Dodaj do ulubionych

wykrycie ciąży

IP: *.* 12.03.02, 09:01
Dziewczyny!Czy żeby stwierdzić ciąże robi się analizę krwi czy moczu? Po jakim czasie od zapłodnienia można zrobić to badanie? Proszę Was o szybką odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: piesek Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 09:21
      Moja ciaza jest efektrem in vitro. Po pozytywnym domowym tescie ciazowym (zrobionym 2-3 tyg od zaplodnienia) zaraz nastepnego dnia mialam badanie krwi, ktore okreslilo poziom dwoch hormonow "ciazowych", HCG (gonadotropina kosmowkowa, ktora wykrywaja tez testy domowe) i progesteron. tydzien pozniej mialam usg. tak wiec robi sie badania krwi - ok. 3 tyg. od zaplodnienia.Pozdrawiam,Agnieszka
    • Gość: Muchgrab Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 09:54
      Cześć Kasiu !Czyzby ? Robiłam test kupiony w aptece w dniu, kiedy miała byc następna miesiączka. Są chyba testy, które można zrobić parę dni po zapłodnieniu, ale ja ich nie dostałam. Popytaj w aptece.Życzę powodzeniaGośka
      • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 09:59
        Nic jeszcze nie wiem! Jestem tydzień przed miesiączką. Kiepsko się czuje. Mam takie mrowienie w piersiach, taki kujący ból w dole brzucha,i jakoś tak mi się dzisiaj kręci w głowie i mnie mdli. Nie wiem co o tym myśleć. Ale to chyba jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek sprawdzić.
        • Gość: Muchgrab Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 10:20
          Trzymam kciuki ! Bądz cierpliwa, odpoczywaj i nie denerwuj się. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale natura płata nam czasem figle.Goraco pozdrawiam i czekam na informacje.Gocha
          • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 10:36
            A Ty miałaś jakieś "objawy" przed nadejściem miesiączki? Opowiedz jak to był. Czy czułaś że jesteś w ciąży? Kiedy zrobiłaś test i czy od razu na pierwszym pojawiły się te dwoie upragnione kreseczki?PS. Co masz na myśli z tą naturą która płata figle?
            • Gość: Muchgrab Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 10:48
              Pół roku przed zajściem w ciążę robiłam wiele testów (krew i mocz) w domu i w szpitalu, wszystkie były pozytywne. Czułam się jak w ciąży, przeszkadzały mi zapachy, mdliło mnie, bolały piersi. I okazało się, że to torbiel na jajniku. To miałam na myśli pisząc o naturze płatającej figle. A teraz nie miałam na początku szczególnych dolegliwości oprócz bolących piersi.Goska
              • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 10:51
                A jak teraz Twoje maleństwo? Czy wiesz już czy to chłopaczek czy dziewczynka?
                • Gość: Muchgrab Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 10:54
                  Tak wiem od piątku. To podobno chłopak. Goska
                  • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 10:57
                    Gratulacje!!!!!!! Tatuś będzie jeszcze tylko musiał zasadzić drzewko.A Ty się cieszysz? Czy liczyłaś na dziewczynkę?
                    • Gość: Muchgrab Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 11:19
                      Dziękuję. Po ciuchu marzę o parce, więc było mi wszystko jedno, bo to pierwsze dziecko. Tak naprawdę, jako nieliczni nie chcielismy znać płci do porodu, ale lekarz ostatnio mierząc mi długość szyjki wygadał się. Dotychczas kupowałam ciuszki pasujące zarówno dla chłopca i dziewczynki, a teraz mogę zaszaleć. Chociaż pomyłki na usg też się zdarzają. A Ty marzysz o dziewczynce, czy drugi chłopaczek ?G
                      • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 11:29
                        No wiesz mam już chłopaka to przydałaby się dziewuszka.Ale nie ma to dla mnie większego znaczenia. Może gdyby był chłopczyk to Wojtuś miałby z nim lepszy kontakt. Sama nie wiem. Mąż zawsze chciał mieć córkę. Był bardzo zawiedziony na usg jak dowiedział się , że Ola to Wojtuś więc myślę że teraz znów po cichu będzie marzył o tej Oli. Zobaczymy. Obym tyllko na ciąże nie czekała zbyt długo. Nawet nie wiesz jakbym chciała żeby to było już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A czy myślisz że moje symptony mogłyby na coś wskazywać?
        • Gość: Muchgrab Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 11:40
          Wszystkie dolegliwosci, które wymieniłaś (oprócz kłucia w dole brzucha, które pojawia się w pózniejszej ciąży i nie wiem, czy moze wystepowac na poczatku) występuja w ciąży, ale to sprawa bardzo indywidualna. Rozumiem Cię, że chcesz juz wiedzieć, ale chyba musisz jeszcze ten tydzień poczekać (robilam test przed czasem i wyszedl negatywny, a bylam w ciaży)A czy masz podwyzszona temperature ? g
          • Gość: kayak Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 11:49
            Czesc to ja sie jeszcze dolacze. Pamietam swietnie to uczucie i pytania do wszystkich mozliwych kolezanek czy to to??? Moim pierwszym objawem bylo potworne spuchniecie i to jedyne co bylo nowego, bo pozostale opisane przez ciebie objawy miewalam czesto przed okresem. Ja tez zrobilam test wczesnie i wyszedl negatywny 2tyg pozniej- w 45 dniu cyklu byl pozytywny- tylko ja mam nieregularne cykle wiec do innych to moze nie miec zastosowania.Pozdr i zycze dwoch krech.Marta
            • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:01
              Oby Twoje życzenie mnie się sprawdziło. BARDZO bym tego chciała.A Ty w którym jesteś tygodniu? Już wiesz czy chłopaczek czy dziewczynka?Boże jakie Wy jesteście szczęśliwe z tymi brzuszkami.
              • Gość: kayak Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:12
                tydzien jutro zaczynam 12, ale swietnie pamietam jak nie moglam sie doczekac. No niestety pare razy sie nie doczekalam. Mialam wszystkie mozliwe objawy lacznie z brakiem okresu przez 46 dni, a jednak nie byla to ciaza. Ale nawet gdyby teraz sie nie udalo to czas leci szybko i za miesiac znow jest szansa wiec nie ma sie czym martwic. Moze jednak zrob test to tylko 10 zl, a nuz bedzie pozytywny.a co do plci to oczywiscie jeszcze nie znam, bo to dopiero sie chyba zaczyna ksztaltowac. Licze na dziewczynke, maz na chlopca wiec co bedzie to bedziemy szczesliwi, byleby bylo zdrowe i ciaza ok.PozdrMarta
                • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:17
                  Może masz racje wkońcu nie zaszkodzi jak go zrobie.A jaki test mi polecasz?
                  • Gość: kayak Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:20
                    Chyba Quick View, taki z buzia dziecka, ale na nim raz mi wyszedl negatywny, a po dwoch tyg pozytywny. A z natury kluje cie przed okresem?
                    • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:29
                      Jeszcze nigdy nie miałam takiego kłucia dlatego mnie ono tak zainteresowało.Ja wogóle po urodzeniu Wojtusia nie miałam bolesnych okresów ani napiętych dni przed miesiączkami. Przedtem było FATALNIE, ale po ciąży odeszło jak ręką odjął.Ten test o którym piszesz podobno wykrywa ciąże w tydzień po zapłodnieniu. A Ty kiedy go robiłaś?
                      • Gość: kayak Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:41
                        No wlasnie nie wiem kiedy bylo zaplodnienie, bo jeden okres mialam po 46 a drugi po 28 dniach i badz tu czlowieku madry. Sluz obserwowalam, ale mi wyszlo wg opisow w ksiazkach i na forum ze nie mialam owulacji a tu ciaza. Teraz wg Usg to test robilam po paru dniach od zaplodnienia i nic, a potem w 40 chyba dniu cyklu i byl pozytywny, a to juz bylo kilkanascie dni po zaplodnieniu.
                        • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:44
                          No to zobaczymy. Ja w niedzielę będę ok.13 dni po ewentualnym zapłodnieniu, więc zobaczymy. Trzymaj kciuki.Jesteś z Warszawy?To Twój pierwszy dzidziuś?
                          • Gość: kayak Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 13:46
                            Jestem tak jak Gosia ze Szczecina, ale mieszkam w Warszawie. I tak dzidzius pierwszy-termin na 2 pazdziernika.
          • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 11:59
            Mam temperaturę od jakiegoś tygodnia 37. Ale gdzieś słyszałam że podwyższona temperatura może też występować w drugiej fazie cyklu Nie wiem dokładnie jak to jest.Ten kłujący ból w dole brzucha miałam wczoraj i przedwczoraj wieczorem. Był dosyć silny. Nie wiem co to mogło być (ale nie miałam żadnego plamienia).Miałam zrobić test w niedziele (ten qwick view - dający wynik w tydzień po zapłodnieniu) ale myślę, że zgodnie z Twoją sugestią poczekam do dnia miesiączki).Mam nadzieję, że nie gniewasz się że tak Ci zawracam głowę?
            • Gość: Muchgrab Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:17
              Pewnie, że się nie gniewam. Doskonle Cię rozumiem. Oczywiscie, że jestesmy szczęsliwe z se swoimi brzuszkami, ale niepokoje sie nie skonczyły. Nie pamiętasz jak to jest ? A czy zdrowe, a dlaczego takie małe na usg (wg ksiązki powinno być większe), a dlaczego jeszcze nie kopie, a jak kopie to dlaczego tak rzadko ostatnio. Od piatku musze leżec, a widzisz ze wciaz siedze przy komputerze i nie moge od niego odejsc. Moj synek bedzie chyba informatykiem ;)Gocha
              • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:24
                No pewnie, że pamiętam. Ale powiem Ci szczerze, że pierwsza ciąża jest inna. Moja z Wojtusiem była nieplanowana i jakoś inaczej do niej podchodziłam. Nie przejmowałam się tak bardzo i wiedziałam " ŻE WSZYSTKO MUSI BYĆ OKEY".A teraz jeszcze nie jestem w ciąży, a już wpadam w jakieś paranoje. Robie badania (jonogramy itd), czytam wszystko co mi wpadnie w ręce, boje się nie wiem dlaczego poronienia i ciąży pozamacicznej, a wogóle to mam jakieś głupie obawy czy ja wogóle zajdę w ciąże. Nie wiem skąd mi się to wszystko bieże i dlaczego tak pesymistycznie do tego podchodzę.
                • Gość: Muchgrab Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:35
                  Przyjażnię się z koleżanką, która jest po raz drugi w ciązy. Pierwszy synek chodzi do przedszkola. I ma takie samo podejście do drugiej ciąży jak Ty, więc rozumiem. Jest teraz w zaawansowanej ciąży i ma strasznie pesymistyczne do niej podejście. Gorzej się w niej czuje i obawia wszystkich istniejacych chorob.G
                  • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:41
                    No więc sama widzisz.A dlaczego musisz leżeć? Czyżby pojawiły się jakieś kłopoty?
                    • Gość: Muchgrab Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:44
                      Kłopoty to mam ciągle. A teraz jest podejrzenie, że mam niewydolność szyjki i byc może skraca mi się, więc do nastepnego pomiaru muszę leżeć.G
                      • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:49
                        Mam nadzieje, że wszystko będfzie dobrze. Goń męża aby jak najwięcej za Ciebie robił.A kiedy masz następną wizyte?
                        • Gość: Muchgrab Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 12:55
                          Gonię męża, ale on wraca z pracy o 18 jak dobrze pójdzie. Nastepna wizyta w sobotę.G
                          • Gość: Kasiula1 Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 13:02
                            Trzymam kciuki. Koniecznie daj znać po wizycie. Może jak już będziesz się lepiej czuła kiedyś do mnie przyjedziesz?
                            • Gość: Muchgrab Re: wykrycie ciąży IP: *.* 12.03.02, 13:15
                              Odezwe sie po sobocie. A co do odwiedzin, czemu nie ?Tez trzymam kciuki.Gocha
    • Gość: janeczka Re: wykrycie ciąży IP: *.* 13.03.02, 12:32
      Robiłam zwyczajny domowy test-taki z dzidziusiem na opakowaniu. Wyszedł po około 7 dniach od zapłodnienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka