak piłam, ale małymi łyczkami i mało
        i jadłam małe kawałeczki hallsów, bo po iluś tam godzinach rodzenia miałam
        poczucie, że mam nieświeżo w ustach, a szczoteczki i pasty przy sobie nie
        miałam smile
        • iwkabieniek ja piłam 17.10.06, 14:03
          Ja piłam przy porodzie i po (sama lekarka kazała). Do kibelka nie było problemu
          wyjsc a basenik tez bez problemu podstawiali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka