Dodaj do ulubionych

silne skurcze

IP: *.* 06.10.01, 14:59
dziewczyny jestem w 33 tygodniu ciąży. Do mojej wizyty kontrolnej u lekarza jeszcze kilka dni a ja się martwię bo od kilku dni miewam silne skurcze. Ból przeszywa całe podbrzusze. Trwa to chwię a potem odczuwam ból jeszcze przez jakis czas i parcie. Dziś skurcz mnie tak scisnął że nie mogłam się wyprostować. Nie wiem czy to normalne w tym stadium ciąży czy lepiej udać się do lekarza od razu????Pozdrawiam Anja
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: silne skurcze IP: *.* 06.10.01, 15:24
      Dziewczyno, ja bym na twoim miejscu już gnała do lekarza mimo, że panikarą nie jestem. Ze skurczami nie ma żartów. Weź NO-SPA jak masz w domu i pędź do lekarza. Byle spokojnie. Stres może nasilać skurcze. Pewnie nie urodzisz ale lepiej sprawdzić czy wszystko OK. Na tym etapie ciąży zdarzają się skurcze ale bez przesady! NIe parte! Pozdrawiam Ciebie i Twojego maluszka anuś
      • Gość: guest Re: silne skurcze IP: *.* 06.10.01, 21:40
        Pojedyncze skurcze sa normalne pod koniec ciazy nawet jak sa bardzo silne,tylko te co sie powtarzaja regularnie np co pare minut wymagaja konsultacji lekarza.Radze ci wypoczynek a wszystko dojdzie do normy .Pozdrowienia
    • Gość: guest Re: silne skurcze IP: *.* 08.10.01, 09:06
      Idz do lekarza najlepiej jak najszybciej. Pewnie wszystko jest w porządku , ale poco ryzykować. Skórcze nie powinny być bolesne , ani parte. Ja narzekałam na bóle w 20 tygodniu, mój lekarz uspokajał, ale za dwa dnie (mąż akurat wyjechał) kazałam się wieczorem wieść znajomym do szpitala bo okropnie mnie bolał brzuch. Doszłam do wniosku, że lepiej kilka dni zostać w szpitalu na obserwacji niż potem ....Potem w szpitalu ordynator mnie zbadał i stwierdził, że ta czynnoścv skurczowa jest zbytnio nasilona czyli nie wszystko jest taka całkiem ok. Może najlepiej pojedż do szpitala.
    • Gość: guest Re: silne skurcze IP: *.* 09.10.01, 09:17
      dziewczyny,byłam u lekarza. Ciąża jest bardziej zaawansowna niz myślelismy to juz 35 tydzień, a dziecko duze jak wykazało USG. Nic dziwnego bo mój mąz mierzy 194 i wazy 115 kg.Moje bóle wynikają z obracania się malucha główką do wyjaścia. O Boże więc to juz nie długo. Prawdopodbnie urodzi się przed terminem. Czas kompletować wyprawkę.Pozdrawiam bardzo szczęśliwa Anja
      • Gość: guest Re: silne skurcze IP: *.* 09.10.01, 12:09
        Trzymaj się i powodzenia. Moja Ola ważyła ponad 4 kg jak się urodziła i 59 cm długości. Wyśpij się :)
        • Gość: guest Re: silne skurcze IP: *.* 09.10.01, 14:37
          dziękuję dziewczyny będę na siebie uważać.Całusy Anja :love:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka