Dodaj do ulubionych

za duzo ruchow???

IP: *.* 07.11.01, 11:56
Kochane,Tydzien temu zaczelam liczyc ruchy, licze ich ilosc w ciagu 10 minut. Moj lekarza nastraszyl mnie dzis, ze stanowczo za duzo mi ich wychodzi - nawet 28 ruchow na 10 min i cos moze byc nie tak. Fakt, ze licze kazde poruszenie sie brzucha, nawet niewielkie. Jak to bylo u Was? Swoja droga wcale nie uwazam, ze Kubus jest az tak straszliwie ruchliwy. Teraz jestem w przedostatnim tygodniu ciazy.Pozdrawiamamo
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: za duzo ruchow??? IP: *.* 07.11.01, 12:06
      ja tam ruchow nie licze, bo mialabym pewne utrudnienie: kiedy ktore sie rusza? :-) ale moje bąble maja dobre i zle dni, pory dnia... czasem mnie kopia jak zwariowane, potem ida spac i maja wszystko w nosie, potem wstaja i dawaj, kopac mamusie... wydaje mi sie, ze kazde dziecko moze byc mniej lub bardziej ruchliwe, to jest maly czlowieczek i reaguje na zmiany cisnienia, nasze nastroje, na to, co zjemy... :-) a moje dzieci sie zdecydowanie roznia miedy soba ruchliwoscia, jeden bąbel to prawdziwa wiercipiętka, drugi taki raczej leniuszek.,.. :-) moze twoje to wlasnie wiercipietka? :-)pozdrawiamasiaT i bąbelki
    • Gość: Monika_A/P. Re: za duzo ruchow??? IP: *.* 07.11.01, 12:07
      Amo,ja mam termin na 27/11 a dzieciaczek to straszny wiercipięta, pewnie nie zliczyłabym tych wszystkich ruchów. Wczoraj byliśmy u lekarza i powiedział, że nie ma się czym przejmować. Spokojnie czekac na poród.pozdrawiam, Monika A/P.
    • Gość: guest Re: za duzo ruchow??? IP: *.* 07.11.01, 22:25
      Hej Amo,Jeśli Twój lekarz uważa, że to za dużo, to chyba powinien Cię wysłać na jakieś dodatkowe badania: USG czy choćby KTG, przynajmniej dla uspokojenia, że jednak wszystko jest ok. (bo pewnie tak jest). A on tylko Cię nastraszył???!!!:what:Magdzi
      • Gość: guest Re: za duzo ruchow??? IP: *.* 07.11.01, 23:19
        Witam :-)Mój wiercipięta też był baaaardzo ruchliwy w brzuchu, a jak sie pojawił na tym świecie wcale mu nie przeszło. I jest zdrowy. :-)pzw Olik
    • Gość: guest Re: za duzo ruchow??? IP: *.* 07.11.01, 23:18
      Dziewczyny, dzieki za pocieszenie - Magdzi tez uwazam, ze powinien w takim razie mnie poslac na jakies badania, jesli bede w ciazy po raz kolejny to z pewnoscia do tego lekarza juz nie wroce. Modle sie w kazdym razie, zeby wszystko bylo Ok, dlaczego mialoby byc inaczej?POzdrawiamamo
      • Gość: guest Re: za duzo ruchow??? IP: *.* 07.11.01, 23:43
        Prawdę mówiąc, miałam jeszcze małą nadzieję, że wysłał Cię na badanie, tylko jeszcze nie zdążyłaś go zrobić...Jeśli nie, może spróbuj wybrać sie gdzieś na USG prywatnie, jeśli oczywiście możesz (nie wiem, czy robi sie też KTG, pewnie tak). Niestety nie są one tanie, ale może warto sie uspokoić, i tak pewnie masz dużo innych obaw przed porodem.Albo może wybierz się "kontrolnie" do innego lekarza, który rozwieje Twoje obawy.Trzymaj się ciepło, na pewno wszystko jest w porządku :).Pozdrawiam,Magdzi
        • Gość: guest Re: za duzo ruchow??? IP: *.* 08.11.01, 21:32
          Magdzi, niestety w moim miescie jest tylko jedno USG w szpitalu - wyobrazasz sobie te kolejki??? Ale jutro zorientuje sie jak szybko moglabym zrobic w wojewodztwie i mam nadzieje, ze juz wkrotce bede mogla napisac, ze Kuba ma sie dobrze. Dzis to nawet przerazilam sie czkawka dobiegajaca z mojego brzucha.Ostatnio zastanawialam sie czy wszystko jest w porzadku z pepowina (pod wplywem postow ktore krazyly na forum) wiec moze uda sie tez i to sprawdzic - sama urodzilam sie przyduszona pepowina wlasnie.POzdrawiamamo
          • Gość: guest Re: za duzo ruchow??? IP: *.* 08.11.01, 22:15
            Hej,Pewnie, że sobie wyobrażam kolejki.Jak ostatnio poszłam do rejestracji USG w szpitalu, to pani na mój widok bardzo się zdziwiła, czemu przychodzę tak póżno, bo pewnie zdążę urodzić przed badaniem (ale trochę źle oceniła mój brzuszek :lol:).Od początku chodzę więc prywatnie, ale u nas akurat jest chyba sporo gabinetów.Dzisiaj moja malutka córeczka też jakoś mocniej podskakiwała, raz aż się przestraszyłam, że wyskoczy przez brzuch. Ale może to dlatego, że sobie leżałam w łóżku i nic innego mnie nie zajmowało.Ja też się trochę boję tej pępowiny po różnych opowieściach.Pozdrawiam serdecznie, nie zamartwiaj się!Magdzi
    • Gość: guest Re: za duzo ruchow??? IP: *.* 10.11.01, 10:17
      Bylam na USG, z Kubusiem wszystko w porzadku. Ten lekarz u ktorego bylam stwierdzil, ze rusza sie w normie - gorzej byloby gdybym w ciagu godziny nie stwierdzila przynajmniej 4 ruchow, albo w ciagu 3 godzin na caly dzien -12 ruchow. Dziekuje wszystkim za wsparcieamo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka