truskaweczka18 19.11.06, 07:52 jestem w 38 tyg czy to może byc groźne? co wtedy zrobic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rebcia Re: jeczmień na oku 19.11.06, 08:50 Na pewno nie jest to groźne dla ciąży i nie masz się czym przejmować. Jedyne co możesz teraz zrobić dla swojego komfortu to masować to miejsce suchym ciepłem np. zagrzaną butelką zawiniętą w chysteczke (to dla przykładu), jeżeli masz możliwość to możesz zastosować miejscowo maść przeciwzapalną (niestety tylko na recepte). Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: jeczmień na oku 19.11.06, 14:15 Jeżeli to dopiero początek powstawania jęczmienia to nie dotykaj tego wogóle i samo zniknie. Ja zrobiłam tak za radą pani z apteki i poskutkowało. Natomiast jak już urusł, to ja robiłam okłady z rumianku. W każdym razie nie jest to groźny stan zapalny, tylko strasznie uciążliwy i kłopotliwy. Pzdr. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: jeczmień na oku 19.11.06, 15:08 Pozwliłam sobie dać konkretne rady ponieważ jestem okulistką. Żaden okład z rumianku tu nic nie da, a masaż potrafi pomóc przy początkowych stadiach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: jeczmień na oku 19.11.06, 15:48 A ja pozwolołam sobie napisać co u mnie pomogło. Zresztą ostatnio od okulisty dziecięcego słyszałam, że od początku nie dotykany jęczmień nie urośnie, bo z dotykiem przenosi się tam tylko bakterie. Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: jeczmień na oku 19.11.06, 17:00 Ja tylko zasugerowałam rozwiązanie, które nie raz zadziałało w mojej praktyce. Tak naprawde w tym przypadku nie ważna jest metoda a efekt. Życze więc szybkiego pozbycia się problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
aintha a najprościej... 19.11.06, 17:34 potrzeć go złotem... np. obrączka parę razy naprawde działa ------------------------------ Nasza Fasolka Fasolkowo-Filmowo Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 poważnie myslisz że jęczmień to problem??? 20.11.06, 02:11 czasami nie wierzę w to co czytam.... zapeniam cie że jęczmień na oku nic twojemu dziecku nie zrobi podobnie jak pryszcz na nosie zachowaj sobie zmartwienia na poważniejsze sprawy plizzzzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
baenshee mmalicka , bezsenność? 20.11.06, 02:22 hehe, widzę,że spać nie możesz i nawet jadem plujesz a tak na poważnie- ni dziwię Ci się PP pytania suuuper Odpowiedz Link Zgłoś