Dodaj do ulubionych

bioxetin w pierwszych tygodniach

IP: *.* 19.08.02, 17:12
czy zazywanie bioxetinu (odpowiednik prozacu) w pierwszych 2 tygodniach moze jakos uszkodzic dzieckowlasnie sie dowiedzialam, ze moze miec negatywny wplyw w czasie organogenezy (od 4 tygodnia), a wtedy juz nie zazywalamczy mozna jakos wykryc czy cos sie stalo
Obserwuj wątek
    • Gość: graza:) Re: bioxetin w pierwszych tygodniach IP: *.* 28.10.02, 00:34
      ja tez go bralam ale przestalam jakies pol roku przed zajsciem w ciazenie chce cie straszyc ale dowiedz sie czy to nie szkodzi twmu bobobo mi powiedzieli ze jeszcze przez pol roku bioxetin utrzymuje sie w organizmiewiec mialam szczesciedowiedz sie u jakigos specjalistymysle ze bedzie okpozdrawiam
    • Gość: Zilka Re: bioxetin w pierwszych tygodniach IP: *.* 28.10.02, 20:29
      Wiesz co ja nie brałam bioxetin ale doxepin, działanie ma podobne (chociaż pierwsze słyszę, że podobne do prozacu???), ja to brałam parę lat na napięciowe bóle głowy. Brałam przed zajściem w ciążę i przez pierwsze 2-3 tygodnie, zanim się zorientowałam, że jestem. Potem przestałam ale w drugim trymestrze znowu zaczęłam brać bo bóle głowy stały się nie do wytrzymania, lekarz-neurolog właśnie mi zaproponował zmianę na bioxetin bo w/g niego miało być mniej szkodliwe ale zrobiłam własny wywiad i jednak zostałam przy doxepinie. Mój połóżnik przepisywał mi to bez specjalnych oporów. Z tym, że ja brałam poniżej dawki minimalnej, która wynosi chyba 30 mg na dobę, ja brałam 10. Acha moje dziecko ma już prawie 3 miesiące i nie widać, zeby Florce to zaszkodziło.I co ciekawe bóle głowy mi w zasadzie przeszły... :) :) Jeśli czytasz po angielsku to daj znać, wyślę Ci na priva działania uboczne i na płód obydwu lekarstw, dostałam to z USA bo w polskich książakch tylko piszą, żeby nie brać. Problem z tego typu lekami i ich wpływem na ciążę polega nie na tym, że sa bardzo szkodliwe tylko na tym, że tego nikt na kobietach w ciąży nie testuje.Więc się nie zamartwiaj.pozdrawiam,zilka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka