tunika 26.10.06, 12:02 Witam! Kiedy moge liczyc na najbardziej plodne dni[ostatnia@ 9paż cykl 36dni] A gdybym chciala dziewczynke...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: dni plodne 26.10.06, 12:09 Zajrzyj na to forum.Polecam gorąco. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 Odpowiedz Link Zgłoś
aga330 Re: dni plodne 26.10.06, 12:13 WITAM.podaje ci dane z kalendarza plodnosci ja z tych obliczen zaszlam za pierwszym razem iraczej nie ma to znaczenia ale bedzie dziewuszka. do owulacji zostalo ci ok 4 dni. najbardziej prawdopodobny dzien to 30.10.2006 ew termin porodu to 23, lipiec2007. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
d.madzik Re: dni plodne 26.10.06, 12:29 Witaj, ja odnośnie płci. Z tego co łsyszłam i kiedys czytałam to naukowcy podobno dowiedli że plemniki warunkujące płeć dziewczynki są mocniejsze, tzn. że dłużej przetrwają w drogacg rodnych kobiety. Te zaś które sa odpowiedzialne za chłopców sa duzo szybsze. Naukowcy na podstawie tego wyciągnęli wniosek że jesli się chce miec córkę to trzeba współzyc kiedy jest juz sluz płodny ale nie w dniu lub dzień po owulacji, czyli np. 3,4 dni przed spodziewana owulacją (chyba jakos tak). Pleminiki w kryptach szyjki macicy w płodym sluzie przezywają do 7 dni. Jeśli zas chce sie miec syna to powinno się najpierw byc wstrzemięźliwym a potem w dniu owulacji, czyli skoku lub dzień przed lub zaraz z rana po skoku współżyć. Wtedy podobno większe szanse na zapłodnienie mają szybsze i bardziej zwinne plemniki. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jeśli to prawda to my bedziemy miec pewnie synka) a po poza tym nie rozumiem dlaczego na nas kobietki mówi się "płeć słabsza"... skoro nawet plemniczki z "naszym" chromosomem są wytrwalsze i silniejsze od tych z chłopiecym))) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: dni plodne 26.10.06, 12:33 A ja ogladalam program naukowy, w ktorym jakis prof. wypowiadal sie, iz ostatnie badania pokazuja, iz prawdopodobnie to jajeczko "selekcjonuje" plemniki. Gdyby tak latwo bylo "ustawic" plec (celujac ze stosunkami blizej/dalej owu) to moi znajomi nie mieliby 4 dzieci Ciagle rodza im sie dziewczynki - mimo celowania w owu... Odpowiedz Link Zgłoś
aga330 Re: dni plodne 26.10.06, 12:45 NA CHLOPCA TRZEBA DO KOŃCA I W PRAWO ,A NA DZIEWCZYNKE DO KOŃCA I W LEWO- HAHA Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: dni plodne 26.10.06, 12:51 na dziewczynkę to trzeba na końcu serdecznie westchnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: dni plodne 26.10.06, 13:33 Gdyby > tak latwo bylo "ustawic" plec (celujac ze stosunkami blizej/dalej owu) to moi > znajomi nie mieliby 4 dzieci Ciagle rodza im sie dziewczynki - mimo celowani > a > w owu... Może nie dokładnie wyznaczają dzień owu. Poza tym metodę dr Benendo trzeba traktować tak jak poleca to p. Wisłocka cytuję:"Istnieje prawdopodobieństwo, iż wyniki tych doświadczeń stwierdzają pewne prawidłowości, warto też spróbować, gdy chcemy mieć koniecznie syna lub córkę." Jest to poprostu duże prawdopodobieństwo zaplanowania płci. Pzdr. Jola Odpowiedz Link Zgłoś