Dodaj do ulubionych

TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY....

IP: *.* 24.01.02, 00:48
i niech spada z forum ciaza i porod :)Gdyz o godzinie 17.55 dnia 23. 01. 2002 na swiat wypelzlo male straszydlo 53 cm 2680g. Straszydlo urodzilo sie w dwie godzinkiw najgorszym mozliwie czasie dnia- obiad w polowie corki starsze na basenie, maz w pracy, w mieszkaniu balagan....Kolezanka zabrala z domu Ole i pojechala po dwie panny na basen, a potem pojechaly do Kolorado, maz przyjechal z polozna, a ja w tym czasie zastanawialam sie co robic :)po przyjezdzie pani Basi dowiedzialam sie ze 4cm juz sa, ze jest dobrzei ze mam robic co chce...No wiem czytalam ksiazke w wannie :) to sie nazywa porod. W lazience bylo cieplo i ciemno, moj maz wyrzucony przeze mnie pil herbatke z polozna. Po pol godzince doszlam do wniosku, ze juz nie chce czytac i siedziec w wannie a za to chce polazic po pokoju. Okazalo sie rowniez ze chce spiewac i tanczyc ;) Polazilismy wiec z Jarkiempo pokoju, potem badanie- 9 cm....I nieznana sila kazala mi kucnac, odchylic glowe do tylu i po prostu urodzic :) Maz trzymal a polozna bawila sie w mechanika i na kolanach lapala bohatera wieczoru. Zbadalismy sie na moim brzuchu,polozna posiedziala do 20 i poszla. Jutro przyjdze pediatra. Potem przyjechaly moje corki dostaly od taty kolacje, wykapaly sie i przyszly obejrzec straszydlo, ktore w miedzy czsie zamienilo sie w rozowiutkie malenstwo z reklam :) Posiedzialy, ola wszadzila straszydlu palec w oko i poszly, a ja poszlam opowiedziec bajke (mamo opowiedz jak rodzilas ;) )A ja sie wlasnie wyspalam, moj maz konczy zupe na jutro, a ja sobie mysle jak to wszystko jest na miejscu, poukladane..... Jutro wstane i obudze moje dzieci, dam im sniadanie, wysle na zajecia. nic sie nie zmieni oprocz tego, ze przybyla jeszcze jedna osoba do kochania.Mala ankieta- na co stawiacie- chlopak jest czy nie ma?Odpowiedz jutro :)Dobranoc smile smile :)Gosia26 juz nie w ciazy :)
Obserwuj wątek
    • Gość: wioleta Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 01:07
      rannny jak genialnie .... to cudowne tak sobie po prostu urodzić w domu ... od razu być z rodziną ... tak .. tak aż brak mi słów - jestem wzruszona wioletaps.ażmi pociekło kilka łezkuf :-)
    • Gość: Anias Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 01:14
      Gratulacje!!!Trochę zazdroszczę takiego porodu w domu, ale sama chyba nie miałabym odwagi.Chłopak czy dziewczyna? Nie mam zielonego pojęcia. Ja liczyłam na dziewczynę a chyba będzie drugi chłopak. A teraz mam wyrzuty sumienia i nie chciałabym żeby "Chyba-Krzyś" dowiedział się kiedyś, że byłam troszkę zawiedziona, że nie jest Martą.A może ja też jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa, choć już stara baba ze mnie...Jeszcze raz gratuluję i podziwiam! Czwórka - super wynik!A.
    • Gość: stynka Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 02:18
      Goś!!!!!! Gratulacje!!!!!Ja obstawiam faceta.A tak poza tym, to czemu nie 21 stycznia? Miałabym jeszcze jeden "prezent" urodzinowy :)))))Boosiaki,stynka & Jach (chodzący)
    • Gość: Mika_P Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 02:27
      Jeeeeezu, Gosiu, gratuluję, wszystkiego najlepszego. Ależ się wzruszyłam, Ciebie znam na tym forum chyba od zawsze. Wszystkiego najlepszego i dla ciebie, i dla malucha, i dla starszych sióstr też. :love: :love: :love:P.S obstawiam chłopaka :)
      • Gość: Silije Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 11:35
        Hurrrrrra, huuuuuuuuurrrrrrrrra - gratulacje!!! :-)A teraz dużo zdrowia, siły, żadnych kolek i zastojów, nocy w miarę przespanych a dla Oli pogodnego znoszenia losu nienajmłodszej. Ja też chcę kiedyś urodzić w domu - za pierwszym razem tak by mi się dobrze rodziło, gdyby mi ten szpital nie przeszkadzał ;-) .Nie zdążyłam tu wejść na zgadywanie płci, ale zawsze wiedziałam, że będzie czwarta dziewczynka -trafiłam kiedys na badania naukowe, z których wynikało, że dziecko innej płci przychodzące na świat po jednopłciowym rodzeństwie jest częściej wynikiem zdrady małżeńskiej hihihi. No więc dowiodłaś mężowi swojej wierności ;-) .
    • Gość: MałaGosia Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 07:21
      SERDECZNE GRATULACJE !!!Nie bywam raczej na tym forum (choć bardzo bym chciała), ale zainspirował mnie tytuł wątku :)Wspaniale opisane wzruszające przeżycie !!!Jeszcze raz gratuluję i życzę dużo zdrowia i radości.POZDRAWIAMGosiaP.S. Jeżeli mogę... też stawiam na Synka :)
      • Gość: wioleta Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 08:45
        Powiem jeszcze tak.Jeśli kiedyś będę się spodziewała trzeciego dzidziusia to chcę właśnie tak. To musi byś wspaniałe być od razu w domu a nie w szpitalu i nieważne jaki by ten szpital nie był przytulny - DOM TO ZAWSZE DOM - Gosieńko jeszcze raz gratuluję Ci dzieciaczka i odwago i oparcia w rodzinie i wszystkiego - bo tylko gratulować.buziak.wioleta
    • Gość: Olunia Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 07:25
      Gosiu!!!!GRATULACJE!!!!! Wskoczyłam tutaj tylko na chwilkę z rana przed pracą i co widzę!!! Niespodzianka!!!!! Wspaniale to opisałaś, taka rodznka! :) aż miło posłuchać. Myślę, że to chłopak! Będzie miał 3 siostry, ma się kto nim opiekować i pomagać mamie. Pozwodzenia! Do usłyszenia! PaOla (i 29-tygodniowy brzusio :bounce:)
    • Gość: AniamamaOli Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 07:54
      Witaj!!!I to się nazywa poród rodzinny! Serdeczne gratulacje !!!!Coś mi się wydaję, że to maleństwo, które zamieszała Ci porządek codziennego dnia to chłopczyk ;):hello: PozdrawiamAnia i mała Ola
    • Gość: wiesia Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 08:01
      To prawada? Brzmi zbyt pięknie, aby było prawdziwe. Ot tak sobie urodziałam i zrobiłam kolację? A może to nagroda od Boga czy losu za pozytywne podejście do dzieci i macierzyństwa? Chyba tak...nagroda za świętość... Nie żartuję, ale Gosiu naprawdę malujesz mi się jako posąg Prawdziwej Kobiety -MatkiJakby nie było gratuluję i jednak trochę zazdroszczę - mnie czekają lampy na sali operacyjnej, anastazjolog i nóż.
    • Gość: Madziarek Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 08:15
      Ja nie bywam może tu aż tak często jak Wy, ale Gosie troszeczke z jej postów kojarzę. W każdym razie serdecznie Gosiu Ci gratuluję ! Super !!!I ja również obstawiam syneczka :)Madziarek Missy (38 tydzień)
    • Gość: joannaz Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 08:28
      Gosiu- gratulacje, podziękowania za przecudny opis domowych urodzin. :bic: Życzę całej rodzince spokoju, pogody ducha i takiego hartu jaki zawsze widać w Twoich postach.Ucałowania dla staszydła. :love:I znowu zaczynam dzień od łez wzruszenia. :sweat: Joanna z Zosią
      • Gość: joannaz Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 08:32
        zapomniałam dodać, że stawiam na ...........nie mam zielonego pojęcia? Może jednak chłopak ? :what:Joanna
    • Gość: Adzia Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 08:37
      Gosia Ty okrutna jesteś i zła kobieta. ;-) Natychmiast proszę podać płeć!!!Szczerze gratuluję, podziwiam, życzę wszystkiego naj naj!:benetton:Pozdrawiam AgnieszkaPS. A nie stawiam na nic, bo nie mam szczęścia w grach losowych. ;-)
    • Gość: AnetaDr Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 08:51
      Gosiu!!! Jak się spotkałyśmy wczoraj na czacie, to się dziwiłam, że tak szybko zleciało. A TO nastąpiło kilka godzin po naszej rozmowie. GRATULUJĘ i życzę Wam duuuuuużo zdrowia, szczęścia, i i i w ogóle... A płeć nieważna, ważne, że jest; malutka, cudowna i przekochana istotka.PozdrawiamAneta
    • Gość: Gosia26 Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY....rozwiazanie ;) IP: *.* 24.01.02, 09:06
      Dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje :)Widze ze wszystkie trzymalyscie strone meza ;)Niestety noworodek jest dziewczynka ;)Maz pogodzil sie juz z faktem posiadania kolejnen baby i gapil sie na nia cala noc, w zwiazku z tym dzisiaj wyglada jak zombi i kombinuje gdzie by sie tu pzylozyc....Ola siedzi caly czas w okolicach siostry i nagle chce byc ciagle noszona :)To tyle z frontu :)
      • Gość: KvM Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY....rozwiazanie ;) IP: *.* 24.01.02, 09:17
        Gosiu,jesteś wielka.Też bym chciała urodzić w domu. Ale za późno się zreflektowałam - nie mam umówionej położnej, ani lekarza. Zresztą z lekarzem nie byłoby problemu, natomiast z położnymi trzeba się umawiać z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem.Tymczasem czekam, aż skurcze przepowiadające przekształcą się w te właściwe ;-)Wszystkiego dobrego, Gosiu.Czyżby Ola była zazdrosna?Dorka i KvM
        • Gość: Adzia Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY....rozwiazanie ;) IP: *.* 24.01.02, 09:43
          Gosia, ja oficjalnie nie trzymałam niczyjej strony, ale w głębi serca typowałam dziewczynką (wiem, wiem, teraz to każdy mądry ;-) )To może zaczniemy przyjmować zakłady o płeć dzieciaczka Bogusi? ;-) Chyba że coś już wiadomo, a tylko ja taka niekumata? Pozdrawiam Agnieszka
      • Gość: Słoneczko Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY....rozwiazanie ;) IP: *.* 24.01.02, 09:56
        Gosiu!Serdeczne gratulacje ;-)Osobiście stawiałam na dziewuszkę, hihi, no to się Twój mąż ma w takim babińcu ;-)Powiedz jakie imię nadaliscie nowej członkini rodzinki?Całuski dla malutkiejMadzia
      • Gość: ingroz Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY....rozwiazanie ;) IP: *.* 24.01.02, 12:58
        Trafiłam! (Patrz: post poniżej). Gosiu, no to masz mnóstwo ciuszków i zabawek dla kolejnej dziewczyneczki! A mąż przynajmniej do momentu rozwiązania czuł się tatusiem domniemanego chłopczyka!Na pocieszenie ;) - lekarz, który robił mi usg w ciąży opowiadał, że kiedyś badał panią w 7 ciąży, zapytał jej męża, jakie rodzeństwo jest w domu. Na co pan z poważną miną odpowiedział: "Pierwszych pięć to były córki":hello:Kasia R mama Luizy, która jeszcze o tym nie wie, ale chcemy jej w przyszłości sprawić rodzeństwo, a ja bardzo chciałabym, żeby to też była "dziewcynka" :bic:
      • Gość: Olunia Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY....rozwiazanie ;) IP: *.* 24.01.02, 17:04
        Witam ponownie! :)Gratuluje 4 córki!!!!Mąż jest na pewno dumny, jak całą noc siedział przy niejsmileOla (i 29-tygodniowy brzusio :bounce:)
      • Gość: Aga_1972 Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY....rozwiazanie ; Buziaki dla zagadki :) ) IP: *.* 24.01.02, 21:40
        Dawno nie zaglądałam na forum bo jestem w czasie przeprowadzki i przegapiłam zagadkę roku :)Serdecznie gratulujemy i życzymy zdrówka dla kolejnego osobnika płci żeńskiej w Waszej rodzince :hap:Aga z dzieciaczkami:hello:
      • Gość: asia_t Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY....rozwiazanie ;) IP: *.* 15.04.02, 12:06
        Gosiu, gratuluje!!! Jestes po prostu niesamowita... podziwiam Cie z calego serca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ucaluj maluszka w pietki obie!asiaT
    • Gość: erato Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 09:11
      Gosiu, Gosiu, Gosiu!!!!!!!Całe mnóstwo wielkich, serdecznych CIEPLISTYCH gratulacji!!!! Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i maleńkiej KRUSZYNKI!!!!!!! Bardzo mocno Cię ściskam i życzę Wam obu wszystkiego, co najlepsze :)))))))))Justyna&21-tygodniowy Brzuniek :)
    • Gość: Bea Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 09:14
      Gosiu -to niesamowite!!!!!!!Cudna niespodzianka !!!:love:GRATULACJE :love:Buziaczki dla maleńkiej istotki :) Chłopczyk ?dziewczynka?chłopczyk? dziewczynka?......-coś mi wróżenie dziś nie wychodzi -czekam na wyniki ankiety (no i Twoją odpowiedź).Bea i rodzinka -od Saruni :bic: dla dzidziusia
    • Gość: Lilly Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 09:56
      Moje gratulacje! Tak mi jakos ciepło na sercu się zrobiło. I ten poród w domu - cos wspaniałego.Dużo, dużo szczęscia życzę całej Twojej Rodzinie, a malutkiej w szczególnosci!
    • Gość: giera Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 10:12
      GosiuJesteś wieeelka i twoja rodzina jest wieeelka. Bardzo podziwiam Was i zazdraszczam. Gratuluję ogromnie, i cieszę się razem z Wami. Myślę że to dziewczyneczka , piękna i dzielna. Pozdrawiam GIERA
    • Gość: Betucha Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 10:17
      Jejku Gosiu gratuluje odwagi ,męstwa , super porodu ( tez mi sie wydaje że to za twoje serduszko do małych istotek miałas dobry poród) :bic:Super że dziewuszka jest was więcej, ale współczuje męzulkowi taki babiniec !. smile smile :)Pięknie opisałas swój poród i prawie jako obserwator a nie główny uczestnik zdarzenia.małej stokrotce moc zyczeń i dużo zdrówka na dalsza droge zycia A mamci duzo cierpliwości ( i tak ja masz ) i zdrówka.Siostrzyczkom aby nie były zazdrosne bo one tez kiedys sie tak urodziły i mama jest dla wszystkich.A tak niedawno pisąłas cos że jestes w ciąży , a tu juz bajcel na swiecie jak ten czas leci mój panie Pozdrawiam i cąłuję goraco :hello:Betucha
    • Gość: Missy Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 10:18
      Gosieńko!!!!!!!Moje najszczersze gratulacje!Stało się tak jak sobie życzyłaś poród w domku-najcudowniejsza rzeczsmile)))))Całuję cię mocno i ściskam a TY ucałuj maleństwo!STAWIAM NA CHŁOPCA ????
    • Gość: Patyk Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 10:29
      :love: :love: :love: GOSIU!!! :love: :love: :love: Serdecznie gratuluje kolejnej Pociechy!!!Ciesze sie, ze tak bezproblemowo urodzilas!!!Naprawde bardzo sie ciesze!!Serdecznie pozdrawiam i caluski dla Malucha (dziewczynki???) :what: :what: :what:Patyk:bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:
      • Gość: Patyk Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 10:34
        Oj, najpierw pisze, potem czytam.Nie do udowodnienia ;), ale nie wiedzialam, jak pisalam, ze to Dziewczynka.Caluski :love: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:
    • Gość: Agata Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 10:32
      Temat dnia, no słowo daję, temat dnia!Gosiu, najserdeczniejsze gratulacje! Tak szybko minęło to twoje oczekiwanie na maleństwo, że aż niemożliwe mi się wydało, że TO JUŻ.Zresztą moje oczekiwanie liczące już sobie pełne siedem miesięcy, też gna, jak szalone. Szkoda, że nie mam odwagi tak urodzić, jak Ty. Jeszcze raz gratulacje, buziaki i uściski dla całej rodzinki.agata (z Szymkiem i małą Jagódką - chyba - w brzuszku).Aha, jakie imię wybraliście?
    • Gość: Politea Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 10:41
      Gratulacje i wszystkiego najlepszego dla Maleństwa i oczywiście dla całej Twojej Rodzinki również.Politea
    • Gość: DagmaraB Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 10:42
      Moje gratulacje! Podziwiam Cię za Twoje podejście do życia. Dziękuję za piękny opis porodu.Dużo zdrowia dla całej Twojej rodzinki.Jeszcze raz gratuluję.Pozdrowienia,Dagmara
    • Gość: sawlb Re: TEJ PANI JUZ PODZIEKUJEMY.... IP: *.* 24.01.02, 11:18
      Wooooooooooooooooooooooooooooooooooooooow!!!!!GOsia,jestes niesamowita.:)Gratulacje i jeszcze raz gratulacje.:love:Jestem pelna podziwu.:jap:Ucaluj w stopki malenstwo i usciskaj rodzenstwo.;)B
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka