Dodaj do ulubionych

bezsenność w 34tc

22.11.06, 11:17
przyjechała moja mama, zebym spokojnie dotrwała do końca ciąży... Plan miałam
taki, żeby wyspać się na zapas, bo kto wie ile będzie dane mi pospać w
najbliższym roku. A tu klops! leżę. przewracam się z boku na bok. nic. sen
nie nadchodzi. wstaję. kładę się. znowu wstaję. NIC! czy Wy też macie?!
Obserwuj wątek
    • delfina77 Re: bezsenność w 34tc 22.11.06, 11:51
      Cześć, jestem w 35 tygodniu. Ja zasypiam bez problemu za to często budzę się np.
      o 3 w nocy i długo potem nie mogę zasnąć, to też jest dość frustrujące. Czasami
      czytam wtedy książkę aż się zmęczę i zasypiam ponownie, ale nie wiem, co mnie
      budzi - może dziecko rusza się intensywnie?smile Myślę, że dobrze się zmęczyć w
      ciągu dnia, zrób sobie intensywny spacer przed pójściem spać a powinno pomóc,
      mam nadzieję
    • zojda Re: bezsenność w 34tc 22.11.06, 13:43
      ja tak od 32 tyg. budzę się często około 3 -4 rano zupełnie wyspana, nie ma
      mowy o leżeniu. Wstaję więc, troche połażę, robię sobie herbatkę i biorę się za
      czytanie gazet. Po dwóch godzinach zasypiam znowu i ponownie budzę się około 7
      rano. To jest strasznie męczące, jestem teraz w 35 tyg. i juz mam dosyć.
      Tylko,że ja kłopotu z zasnięciem nie mam, głowa do poduszki i od razu prawie
      śpię. A tak ogólnie to juz mam dosyc spania na boku!!! chciałabym rozwalić się
      na brzuchu, bo przed ciążą zawsze tak spałam. Ale juz niedługo. Wytrzymam.
      • doral2 Re: bezsenność w 34tc 22.11.06, 13:59
        ani się nie wyśpisz na zapas, ani się nie najesz na zapas, ani sobie włosów na
        zapas nie ostrzyżesz....to po prostu niemożliwe
    • martaw1978 Re: bezsenność w 34tc 22.11.06, 14:09
      Hej ja jestem w 35 tygodniu ciąży i prawie w ogóle nie spie najpierw w nocy leze
      do 2, pozniej zasypiam na godzinkie, póltorej , i tak to 4 30 pozniej dopiero
      zasypiam w miare. Na spacer niestety nie moge wyjsc wiec nie mam jak sie zmeczyc
      a przez cały dzien jestem spiaca ale nie potrafie zasnac - ogóelnie to mam dzis
      doła smile
    • ewcia1980 Re: bezsenność w 34tc 22.11.06, 14:10
      Ja na bezsenność cierpiałam przez cała ciąże.
      Teraz nie mam problemów ze spaniem. Moge spac w każdych warunkach.
      Niestety 3h snu to max na co teraz moge spobie pozwolic sad(
      Mam nadzieje, ze dziecko szybka zacznie przesypiav całe noce bo ja wiekszość
      rzezcy robie teraz na wpół spiaco.

pozdrawiam
      Ewelina
    • aga25252 Re: bezsenność w 34tc 22.11.06, 14:13
      jestem w 31 tc i mam problemy z ze spaniem.W locie zasypiam,ale też budzie sie
      ok . 2-3 i leze rana,potem zasypiam na godzinke moze dwie.w ciagu dnia probuje
      nie spać,ale w sumie to nic nie daje ,bo i tak szybciutko zasypiam i coś mnie
      budzi.Chyba nie ma na to rady,trzeba przetrwac.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.
    • janeausten bezsenność w 36tc 22.11.06, 14:37
      Od tygodnia budzę się o 5 nad ranem (wcześniej jeszcze ze 3 razy na siku) i tak
      leżę do około 7, bo nie chce mi się wstać a małż wstaje o 6. Potem zasypiam i
      budzę się przed 10 z poczuciem zmarnowanego czasu. I ta pogoda na dodatek,
      ledwo zdążam obiad zrobić wink.
      I lewy bok to mam całkiem obolały.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka