Dodaj do ulubionych

do doświadczonych !

25.11.06, 18:13
witam
od 2 dni temperatura mierzona dopochwowo wskazuje powyzej 37,8 st. jestem w
25 dc, zazwyczaj cykl trwa ok.33-35 dni. czy to mozliwe ze jestem w ciazy ?
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: do doświadczonych ! 25.11.06, 18:35
      jesli bylo wspolzycie zawsze jest mozliwe, ze jestes w ciazy, ale chyba jeszcze
      za wczesnie na gdybanie! jesli twoj cykl trwa nawet do 35 dni, to masz jeszcze
      czas na zastanawianie sie! po owulacji temperatura zazwyczaj jejst podwyzszona i
      spada tak mniej wiecej dzien (czasem kilka godzin) przed @! okolo 30dc mozesz
      zrobic test z krwi na betaHCG, bedziesz miala pewnosc! teraz musisz jeszcze
      poczekac!
      powodzenia!
    • jola427 Re: do doświadczonych ! 25.11.06, 18:38
      Ciążę można podejrzewać, kiedy temperatura podwyższona utrzymuje się dłużej niż
      dwa tygodnie (mierzona codziennie, tym samym termometrem, w tym samym miejscu o
      tej samej godzinie rano). Tzn. jak przy owulacji jest skok temperetury, to
      normalnie w okolicach miesiączki spada. Jeżeli nie spada to może być ciąża.
      Jeżeli nie masz pewności kiedy była owulacja, to nie wywnioskujesz po
      temperaturze.
      • deborah2 Re: do doświadczonych ! 26.11.06, 18:46
        no dobra dziewczyny,ale dlaczego az taka wysoka temperatura? mierzyłam własnie
        i mam 38 stopni!!!a przy owulacji normalnie jest ok.37!!!!czy to mozliwe zeby w
        2 dni po zaplodnieniu byla taka temperatura ?
        • dorotka.k1 Re: do doświadczonych ! 26.11.06, 21:15
          Myślę, że to raczej infekcja organizmu. Co ciąży nie wyklucza.
        • jola427 Re: do doświadczonych ! 26.11.06, 22:27
          Napisałaś, że właśnie mierzyłaś. Ta temperatura Ci nic nie mówi (oprócz tego,
          że masz gorączkę). Temperaturę trzeba mierzyć rano, po conajmniej trzech godz.
          spoczynku. Mierzysz temperaturę w całym cyklu? Jeżeli tak to napisz jak
          wyglądała. Natomiast jak nie mierzysz, to nie ma sensu zwracać na to uwagi.
          Jak zaszłam w ciążę, to nie znałam się na zasadach NPR. Poszłam do lekarza z OM
          był to 4 tydz., 3 dni po terminie @. Lekarz powiedział, że za wcześnie i kazał
          mi mierzyć tempkę. Jak przez tydzień po terminie @ temp. poranna będzie wyższ
          niż 37 w pochwie, to prawdopodobnie ciąża.
          U Ciebie jest gorączka. Może jesteś chora? Może się tak nakręcasz, że Ci
          skoczyła? A może jesteś w ciąży? Poprostu jest za wcześnie, żeby to stwierdzić.
          Masz za mało danych, żeby na podstawie temperatury określić czy to ciąża.
          • deborah2 Re: do doświadczonych ! 27.11.06, 09:04
            mierzę sobie temperaturę od czasu do czasu , co zgodzę się z Wami jest zupełnie
            bezsensu tzn ta moja niedyscyplina smile 2 dni temu powinnam dostac okresu - rano
            zmierzyłam i było 37,4 smile ( nawet przy owulacji nigdy tyle nie mialam najwyzej
            37,2)no i te moje objawy zbliżającego sie okresu są raczej marne ( a zawsze na
            tydzien przed wylam z bólu), trochę mam twarde piersi,za to szyjka macicy
            nisko, mokro,nawet bardzo...mam wrazenie ze się tam "rozpulchaniam"smile))
            dodam ,ze moje cykle NIGDY nie przekraczały 35 dni,więc owulacja raczej
            odpada smile
    • elza78 Re: do doświadczonych ! 26.11.06, 23:06
      mysle ze masz stan podgoraczkowy to za wysoka temperatura zeby wywolala ja
      ciaza...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka