Dodaj do ulubionych

znieczulenie u dentysty

IP: *.* 20.02.02, 18:34
dziewczyny, jak to jest ze znieczuleniem u dentysty?Boli mnie ząb, obawiam sie że nie da sie go uratować...Podobno teraz nie da sie go wyrwać, szczeglnie pod koniec ciąży/jestem w 35 tygodnu/Co mam zrobić??Czy którejś z Was zdarzył sie taki problem?Przecież musze coś zrobić z tym zębempa, kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: znieczulenie u dentysty IP: *.* 20.02.02, 18:42
      Hejja jestem w 23 tygodniu i dentysta chce mi wyrywac zab- ale poweidzial ze poczeka do porodu.Znieczulenie mozna brac-dobry dentysta wie jaka dawk e i czego dac kobiecie w ciazy...pozdrcleo
    • Gość: Aluc Re: znieczulenie u dentysty IP: *.* 20.02.02, 19:11
      Przede wszystkim leć do dentysty, bo ewentualne zakażenie jest dużo groźniejsze. Ale to dentysta musi ci powiedzieć, czy da się z tym poczekać, czy trzeba interweniować już teraz. Ja leczę zęby ze znieczulenieem, tylko mój pan doktor wie, że jestem w ciąży i daje mi co trzeba i ile trzeba :)
      • Gość: kw Re: znieczulenie u dentysty IP: *.* 20.02.02, 21:08
        ok,idę teraz do dentysty. Ale nie przyszło mi do głowey, że może dojść do zakażenia.I co, musieliby przyspieszać poród??Boże uchroń!dzieki za radęKasia
    • Gość: AgnieszkaP. Re: znieczulenie u dentysty IP: *.* 21.02.02, 05:13
      Ja też miałam i leczenie, i nawet czyszczenie w znieczuleniu, i w czasie ciąży, i w czasie karmienia, wystarczy tylko powiadomić lekarza o " stanie błogosławionym ".Trzymam kciuki,Agnieszka ( która nie cierpi wizyt u dentysty ) :)
    • Gość: loth Re: znieczulenie u dentysty IP: *.* 23.02.02, 08:29
      czesć jestem w 28 tyg. i przynajmniej raz w tygodniu odwiedzam dentystę (brrrr). Cóż, ciąza nie oszczędziła moich ząbków, tym bardziej, iż nie są to drobne lecz pokażne ubytki.Wazne jest to, aby poinformowac dentystę o ciąży. Wówczas dopasuje odpowiednią porcyjke znieczulenia.Pozdrawiam, pędząca za 15 min. do dentysty
      • Gość: Sushi Re: znieczulenie u dentysty IP: *.* 27.02.02, 15:50
        Już kiedyś o tym pisałam, ale gdzieś się ten post zapodział. Koniecznym jest uprzedzenie dentysty o ciąży, najlepiej też wcześniej wskonultować sprawę ze swoim ginekologiem i lekarzem rodzinnym. Najwłaściwsze w ciąży są znieczulenia bezadrenalinowe. Jednym z nich jest np. MEPIDONIT. Jest to 3% chlorowodorek mepiwakoiny. Przyznam tylko szczerze, iż bardziej nadaje się do leczenia górnych zębów trzonowych. Przy przodach i dole może być trochę za słaby. Ale zdrowie w buźce jest najważniejsze! Warto chyba trochę pocierpieć na fotelu, niż potem znacznie bardziej.A ja mam najprostsze wyjście. Po prostu mdleję ze strachu i potem już nic nie czuję! ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka