aga25252 22.11.06, 14:40 Jestem w 31 tc i zastanawiam się nad porodem w wodzie.Szpital,w którym będę rodzić,daje taką możliwość.Czy ktoraś z Was rodziła w ten sposób?Jakie są Wasze wspomnienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuit4 Re: PORóD W WODZIE 22.11.06, 14:52 Co prawda nie rodziłam w wodzie,ale interesowałam się tym jak byłam w ciąży.Spotkałam się wyłącznie z pozytywnymi opiniami-przede wszystkim że mniej boli Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: PORóD W WODZIE 22.11.06, 14:54 rodzilam do wody, wspomnienia mam tylko przyjemne Odpowiedz Link Zgłoś
slodziak01 Re: PORóD W WODZIE 22.11.06, 15:58 Rodziłam pierwsze dziecko w wodzie, siedziałam w wannie 3,5h i urodziłam szczęśliwie (w wodzie) TEŻ POLECAM, niewiem czy mniej boli, bo to pierwsze dziecko. Teraz jestem w drugiej ciąży, też chciałabym urodzić "pływaka", ale czy będę miała to szczęście urodzić do wody? Mnie było w miarę dobrze, nie krzyczałam, jakoś zniosłam ten ból. Wszystko szybko się toczyło, czas leciał. I bardzo mi pomogła obecność Męża - pewnie bardziej niż ta woda Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: PORóD W WODZIE 22.11.06, 16:19 mialam rodzic ale woda tak mnie rozluznila ze skurcze zanikly no i polozna stwierdzila ze lepiej abym wyszla. ogolnie woda pomaga przy skurczach, nawet w domu siedzialam pod prysznicem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikasara Re: PORóD W WODZIE 23.11.06, 14:00 rodziałm w wodzie i teraz też tak zamierzam. wchodziłam co pól godziny na pół godziny. nie wyobrażam sobie innego porodu niż w wodzie. jesli chesz dowiedzieć się czegos więcej to pytaj. a w jakim mieście chesz rodzić, bo ja w Gdańsku w Wojewódzkim. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga25252 Re: PORóD W WODZIE 28.11.06, 12:21 no ja jestem z Żagania koło Zielonej Góry,rodzić będę w Żarach.Widzę że nikt nic złego nie napisał tak więc zdecydowałam się naporód w wodzie.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: PORóD W WODZIE 28.11.06, 15:22 Ja rodziłąm dwa razy do wody,teraz mam termin na 1 grudnia. Jak zdąże dojechać, to tez chce rodzic do wody. Aga, czy z Zsielonej Góry jest daleko do Sulechowa? tam podobno można rodzić do wody i podobno jest to świetny szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: PORóD W WODZIE 07.12.06, 09:22 ja mam zamiar rodzic w wodzie, ale to prawda ze niektorym kobietom zanikaja skurcze, wiec nastawiam sie na rozniasty porod. chcialabym w wodzie ale jesli mi nie podejdzie to trudno Odpowiedz Link Zgłoś
ewab84 Re: PORóD W WODZIE 07.12.06, 13:25 jestem w 33 tygodniu ciązy i zamierzam rodzić w pozaniu na św. rodziny.Czy wiecie czy tam istnieje możliwośc porodu do wody i czy to wiąże sie z jakimiś opłatami??? z gory dziękuje i wszystkiego naj naj naj przyszłe mamausie Odpowiedz Link Zgłoś
wytuli Re: PORóD W WODZIE 07.12.06, 13:46 a ktos wie, gdzie najblizej W-awy mozna rodzic w wodzie??? Mnie to baaardzo interesuje! Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s wołomin 07.12.06, 16:47 www.porod-w-wolominie.com/index.php?page=porod_w_wodzie www.porod-w-wolominie.com/index.php?page=cennik Odpowiedz Link Zgłoś
sennen22 Re: PORóD W WODZIE 07.12.06, 16:50 Ja mam sie zdecydowac czy chce rodzic w wodzie czy nie za tydzien. Jest to bezpłatne ale musze sie zdecydować. Boje sie,ze zrobi mi sie słabo w tej wannie, normalnie nigdy sie nie kąpie, bo mi słabo ale wiem,ze porod w wodzie uśmierza ból znacząco, to moj 1 porod, nie chce najpierw zdeklaroeac sie ze chce rodzic w wodzie a pozniej w trakcie sie wycofacv, nie wiem co mam zrobić... Co ja mam zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
maziala Re: PORóD W WODZIE 08.12.06, 00:04 ale bezpłatnie jest w wodzie czy do wody ? bo to różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
iazamamaizy Re: PORóD W WODZIE 08.12.06, 08:41 moje dwie koleżanki chciały rodzić w w odzie w Wołominie -niestety skończyło się bez wody -chyba bardzo ciężko urodzić w wodzie -musi poród przebiegać bez zarzutów a o to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś