deborah2 25.11.06, 18:13 witam od 2 dni temperatura mierzona dopochwowo wskazuje powyzej 37,8 st. jestem w 25 dc, zazwyczaj cykl trwa ok.33-35 dni. czy to mozliwe ze jestem w ciazy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: do doświadczonych ! 25.11.06, 18:35 jesli bylo wspolzycie zawsze jest mozliwe, ze jestes w ciazy, ale chyba jeszcze za wczesnie na gdybanie! jesli twoj cykl trwa nawet do 35 dni, to masz jeszcze czas na zastanawianie sie! po owulacji temperatura zazwyczaj jejst podwyzszona i spada tak mniej wiecej dzien (czasem kilka godzin) przed @! okolo 30dc mozesz zrobic test z krwi na betaHCG, bedziesz miala pewnosc! teraz musisz jeszcze poczekac! powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: do doświadczonych ! 25.11.06, 18:38 Ciążę można podejrzewać, kiedy temperatura podwyższona utrzymuje się dłużej niż dwa tygodnie (mierzona codziennie, tym samym termometrem, w tym samym miejscu o tej samej godzinie rano). Tzn. jak przy owulacji jest skok temperetury, to normalnie w okolicach miesiączki spada. Jeżeli nie spada to może być ciąża. Jeżeli nie masz pewności kiedy była owulacja, to nie wywnioskujesz po temperaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
deborah2 Re: do doświadczonych ! 26.11.06, 18:46 no dobra dziewczyny,ale dlaczego az taka wysoka temperatura? mierzyłam własnie i mam 38 stopni!!!a przy owulacji normalnie jest ok.37!!!!czy to mozliwe zeby w 2 dni po zaplodnieniu byla taka temperatura ? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.k1 Re: do doświadczonych ! 26.11.06, 21:15 Myślę, że to raczej infekcja organizmu. Co ciąży nie wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: do doświadczonych ! 26.11.06, 22:27 Napisałaś, że właśnie mierzyłaś. Ta temperatura Ci nic nie mówi (oprócz tego, że masz gorączkę). Temperaturę trzeba mierzyć rano, po conajmniej trzech godz. spoczynku. Mierzysz temperaturę w całym cyklu? Jeżeli tak to napisz jak wyglądała. Natomiast jak nie mierzysz, to nie ma sensu zwracać na to uwagi. Jak zaszłam w ciążę, to nie znałam się na zasadach NPR. Poszłam do lekarza z OM był to 4 tydz., 3 dni po terminie @. Lekarz powiedział, że za wcześnie i kazał mi mierzyć tempkę. Jak przez tydzień po terminie @ temp. poranna będzie wyższ niż 37 w pochwie, to prawdopodobnie ciąża. U Ciebie jest gorączka. Może jesteś chora? Może się tak nakręcasz, że Ci skoczyła? A może jesteś w ciąży? Poprostu jest za wcześnie, żeby to stwierdzić. Masz za mało danych, żeby na podstawie temperatury określić czy to ciąża. Odpowiedz Link Zgłoś
deborah2 Re: do doświadczonych ! 27.11.06, 09:04 mierzę sobie temperaturę od czasu do czasu , co zgodzę się z Wami jest zupełnie bezsensu tzn ta moja niedyscyplina 2 dni temu powinnam dostac okresu - rano zmierzyłam i było 37,4 ( nawet przy owulacji nigdy tyle nie mialam najwyzej 37,2)no i te moje objawy zbliżającego sie okresu są raczej marne ( a zawsze na tydzien przed wylam z bólu), trochę mam twarde piersi,za to szyjka macicy nisko, mokro,nawet bardzo...mam wrazenie ze się tam "rozpulchaniam")) dodam ,ze moje cykle NIGDY nie przekraczały 35 dni,więc owulacja raczej odpada Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: do doświadczonych ! 26.11.06, 23:06 mysle ze masz stan podgoraczkowy to za wysoka temperatura zeby wywolala ja ciaza... Odpowiedz Link Zgłoś