Dodaj do ulubionych

PORóD W WODZIE

22.11.06, 14:40
Jestem w 31 tc i zastanawiam się nad porodem w wodzie.Szpital,w którym będę
rodzić,daje taką możliwość.Czy ktoraś z Was rodziła w ten sposób?Jakie są
Wasze wspomnienia?
Obserwuj wątek
    • nuit4 Re: PORóD W WODZIE 22.11.06, 14:52
      Co prawda nie rodziłam w wodzie,ale interesowałam się tym jak byłam w
      ciąży.Spotkałam się wyłącznie z pozytywnymi opiniami-przede wszystkim że mniej boli
    • b.bujak Re: PORóD W WODZIE 22.11.06, 14:54
      rodzilam do wody, wspomnienia mam tylko przyjemne smile
    • slodziak01 Re: PORóD W WODZIE 22.11.06, 15:58
      Rodziłam pierwsze dziecko w wodzie, siedziałam w wannie 3,5h i urodziłam
      szczęśliwie (w wodzie) TEŻ POLECAM, niewiem czy mniej boli, bo to pierwsze
      dziecko. Teraz jestem w drugiej ciąży, też chciałabym urodzić "pływaka", ale
      czy będę miała to szczęście urodzić do wody? Mnie było w miarę dobrze, nie
      krzyczałam, jakoś zniosłam ten ból. Wszystko szybko się toczyło, czas leciał. I
      bardzo mi pomogła obecność Męża - pewnie bardziej niż ta woda smile
    • olimpia_b81 Re: PORóD W WODZIE 22.11.06, 16:19
      mialam rodzic ale woda tak mnie rozluznila ze skurcze zanikly no i polozna stwierdzila ze lepiej abym wyszla.
      ogolnie woda pomaga przy skurczach, nawet w domu siedzialam pod prysznicem.
    • mikasara Re: PORóD W WODZIE 23.11.06, 14:00
      rodziałm w wodzie i teraz też tak zamierzam. wchodziłam co pól godziny na pół
      godziny. nie wyobrażam sobie innego porodu niż w wodzie. jesli chesz dowiedzieć
      się czegos więcej to pytaj. a w jakim mieście chesz rodzić, bo ja w Gdańsku w
      Wojewódzkim. pozdrawiam.
      • aga25252 Re: PORóD W WODZIE 28.11.06, 12:21
        no ja jestem z Żagania koło Zielonej Góry,rodzić będę w Żarach.Widzę że nikt nic
        złego nie napisał tak więc zdecydowałam się naporód w wodzie.dzieki
    • nata76 Re: PORóD W WODZIE 28.11.06, 15:22
      Ja rodziłąm dwa razy do wody,teraz mam termin na 1 grudnia. Jak zdąże dojechać,
      to tez chce rodzic do wody.
      Aga, czy z Zsielonej Góry jest daleko do Sulechowa? tam podobno można rodzić do
      wody i podobno jest to świetny szpital.
      • ninotshka Re: PORóD W WODZIE 07.12.06, 09:22
        ja mam zamiar rodzic w wodzie, ale to prawda ze niektorym kobietom zanikaja
        skurcze, wiec nastawiam sie na rozniasty porod. chcialabym w wodzie ale jesli mi
        nie podejdzie to trudno
        • ewab84 Re: PORóD W WODZIE 07.12.06, 13:25
          jestem w 33 tygodniu ciązy i zamierzam rodzić w pozaniu na św. rodziny.Czy
          wiecie czy tam istnieje możliwośc porodu do wody i czy to wiąże sie z jakimiś
          opłatami???
          z gory dziękuje i wszystkiego naj naj naj przyszłe mamausiesmile
          • wytuli Re: PORóD W WODZIE 07.12.06, 13:46
            a ktos wie, gdzie najblizej W-awy mozna rodzic w wodzie??? Mnie to baaardzo
            interesuje!
            • niuta_s wołomin 07.12.06, 16:47
              www.porod-w-wolominie.com/index.php?page=porod_w_wodzie
              www.porod-w-wolominie.com/index.php?page=cennik
    • sennen22 Re: PORóD W WODZIE 07.12.06, 16:50
      Ja mam sie zdecydowac czy chce rodzic w wodzie czy nie za tydzien. Jest to
      bezpłatne ale musze sie zdecydować. Boje sie,ze zrobi mi sie słabo w tej
      wannie, normalnie nigdy sie nie kąpie, bo mi słabo ale wiem,ze porod w wodzie
      uśmierza ból znacząco, to moj 1 porod, nie chce najpierw zdeklaroeac sie ze
      chce rodzic w wodzie a pozniej w trakcie sie wycofacv, nie wiem co mam zrobić...
      Co ja mam zrobic?
      • maziala Re: PORóD W WODZIE 08.12.06, 00:04
        ale bezpłatnie jest w wodzie czy do wody ? bo to różnica.
        • iazamamaizy Re: PORóD W WODZIE 08.12.06, 08:41
          moje dwie koleżanki chciały rodzić w w odzie w Wołominie -niestety skończyło
          się bez wody -chyba bardzo ciężko urodzić w wodzie -musi poród przebiegać bez
          zarzutów a o to trudno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka