Dodaj do ulubionych

urlopy ... :)

IP: *.* 18.01.02, 13:43
Hej :) I jak dziewczyny .. cieszymy sie, ze możemy miec dłuższe urlopy macierzyńskie, prawda ? Ja to sie bardzo ciesze.A wniosek do pracodawcy to składa się chyba już po urodzeniu dziecka, prawda? To chyba raczej oczywiste. PozdrawiamMadzia i brzuszek (37 tydzien)
Obserwuj wątek
    • Gość: aniaaa Re: urlopy ... :) IP: *.* 18.01.02, 14:56
      Witaj!Nie wiem jak jest w innych zakladach pracy ale mnie pani z kadr juz poprosila o deklaracje, podala forme wniosku i zlozylam juz wniosek. Po porodzie chcesz sie z tym nosic, bedziesz miec sile zeby i o tym jeszcze pamietac?Aniaaa (37 tydzien)
      • Gość: Madziarek Re: urlopy ... :) IP: *.* 18.01.02, 20:24
        Hej :)napisz jak ma wyglądc taki wniosek, chętnie skorzystam z Twojej rady.Pozdrawiam
    • Gość: Agata Re: urlopy ... :) IP: *.* 22.01.02, 12:01
      Dziewczyny, przecież po urodzeniu dziecka i tak ktoś musi pojechać do firmy, pokazać wypis ze szpitala i na tej podstawie zaczyna się urlop macierzyński. Nie wiem, czy nie trzeba też jakiegoś wniosku o urlop składać (jakikolwiek by on nie był). Tak więc niezupełnie jest tak, jak pisze Aniaaa, żeby załatwić wniosek o dłuższy urlop teraz, bo potem nie będziesz miała głowy do tego. I tak pewne formalności trzeba załatwić po porodzie, zwykle załatwiają to tausiowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka