Gość: sawlb IP: *.* 22.07.02, 13:35 Jestescie tu jeszcze czy juz sie przeflancowalycie na `Niemowleta`i reszte?Zakwitne od tego czekania.B Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bromba Re: Piglecik i Bromba IP: *.* 22.07.02, 16:06 Bogusiu kochana! Temu mojemu Dzidziuchowi tak dobrze w brzusiu, ze wyglada na to, ze juz na zawsze przyjdzie mi zostać "Brzuchatka" Juz jest szesc dni po terminie a tu NIC!!! Pilam herbatke z lisci malin! I nic... Gadam do Dzidziucha i blagam go, zeby juz sie raczylo pokazac, ale ono upor chyba odziedziczylo po swoich rodzicach Juz nawet zaczelam chciec, zeby bolalo tylko niech sie wreszcie zacznie Bromba wCiaz Brzuchatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piglecikkolka Re: Piglecik i Bromba IP: *.* 22.07.02, 16:23 Oj, ja tez powoli kwitne... choc do terminu mam jeszcze 2 dni... Staram sie jednak te ostatni dni z brzuszkiem spedzic aktywnie. Spaceruje, spotykam sie ze znajomymi (ktorzy maja mnie za mala wariatke, ze tak biegam po miescie )Moja Emilka puka mi od srodka, ze jeszcze tam troche posiedzi, bo chce byc Lewkiem (jak Mamusia Jak bedzie sie cos dzialo - dam znac! Kolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawlb Re: Piglecik i Bromba IP: *.* 24.07.02, 21:32 Jej,trzymajcie sie Dziewczyny. UPS! co ja mowie. Rozsypujcie sie jak najszybciej. Juz niedlugo. Mezow eksploatujcie.,rycyna zapijajcie.. Now ogole wszystko co wam do glowy przyjdzie.A jednoczesnie sie oszczedzajcie byscie mialy sile rodzic.Predzej czy pozniej to nastapi.Nie ma mocnych. Brombcia to Ty zaczynasz 10ty miesiac ustawowo.. A jak smarowanko idzie?Piglecik toz to termin dzisiaj. No Emilus. Godzina wybila! Pora sie wyprowadzac.(((((((((USCISKI))))))))))))i porodowe fluidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromba Re: Piglecik i Bromba IP: *.* 28.07.02, 15:32 hi hi! juz jestem spowrotem i "rozsypalam sie" 24 lipca o 11:15 !!!! Rycyny lyknac nie zdazylam (choc mialam przygotowana ), meza wykorzystac - rowniez nie Jedyne co mi przyszlo do glowy, to postymulowac sutki i po dwu minutach (pewnie to tylko zbieg okolicznosci) rozpoczelo sie na dobre! A ja coz? Jeszcze sobie umylam glowe a meza w tym czasie pognalam do garazu po pozyczone auto, ale wcale nie mialam pewnosci, ze to juz. Pomyslalam sobie jednak tak "jesli to nie jest to, to wrocimy i juz, ale jesli to jest to!, to lepiej pojechać i skonsultowac na miejscu". Bo skurczow jako takich to ja w ogole nie czulam tylko taki bol jak przy menstruacji, za to bardzo regularnie i wlasnie ta regularnosc sprowokowala mnie do decyzji o wyjezdzie do szpitala. Przyjechalismy na oddzial i mowie pani jak jest, a ona na to z usmiechem: "taaaak, to juz! zapraszam!" Na KTG skurcze wyszly 60%...Teraz na razie skoncze moje wywody, gdyz musze sobie isc polezec, bo sie czuje zmasakrowana, ale pobyt w szpitalu byl suuuper! Nie na darmo ten szpital dostal piec gwiazdek i piec serduszek od fundacji "Rodzic po ludzku" Acha! najwazniejsze: mamy corcie, 3300g/55cm! Jest slodziutka, wlasnie sciamlala jedzonko, a ja teraz musze zajac sie obolalymi sutkami, ktore na poczatku zdazyla szczypnac i teraz to sie na mnie msci Rozanielona Bromba Brzuchatka-NieBrzuchatka (no brzusia troche ubylo, ale niezle go tez jeszcze zostalo ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawlb Re: Brombcia !!! G r a t u l a c j e ! ! ! IP: *.* 28.07.02, 20:01 WOW! Wreszcie nadeszla ta wiekopomna chwila!Serdeczne gratulacje i caluski w stopki malej krolewny!!!!.Niech Wam rosnie zdrowo i plawi sie w szczesciu. A Wy z nia.B& gangPSPiglecik tez sie juz pewnie rozsypal bo jakos tak cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piglecikkolka Re: Gratulacje dla Bromby Nie-Brzuchatki :-) IP: *.* 29.07.02, 10:59 Cześć! Gratuluje cudownej córci! Wiesz, zazdroszczę Ci, że możesz już swoją kruszynkę poprzytulać... Ja byłam dziś na ktg - czynność skurczowa niewielka, puls w normie. Szyjka jest gotowa do porodu, a tu dalej nic. W środę mam kolejne badania, choć mam nadzieję, że do tego czasu Emilka jednak spojrzy już na mnie Trzymajcie się cieplutko!Kolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromba Re: Piglecik i Bromba IP: *.* 29.07.02, 13:52 Dziewczyny, dzieki! Jestem w takim stanie fizycznym (a ten indukuje moj stan psychiczny), ze chyba umre z bolu Boli mnie krocze, odbyt (parszywe hemoroidy ), nie moge siedziec ani stac, mala w dowod wdziecznosci za wydanie jej na swiat pogryzla mi sutki i teraz mam wrazenie, ze wiecej z nich leci krwi niz mleczka Piersi mam tak nabrzmiale, ze mi chyba eksploduja - z natury byly niemale i teraz jak zrobily sie dodatkowo ciezkie od mleczka, to nie moge znalezc dla nich wygodnej pozycji... Chodze i rycze z bolu i bezsilnosci, ale jednoczesnie jestem szczesliwa, ze mala jest zdrowa i taka sliczna Piglecik, ja bylam w srode w poludnie na KTG i czynnosc skurczowa macicy byla zadna, a szesc godzin poznij rozbuzowalo sie tak, ze w godzinke bole mialam co cztery minuty! trzymajcie za mnie kciuki,Bogusiu, znasz sposob na bolace hemoroidy? Ty wiesz wszystko! Piglecik! do roboty! czekamy!Bromba Nie-Brzuchatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piglecikkolka Re: Piglecik i Bromba IP: *.* 06.08.02, 14:05 czesc dziewczyny,urodzilam! 1.08 przyszla na swiat moja kruszynka - Emilka. dokladne sprawozdanie z porodu znajdziecie na forum w oczekiwaniu - napisane przez dumnego Tatusia.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawlb Re: Piglecik i Bromba IP: *.* 06.08.02, 14:13 Kolka.GRATULACJE!!!!!!!!!!.No to stalo sie.Caluski w nunie dla Malenkiej.Sliczne ma imie. Lece czytac sprawozdanie tatusia.MNostwo zdrowka dla Was obu.((((((()))))))BPSMam nadzieje,ze mi wybaczysz tego Piglecika.. Tak jakos mi to pasowalo,ze nie moglam sie powstrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś