Dodaj do ulubionych

Bol brzucha na samym poczatku

IP: *.* 29.10.01, 11:57
Czesc dziewczyny,wczoraj zrobilam test, mialam dwie kreseczki (wprawdzie baaardzo bledziutkie, ale DWIE!!) i wszystko byloby super, ale boli mnie brzuch. Kluje mnie z lewej strony. Bardzo sie boje, ze to moze byc cos powaznego, a do lekarza moge isc dopiero jutro rano.A moze to normalny objaw? Odpiszcie cos, prosze, bo nie wiem jak przezyc do jutra. Ania.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Bol brzucha na samym poczatku IP: *.* 29.10.01, 12:01
      mnie brzuch bolał przez całą ciążę, ale lepiej położyć się do łóżka i leniuchować tak na wszelki wypadek. Lekarze polecają magnez na ból brzucha co prawda raczej mało pomaga ale spróbuj. Gdyby bardzo bolało jedź do szpitala lepiej zrobic coś niepotrzebnie niż potem żałowac że się nic nie zrobiło
      • Gość: guest Re: Bol brzucha na samym poczatku IP: *.* 29.10.01, 12:33
        Dzieki Gosiu,troche mi pomoglo. Co prawda z tym lezeniem to nie musi byc latwo, ale moze cos sie da zrobic :)
        • Gość: guest Re: Bol brzucha na samym poczatku IP: *.* 29.10.01, 12:46
          Aniu, podpisuję się pod tym co napisała Gosia. Jeżeli możesz to leż, a w każdym razie oszczędzaj się. Bóle brzucha na początku ma wiele dziewczyn, ale u mnie były one jednym z pierwszych sygnałów zagrożenia ciązy. Jak widać (oj, widać :-) ) przeżyliśmy (-łyśmy?) to i mamy się dobrze, ale lepiej na zimne dmuchać.PozdrawiamyAnia z brzuszkiem w pierwszym dniu ósmego miesiąca
          • Gość: guest Re: Bol brzucha na samym poczatku IP: *.* 29.10.01, 13:29
            Aniu, zapomniałam o najważniejszym: GRATULUJĘ!!!! I trzymaj się dzielnie, przyszła mamo!
    • Gość: guest Re: Bol brzucha na samym poczatku IP: *.* 29.10.01, 13:51
      Aniu, mnie także bolał brzuch na początku ( nie wiedziałam, że jestem w ciąży i myślałam, że to zbliża sie okres), pobiegłam do lekarza i od razu dostałam lekarstwa i przykazanie by sie oszczędzać, nic ciężkiego nie podnosić, leżec jak najwięcej i teraz (odpukać) wszystko w porządku a ja czuję się świetnie!pozdrawiam i gratuluję :))
      • Gość: guest Re: Bol brzucha na samym poczatku IP: *.* 29.10.01, 14:04
        mnie też bolał brzuszek i teraz też czasami coś kłuje - lekarz każe mi wtedy sie położyć albo wziąć no - spę
    • Gość: guest Re: Bol brzucha na samym poczatku IP: *.* 29.10.01, 15:32
      Aniu GRATULACJE!!!Ja też w Niedzielę zrobiłam test i też dwie słabe, ale dwie kreseczki. HURA!!! Nareszcie (jak powiedział mój mąż)!Aniu napisz koniecznie czy byłaś u lekarza i co Ci powiedział, bo ja też mam takie dziwne bóle i strasznie się denerwuję, wię po pracy gnam do doktorki i zobaczymy.Trzymaj się.Ania
    • Gość: guest Re: Bol brzucha na samym poczatku IP: *.* 29.10.01, 19:12
      Aniu, gratulacje przede wszystkim, obu Aniom gratulacje :). Co do kłucia w dole brzucha, to miałam podobne objawy, p. doktor powiedziała jednak, że jeśli kłuje na dole z boków brzucha, wszystko jest O.K. , to po prostu rozciągają się wiązadła macicy (w książkach, też jest napisane coś podobnego). Jednakże, każdy przypadek jest czymś indywidualnym, lepiej idź do lekarza, a on, jestem pewna :, powie, że wszystko w porządku. Myślcie dziewczyny pozytywnie : :bounce:Pozdrawiam Was i Wasze brzuszki malutkie
    • Gość: guest Re: Bol brzucha na samym poczatku IP: *.* 29.10.01, 22:56
      Aniu, ja trochę w innej sprawie - bardzo Cię proszę zmień nicka, bo ja tu na forum udzielam się już od ładnych paru "ciążowych" tygodni i nagle ze zdziwieniem czytam, ze właśnie zrobiłam test ciążowy :))) I trochę mi tak dziwnie z tym.. Pozdrawiam - Ania
      • Gość: guest Re: Bol brzucha na samym poczatku IP: *.* 30.10.01, 00:49
        Ania,Koniecznie idz jak najszybciej do lekarza i powiedz mu o tych bólach. Mnie na początku ciąży też pobolewał brzuch, a pózniej zaczęły się plamienia. Na szczęscie wszystko skończyło się dobrze - pomogły przepisane tabletki i leżenie- za 3 tyg. mam termin porodu
    • Gość: guest Dziekuje za odpowiedzi! IP: *.* 30.10.01, 12:25
      Czesc Dziewczyny,po pierwsze gratuluje Ani ktora tez dowiedziala sie o wszystkim w niedziele :)po drugie - bylam u lekarki, powiedziala ze to faktycznie jakies tam napiecia i naciaganie sie powlok brzucha i nie trzeba histeryzowac, ale ze dobrze ze przyszlam. Dala mi tydzien zwolnienia i No-spe.Po trzecie - co do nicka, to musze sie zastanowic. W kazdym razie dopoki nie wymysle nic innego to bedzie Ania D(2), ale to sie klopotliwie pisze, wiec pewnie jednak zmienie.Jeszcze raz dzieki za odpowiedzi,calusy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka