Dodaj do ulubionych

ROZPACZ - CO Z NASZYM URLOPEM???

IP: *.* 23.11.01, 13:30
DZIEWCZYNY! CO TU ROBIC? JAK MOGA NAM SKROCIC URLOP M. JESTEM W WIELKIEJ ROZPACZY. MOJ MAZ TRACI PRACE OD GRUDNIA. JA MAM TERMIN NA MARZEC. PO 16 TYG BEDE MUSIALA WROCIC DO PRACY BO Z CZEGO BEDZIEMY ZYC. TYLKO, ZE JE DOJEZDZAM 1,5 GODZINY WIEC BEDE POZA DOMEM OK 11-12 GODZIN I CO Z NASZYM DZIECKIEM. MAM GO PRZEZ TYLE CZASU NIE WIDZIEC. NA CIAZE SIE ZDECYDOWALISMY WLASNIE Z POWODU TEGO 6 MIESIECZNEGO URLOPU, A TERAZ TAK W JEJ POLOWIE GO ZABIORA. JESTEM ZROZPACZONA. MOJA KOLEZANA WCZORAJ WYLADOWALA W SZPITALU NA WIESC O TYM PROJEKCIE. ONA JEST W JESZCZE GORSZEJ SYTUACJI. ZARABIA 600 ZL I NIE MA Z KIM ZOSTAWIC DZIECKA, A OPIEKUNCE Z CZEGO ZAPLACI. CO ROBIC? MOZE KTOS MA POMYSL? ROZA
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ROZPACZ - CO Z NASZYM URLOPEM??? IP: *.* 23.11.01, 17:09
      Koniecznie napiszcie list – apel do Ministra Pracy i kopie do Prezydenta RP z prośbą by proponowane zmiany skrócenia urlopu macierzyńskiego została wprowadzona z kilkumiesięcznym opóźnieniem. Musimy protestować, bo to jedyna szansa byśmy mogły posiedzieć z naszymi maleństwami pól roku. Napisałam krotki tekst apelu. Skopujcie podpiszcie się wraz z waszymi mężami/ partnerami i wyślijcie jak najszybciej. Ja dam to też naszym koleżankom. Im nas więcej tym więcej szans. MINISTERSTWO PRACY Ul. Nowogrodzka 1/3/500-513 Warszawafaks. 661 01 16Sz. P. Aleksander KwaśniewskiPREZYDENT RPKrakowskie Przedmieście 48/5000-071 Warszawafaks. 6591109ZWRACAM SIĘ Z OGROMNĄ PROŚBĄ O WYCOFANIE SIĘ Z PROJEKTU SKRÓCENIA URLOPU MACIEŻYŃSKIEGO LUB CHOCIAŻ ODŁOŻENIE WPROWADZENIA GO O 6 MIESIECY. OBECNIE JESTEM W CIĄŻY I NIE MAM MOŻLIWOŚCI PRZYGOTOWAĆ SIĘ DO TEJ ZMIANY – TAKĄ SZANSĘ MAJA INNI MAJĄ JESZCZE MOŻLIWOŚC DO KOŃCA ROKU KUPIĆ MIESZKANIE LUB ZAŁOŻYĆ LOKATĘ W BANKU. MY TAKIEJ MOŻLIWOŚCI NIE MAMY – JESTEŚMY JUŻ W CIĄŻY, KTÓRĄ PLANOWAŁYŚMY MAJĄC GWARANCJE DŁUŻSZEGO URLOPU MACIEŻYŃSKIEGO. JAK MOŻNA NAS POSTAWIC TAK Z DNIA NA DZIEŃ W TAKIEJ SYTUACJI. APELUJĘ BY ODŁOŻYC TERMIN WPROWADZENIA TEJ ZMIANY DO SIERPNIA PRZYSZLEGO ROKU.Tu podpisZ adresem mozna to wyslac poczta i faksem. przekażcie to dalej do jak najwiekszej liczby dziewczyn - a moze i facetow!!!!
      • Gość: guest Re: APEL W SPRAWIE URLOPU!!! BRAWO IP: *.* 23.11.01, 17:36
        Ulinko to swietny pomysl zaraz drukuje, podpisuje i wysylam pod oba adresy. To nic nie kosztuje a gra jest warta sciezki. Dla mnie to straszna wiadomosc i zgadzam sie absolutnie, ze my nie mielismy czasu sie przygotowac na taka ewentualnosc. Może chociaż dla nas jakis okres przejsciowy np o miesiac krocej dal kobiet kotre juz sa w ciazy.Dziewczyny co o tym sadzicie - poziomka bardzo zmartwiona!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka