Gość: guest IP: *.* 02.09.01, 11:49 Cześć dziewczyny?Jak samopoczucie rodzących we wrześniu? I jak obawy przed porodem? Czy macie wybrany szpital?Ja mam termin na 17 września i już nie mogę się doczekać?Napiszcie o swoich odczuciach.PozdrawiamMonika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 02.09.01, 12:01 Czesc Monika!Ja mam termin porodu wykiczony na 10 wrzesnia, ale co noc wydaje mi sie ze to juz dzisiaj! (falszywe alarmy)Wprawdzie nie mam zadnych objawow zblizajacego sie porodu, tylko tak jakos podswiadomie wydaje mi sie ze zaraz dostane skurczy Im blizej tej daty tym ja bardziej sobie zdaje z tego sprawe co mnie czeka i coraz bardziej boje sie porodu!Boje sie rowniez tego ze nie wyczuje momentu kiedy mam jechac do szpitala, poniewaz do tej pory nie odczuwalam zadnych skurczy przepowiadajacych wiec nie wiem czy rozpoznam te prawdziwe skurcze.Dzidzius sni mi sie prwie kazdej nocy.Juz nie moge sie Go doczekac!Pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 02.09.01, 13:23 Cześć mamuniki.Ja mam termin na 26 września ale miałam powstrzymywany poród przedwczesny na początku sierpnia .... we wtorek odstawiam leki i .... no cóż.Mam przeczucie, ze to będzie w nadchodzącym tygodniu też nie mogę się doczekać i gonię mężą na zakupy (sama nie mogę - leżę) Dajkcie znać jak urodzicie i jak wam poszło - ja będę rodzić w IMiDz a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 02.09.01, 14:05 Ja będę rodzić na Żelaznej. Narazie jestem spokojna choć porodu trochę się boję. Chciałabym aby było wszystko ok i żeby córka (zgodnie z USG) urodziła się zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 05.09.01, 10:14 Witam)Ja ma termin na 24 wrzesnia, ale tak jak Ty Wiolu od 5 miesiaca jestem na lekach rozkurczowych i odstawiam je w przyszlym tygodniu, za tydzien, wiec spodziewam sie ze to juz lada moment) Obawiam sie tylko, ze nie rozpoznam wlasciwego momentu, teraz wlasciwie co noc mam skurcze i bole podbrzusza, ale w dzien wszystko mija. I nie mozemy sie juz z mezem doczekac, szczegolnie gdy patrzymy na puste lozeczko w kaciku naszego pokoju) Zycze powodzenia i pozdrawiam Was wszystkie)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 05.09.01, 16:44 Ja wczoraj o 12:00 w południe wzięłam ostatnią dawkę fenoterolu i teraz tylko czekam - miałam w nocy skurcze - bardzo nieregularne ale w dzień mi przeszły ..... ciekawa jestem kiedy zacznie się na dobre całuję was wszystkie.Wioleta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 05.09.01, 18:09 Witam Wiesz ja juz od tygodnia nie biore fenoterolu i nic, także to może być różnie. PowodzeniaOlik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 07.09.01, 21:16 No właśnie, cały czas coś mnie boli, czuję kłucie w okolicach pochwy, bóle pleców ( takie jak przy skurczach ), czuję jak mnie bolą kości w stawach udowych, czasami jakieś nieregularne skurcze ( najczęściej nocą ). I tak już 4 dni - boli, męczy mnie strasznie a nic się nie dzieje. Kiedy w końcu się zacznie ? Ja chcę już.A dziś to prawie się ruszać nie mogębuziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 07.09.01, 21:26 Witam Jak chcesz już to może jakieś ćwiczenia ? Moja koleżanka tak zrobiła (za radą lekarzy) - poszła i umyła okan w domu hahahaTrzymaj sięOlik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 07.09.01, 21:45 Ja się właśnie przeprowadzam Wczoraj odkurzyłam mieszkanie , ale mi się oberwało za to od męża .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 08.09.01, 12:24 Ja za to mam remont Co do tej kolezanki to jej nie pomogło, w końcu miała poród prowokowany. Mój lekarz też się śmieje, że najpierw pół ciąży na podtrzymaniu , a potem trzeba prowokować.Ale skoro nie możesz się ruszać po sprzątaniu to pewnie u ciebie będzie inaczej Trzymam kciuki.pzw Olik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 08.09.01, 12:00 Wiolu czuje to samo. Od tygodnia nie sypiam bo cala noc zastanawiam sie czy to nie juz. W dzien jest spokojnie, ale w gdy tylko mam zamiar isc spac dostaje skurczy i boli podbrzusza (jak przed okresem, tylko mocniej), a rano zupelnie wszystko przechodzi. Odstawilas juz leki ? Ja odstawiam w srode i nie wiem co to bedzie. Pozdrawiam))Daj znac prosze jak sie czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 08.09.01, 12:56 Dzień przed tym jak pojechałam do szpitala czułam mocne kłucia w stawach biodrowych i na drugi dzien miałam skurcze po południu. Wczoraj miałam takie same kłucia w stawach i dziś czuję skurcze - co prawda regularnie ( co jakieś 20-25 minut ) ale bardzo delikatne, bóle pleców mam już od kilku dni i podbrzusze też daje o sobie znać. ( Fenoterol odstawiłam we wtorek )Właśnie się wykąpałam, mężuś umył mi główkę i czekamy Może zoś się zacznie ? Torba już dawno spakowana i czeka.Chyba powinnam pospacerować zamiast siedzieć przed kompem Życzę Wam powodzenia ... buziaki Wiola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 08.09.01, 14:29 Wiolu jesli to juz, to zycze Ci duuzo sil i powodzenia. Wszystko bedzie dobrze, trzymaj sie))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 08.09.01, 17:42 Wiolu! Ja już od tygodnia mam podobne dolegliwości do Twoich (terminj na 22 września). Ja wprawdzie nie byłam na podtrzmaniu ciąży (przez całą ciąże brałam tylko witaminy), ale jest to moja druga ciąża i lekarka powiedziała, że przy drugiej ciąży to mi wróży poród na 37, 38 tydzień. Tymczasem oprócz bóli podbrzusza i pleców (szczególnie w nocy) nic się nie dzieje. Może znacie jakiś dobry sposób na ten męczący ból krzyża, ba ja już chyba nie wytrzmam (przy pierwszej ciąży nie miałam w ogóle bóli krzyżowych).Pozdrawiam MonikaF.Własnie idę z mężem myć głowę - nigdy nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 08.09.01, 21:57 Aniu dzięuję za pociechę ale jak widać nic z tego nie wyszło buuuu Hej Moniko Moja to też druga ciąża ... mój lekarz co prawda wyznaczył mi datę kontrolnej wizyty na 18.09.01 ale stwierdził, że raczej nie doczekam ( mąż się śmiał, że gdyby nie chodziło o poród to zabrzmiało to tak ostatecznie ). Mam dokładnie takie objawy jak i Ty z tym że również w dzień - i jak widać nic z tego jeszcze nie wyszło - a rano myślałam, ze już ( a tu skurcze znowu przeszły ) - Ból krzyża to ja sobie po prostu rozmasowuję pięściami , albo wchodzę do wanny a mąż kieruje mi ciepły strumień wody z prysznica w to miejsce gdzie boli i przechodzi.Mó tata się dzisiaj śmiał, że po tych lekach to jeszcze przenoszę ciążę oby się mylił.Wioleta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 05.09.01, 10:25 dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro ide na blok porodowy - mam nadzieje ze szczesliwie urodze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 05.09.01, 13:50 Powodzenia pzw OlikP.S Jak dotrwam to mnie wezma za 2 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 05.09.01, 10:33 Hej,miałam termin na 3 września, ale urodziłam 27 sierpnia. Moje odczucia są BARDZO pozytywne i stwierdziłam, że mogę rodzić jeszcze raz i jeszcze i jeszcze..... Rodziłam 3 godziny, wszyscy byli bardzo mili. Do porodu miałam bardzo pozytywne nastawienie i w ogóle się nie bałam. Wszystko było naturalne. Owszem, przed porodem zastanawiałam się, czy w ogóle umiem urodzić, bo tam jest przecież tak mało miejsca , ale udało się jak widać. Oskarek ważył 2990, mierzył 50 cm i był zdrowy i śliczny. Teraz jest jeszcze ładniejszy.Trzymaj się i niczego się nie obawiaj. Jest to na prawdę niesamowite przeżycie.Pozdrawiam cieplutkoAsia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 06.09.01, 09:31 Witam przyszłe Mamy! Moja dzidzia ma przyjść na świat 22 września i podobnie tak jak Wy nie mogę doczekać się tej chwili. Tydzień temu odszedł mi czop śluzowy i nic pozatym się nie dzieje. Chyba małemu (bo ma być chłopczyk) nie śpieszy się na świat.Pozdrawiam i trzymam kciuki.MonikaF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 11.09.01, 09:05 Hej dziewczyny) Co tam u Was, cos cicho sie tu zrobilo. Wiolu jestes tu jeszcze ? Dzisiaj odstawiam lekiPozdrawiam)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 11.09.01, 09:28 Ja niestety cały czas czekam (termin 17.09) ale już z niecierpliwością. Narazie nie widzę ani nie czuje żadnych symptomów zbliżającego się porodu. Czy Wy też macie już dosyć czekania i chciałybyście zobaczyć jak najszybciej swoje maluszki?PozdrawiamMonika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ - DZIŚ IP: *.* 11.09.01, 13:08 Hej Oczekujace,Moj termin wypada dokladnie na dzisiaj!!! Ale cos sie malenstwu nie spieszy Skurcze owszem mialam, ale w siodmym miesiacu, lekarstwa odstawilam juz 14 dni temu, wtedy zdjeli mi tez krazek i ... NIC. a po tych wszystkich szopkach w czasie ciazy, skracajacych sie szyjkach, rozwarciach i innych atrakcjach caly czas sie balam, ze w ogole nie donosze! No a wszystko wyglada na to, ze jeszcze musze poczekac. Juz sie nie moge doczekac naszego Malucha! Wszystko gotowe - moze z wyjatkiem Mamy - a tu nasz Dzidzius strajkuje!No nic czekam caly czas i wciaz jeszcze wierze, ze kazda ciaza sie musi kiedys skonczycPozdrowienia serdeczne,Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 11.09.01, 17:45 Dziewczyny musze sie pochwalic!6 wrzesnia urodzilam slicznego synka Bardzo sie balam porodu (o czym wczesniej pisalam) ale mowie Wam ze to nie takie straszne jak sobie to wyobrazamy - nie ma sie czego bac. Trzymam za Was kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 11.09.01, 18:10 Gosiu, GRATULACJE! Właśnie przeczytałam Twoje poprzednie dwa posty w tym wątku i cieszę się, że wszystko przebiegło bardzo dobrze, a nie zgodnie z Twoimi obawami! Mój termin to połowa października, więc już nie tak długo będę oczekiwać i bać się tak jak Ty przed porodem.Pozdrowienia dla Ciebie i dla ślicznego synka (czy już ma imię?)Kasia R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 11.09.01, 18:29 Gratulacje!Szkoda, że nie każda z nas może już przekazać taką dobrą wiadomość.PozdrawiamMonika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 11.09.01, 20:47 Witam i przesyłam gratulację dla ciebie i całej twojej, już powiększonej rodziny.Ja wciąż czekampzw Olik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 15.09.01, 11:56 Witam Nie Aniu , nie jesteś sama, ja też ciągle czekam. Jestem w 38 tyg i jak do tyg nie urodzę to mam iść do szpitala. Na razie jestem strasznie niewyspana, bo maleństwo mimo,że ma już nie wiele miejsca to nie zmieniło swojej aktywności. Efektem tego jest obicie wątroby i żeber co, nie powiem boli Ale jakoś dotrwam pzw Olik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 15.09.01, 15:00 Witaj Aniu!Własnie dzisiaj miałam zadać to samo pytanie. Zostało mi 7 dni do terminu i ciągle nic się nie dzieje (pomimo, że dokładam wszelkich starań żeby się już zaczęło).Pozdrawiam Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 15.09.01, 17:16 Widzę, że jest nas więcej. Mi teoretycznie zostały 2 dni a w praktyce zobaczymy.PozdrawiamMonika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: TERMIN WRZESIEŃ IP: *.* 16.09.01, 09:12 Az mi lzej na duszy. To takie straszne tak czekac. Zostal mi jeszcze tydzien do terminu, od 5 miesiaca lekarka straszyla porodem przedwczesnym, faszerowala lekami a tu prosze. Ostatnio powiedziala mi ze wszystko jest gotowe, ulozenie Dzidzi, szyjka, i nawet rozwarcie juz jest tylko boli nie ma Moj Maluch Olik tez jest bardzo aktywny. Strasznie pcha sie w dol i od kilku dni czuje sie jak po 48 godzinnej jezdzie na rowerze, tak mnie miesnie ud bola Ale co sie nie robi dla naszych Maluchow Pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś