Dodaj do ulubionych

Preparaty na rozstepy...

IP: *.* 11.10.01, 16:15
Dziewczyny!Kupiłam wczoraj preparat przeciwko cellulit i rozstępom. Okazało się, że ma w swoim składzie kofeinę! Czy słyszałyście coś na temat szkodliwości dla naszych dzieciątek w brzuchu kofeiny zawartej w preparatach pilęgnacyjnych? Jestem w 10 tygodniu i już powoli chciałam zacząć hartować skórę przed szykującymi się zmianami. I teraz nie wiem czy nie powinnam jadnak z niego zrezygnować.A może polecicie jakiś uniwersalny, tani i skuteczny (he, he he)balsam na potencjalne problemy ze skórą? Pozdrawiam wszystkie MamusieKAMA
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy... IP: *.* 11.10.01, 17:18
      czesto preparaty na celulitis zawieraja cofeine ale preparaty na rozstepy juz jej nie zawieraja , zapewne kupilas preparat na celulitis i rozstepy a cos takiego to preparat typy 2 w 1 czyli do niczegow czasie ciazy proponuje kupic kosmetyk typowo zapobiegajacy rozstepom ja na poczatku stosowalam penaten a potrem smarowalam cialo balsamem do ciala swiss formula firmy St. Ives z kolagenem i nie mam zadnych rozstepow a jestem juz w terminie rozwiazania wiec mysle ze poskutkowala pielegnacja taka. polecam po prostu duzo smarowac a najczestszym objawem tworzacych sie rozstepow a jescze niewidocznym jest po prostu swedzenie.
    • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy... IP: *.* 11.10.01, 17:55
      Hej!Ja zaczęłam stosować preparaty na roztepy dopiero w 3 miesiacu ciąży. Wczesniej uwazałam, że nie ma potrzeby - zreszta na ulotkach na roztępy dla kobiet w ciązy jest napisane żeby stosowac od 3 miesiąca ciąży do 2 po porodzie.Ja na brzucho rownież tak jak Loonka używam Penaten (ma kremowa konsystencję, ładnie pachnie, wiele moich kolezanek tego uzywało będąc w ciąży i nie miało roztępów)a na uda posadki i biodra uzywam żelu antycellulit - zeielona herbata firmy bielenda(taki cały zielony) - ja jestem bardzo zadowonona - skóra jest bardzo gładka (jak pupcia u niemowlaka) i jest tani ok. 10 zł.Oprócz tego smaryje sie po prysznicu normalnymi balsamami po kąpieli..Narazie to wszystko skutkuje - jestem w 6 miesiącu i nie mam roztępów itp.Pozdrawiam paDorcia :)
      • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy... IP: *.* 11.10.01, 18:05
        Witajcie, na mnie nie dzialał Penaten ale niezły okazał się Fissan na rozstępy. Może pachnie ciut zbyt intensywnie ale jest dość skuteczny. Niestety trzeba go dobrze wmasować w biust i brzuszek ... ale to już problem mojego męża!(hi hi).A cha, stosuje się go od 4 m-ca ciąży do 2 m-cy po porodzie.Pozdrawiam anuś
    • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy... IP: *.* 11.10.01, 19:47
      Ja stosuję preparat przeciw rozstępom Musteli. Nie jest może tani, ale bardzo wydajny i świetnie się go rozsmarowuje. Na początku wydawał mi się trochę tłusty, ale chyba dzięki temu moja skóra dobrze się trzyma i nie swędzi.Na początku kupiłam go w mniejszej tubie 125 ml (w zestawie z 2 próbkami). Ta tubka wystarczyła mi na 2 miesiące! Teraz "powierzchnia smarowania" się powiększyła :-))), więc kupiłam dużą tubę 200 ml i myślę, ze też wystarczy na 2 miesiące (smaruję się 2 x dziennie). Ten preparat jest specjalnie dla kobiet w ciąży, więc jest bezpieczny (mam nadzieję). Naprawdę polecam!Magdzi
      • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy... IP: *.* 13.10.01, 15:32
        Zgadza się!!! Też go stosuję, przy pomocy męża :) i jest super!!! (a te masaże..., tylko że masażysty nie dodają do zestawu :)Ale używam go tylko wieczorem i to wystarcza. Jest dla mnie trochę za tłusty, zeby smarować się nim pod ciuchy na dzień, moje piżamy po kilku dniach są dość lepkie...
    • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy... IP: *.* 12.10.01, 08:54
      Czesc. Ja uzywam preparatow Musteli i olejek ze slodkich migdalow. Ten olejek polecila, a nawet zalecila mi moja siostra ktora jest kosmetyczka. Jest duuuuzo tanszy niz wszystkie preparaty i podobno bardzo skuteczny. Uzywam tego od pierwszego miesiaca i na razie nie mam zadnych problemow ze skora (22 tydz). Moja siostra przekonuje mnie tez zeby pozniej uzywac tylko tego olejku do pielegnacji dziecka, bo jest zdrowszy. Napewno bede go uzywac w polaczeniu z innymi kosmetykami.Fakt ze olejek nie wnika tak latwo jak inne preparaty, ale uzywam go na noc, no i mam swiadomosc (spokoj) ze jest naturalny.Pozdrawiam!
      • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy... IP: *.* 14.10.01, 20:04
        gdzie można kupić taki olejek???
    • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy.. do Ruty. IP: *.* 12.10.01, 09:25
      Olejek z tych migdałów- czy to jest do kupienia w sklepach kosmetycznych?
      • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy.. do Ruty. IP: *.* 12.10.01, 09:33
        Ja kupilam w aptece, ale... nie mieszkam w PL. Moze w sklepach zielarskich. Dodam ze szefowa mojej siostry, tez kosmetyczka uzywala tego w czasie 2 ciaz i teraz do pielegnacji dzieci i podobno nie ma zadnych problemow z rozstepami, ani uczuleniami dzieci.
      • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy.. do Ruty. IP: *.* 12.10.01, 10:27
        Olejek ze slodkich migdalow jest np. w sklepie zielarskim na Kabatach przy ul. KEN (obok apteki calodobowej.Ktos wspominal o Fissanie - chialam kupic, nie bylo w kilku aptekach w W-wie. Potem zapytalam w Niemczech i tam pani w aptece powiedziala, ze juz nie produkuja i jest wycofywany. aniaaa
    • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy... IP: *.* 12.10.01, 10:08
      Najlepiej jeśli preparat jest przeznaczony dla kobiet w ciąży, można mieć nadzieję, że jest bezpieczny. Polecam Vichy, stosuję od 14 tygodnia, teraz zaczynam 29 i nie mam rozstępów.
      • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy... IP: *.* 12.10.01, 10:09
        Ja od 12 tygodnia regularnie stosuję krem Vichy i ... zrobiły mi się rozstępy na pośladkach :-(
    • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy... IP: *.* 12.10.01, 12:00
      Na potencjalne problemy ze skórą stosowałam oliwkę dla niemowląt - można smarować, a dobrze jest wlewać do kąpieli. Chyba skutecznie, bo nie mam ani pół rozstępu - chociaż tak do końca nie wiem, czy to nie geny...
    • Gość: guest Re: Preparaty na rozstepy... IP: *.* 13.10.01, 15:09
      Jezeli olejek ze slodkich migdalow jest jeszcze przez Was poszukiwany, to donosze ze odnalazlam go w supermarkecie Hipernova- dzial z kosmetykami w Galerii Mokotow. Kosztowal 15zl. Jest nadzieja, ze w innych marketach tez jest do kupienia.Sylwik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka