Dodaj do ulubionych

odwarstwienie kosmówki

IP: *.* 10.03.02, 21:25
Czy ktoś mi może powiedzieć co to jest??? Od mojego lekarza dowiedziałam się, że to grozi poronieniem i żebym się oszczędzała, mówił o tym coś jeszcze ale byłam tak przerażona że nic nie pamiętam. Jestem w 4-tym tygodniu ciąży i tak się chciałam pochwalić ale teraz boję się zapeszyć; lekarz mi nawet karty ciąży nie chciał założyć tylko powiedział, żeby jeszcze zaczekać.A może któraś z was też miała coś takiego i szczęśliwie donosiła ciążę i urodziła zdrowiutkiego dzidziusia?pozdrawiampełna obaw zarka
Obserwuj wątek
    • Gość: agaga1 Re: odwarstwienie kosmówki IP: *.* 11.03.02, 08:04
      Gdy byłam w szóstym tygodniu ciąży usłyszałam od mojego lekarza taką samą diagnozę (kilka miesięcy wcześniej stwierdzono u mnie ciąże martwą). Po jej usłyszeniu myślałam, że oszaleję ze strachu. Skrupulatnie zastosowałam się do wskazówek lekarza, łykałam piguły i leżałam plackiem. Tak było tylko latem, bo potem tabletek już brać nie musiałam a i poruszać mogłam się swobodnie. A Michaś ma urodzić się za 10 dni! Jak widzisz, taka diagnoza to nie wyrok!Myśl pozytywnie, odpoczywaj dużo i sumiennie. Będzie dobrze! Czego życzę Ci z całego serca.aga
    • Gość: Dru Re: odwarstwienie kosmówki IP: *.* 11.03.02, 10:24
      Czy odwarstwienie kosmowki to to samo, co trofoblastu?
    • Gość: olasek2000 Re: odwarstwienie kosmówki IP: *.* 11.03.02, 11:47
      Dzięki za słowa otuchy, były mi bardzo potrzebne.Z pierwszą ciążą też miałam mnóstwo problemów ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło i Ola ma dziś prawie półtora roku. No ale wtedy mogłam lezeć plackiem i nic mi w tym nie przeszkadzało, teraz jestem z Olą w domu i leżenie wchodzi w rachubę tylko jak mała śpi (ale za parę dni pójdzie chyba do żłobka).Agaga1, a jakie lekarstwa zazywałaś? Ja mam Turinal i Nospę.Dziękuję raz jeszcze i idę leżeć póki Ola śpi. Pozdrawiam serdecznie i życzę szczęśliwego poroduzarkaps. a co to jest trofoblast?
      • Gość: Kaka Re: odwarstwienie kosmówki IP: *.* 11.03.02, 20:47
        Olu!Ja w 9 tyg. ciazy przeszlam operacje (torbiel na jajniku) i po operacji zaczela oddzielac mi sie kosmowka. Bardzo krwawilam i cala sytuacja nie wygladala zbyt ciekawie. Lekarz zapisal mi Duphaston (lek podtrzymujacy ciaze) i kazal lezec. Lezalam, lykalam tabletki, teraz jestem w 34 tygodniu i za jakies 4 tygodnie (w/g lekarza) Maksio pojawi sie na swiecie caly i zdrowy. Glowa do gory!!!Karolina
      • Gość: agaga1 Re: odwarstwienie kosmówki IP: *.* 12.03.02, 02:20
        Tak jak Karolina zażywałam duphason, z tego co pamiętam do końca 18 tygodnia.aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka