weronisia26 29.03.03, 10:21 Czy wiecie coś na temat stosowania samoopalczy w ciąży? Czy mogą być szkodliwe dla dzidziusia? Solarium i leżenie na słońcu odpada ze względu na zbyt wysokie temperatury... a samoopalacz? Wiecie coś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieczna-gosia Re: Opalanie w ciąży 29.03.03, 22:22 ogladalam swoj samoopalacz- nic nie pisze ) Jak farby na wlosy mozna to samoopalacz tym bardziej ) Tylko zrob sobie probe na uczulenie bo cialo w ciazy swiruje ) Odpowiedz Link Zgłoś
psottka Re: Opalanie w ciąży 31.03.03, 12:31 A ja czytałam że farbowanie i trwała w czasie ciąży nie są zdrowe, dlatego też nie smarowałabym się opalaczem... Farby do włosów mogą wchłaniać się przez skórę głowy a samoopalacz przez całą smarowaną powierzchnię. Dodam że preparatów nie badałam i nie jestem lekarzem... _______ Psottka z Zuzanką (02.09.02) Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Opalanie w ciąży 31.03.03, 13:09 no wlasnie co lekarz to opinia Ja tez nie farbowalam sie w ciazy ale z tego powodu, ze farba nie trzymala sie glowy- moj lekarz w samym farbowaniu nie widzial nic zlego, ostatnio w dziecku dr Kurczuk- Powolny tez napisala, ze nie rozumie z czego wziely sie przesady ze w ciazy NIE WOLNO sie farbowac. Jak znam weronika lekarzy niepolskich- to ci pozwola, bo tam generalnie lzej sie podchodzi do ciazy Ale fakt jest taki ze samoopalacz moze sie np nie wchlaniac rownomiernie lub zaczac uczulac, wiec od twarzy bym nie zaczynala )))) Odpowiedz Link Zgłoś
weronisia26 Re: Opalanie w ciąży 31.03.03, 20:40 no tak...na twarz, to ja mam puder... Ale samoopalacz chciałam na dekold i ramiona... spróbuję chyba na brzuchu majpierw, żeby nie było niespodzianek z plamami... Odpowiedz Link Zgłoś
astra1.4 Re: Opalanie w ciąży 01.04.03, 16:18 A może lepiej na słońce się zacząć wystawiać? Mnie lekarz polecał spacery po słońcu (nie wylegiwanie się na plaży). Lada chwila wiosna się zaczyna! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaiola Re: Opalanie w ciąży 06.04.03, 22:02 Samoopalacza nie stosowałam. urodziłam w połowie września więc całe wakacje wystawiałam brzuszek na widok publiczny. opalałam się oczywiście w rozsądnych ilościach. tylko brzuszek osłaniałam kostiumem tak na wszelki wypadek. SOLARIUM KATEGORYCZNIE ODPADA. Nie jestem pewna ale solarium przyczyniło się chyba w pewnym stopniu do poronienia wcześniejszej ciąży. chociaż na pewno nie tylko to. Słoneczko w stosownych ilościach to najlepsze rozwiązanie. poza tym dzidzia lubi ciepełko. Opalaj się na zdrowie a samoopalacz postaw na półce. może się kiedyś przyda. Kasia i Ola Odpowiedz Link Zgłoś