mama_80 07.12.06, 15:00 czy mozliwe jest powolne saczenie sie wod plodowych przez kilka dni w malych ilosciach? jak one wygladaja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocio-kocio Re: czy mozliwe powolne saczenie wod plodowych??? 07.12.06, 15:03 Możliwe. Podobno jak rozwodnione mleko, bezwonne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_80 Re: czy mozliwe powolne saczenie wod plodowych??? 07.12.06, 15:16 ja panikuje, ale to chyba raczej nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
melory_nox Re: czy mozliwe powolne saczenie wod plodowych??? 07.12.06, 16:47 Sączenie jest mozliwe. Ja używam papierków lakmusowanych. Wody mają odczyn zasadowy. Wydzielina naturalna z pochwy - kwaśny. Kupiłam papierki w hurtowni chemicznej w Warszawie, czułość 1 -12. Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 uwaga do papierków 07.12.06, 17:11 Ja ostatnio jak mi coś pociekło sprawdziłam - papierek z wydzieliną z wkładki niebieski, więc pognałam do szpitala, bo pewna byłam, ze wody. Okazuje się, że pęcherz płodowy trzyma, wydzielina w szyjce kwaśna, po 3dniowej obserwacji nic nie cieknie. Wkładka - odczyn nadal zasadowy. Podobno śluz też jest zasadowy (swoją droga potraktowali mnie jak głupio-mądrą panikarę, ale mam to w nosie). Ale - o tyle lepiej z papierkami, ze lepiej zasiać trochę paniki i sprawdzać papierkie i ewentualnie gnać do gina/szpitala niż przeoczyć i dopuścić do zakażenia jakiegoś. W każdym razie - jak Ci coś podpada zawsze chyba warto sprawdzić. Pozdrawiam, A Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: uwaga do papierków 07.12.06, 20:22 mocz czasem moze miec zasadowy odczyn to sie zdarza... a chodiz wlasnie o to zbey te wody od moczu odroznic rowniez, wiec pewnie to bylo to, zeby siki zakwasic trzeba witamiene C brac Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: czy mozliwe powolne saczenie wod plodowych??? 07.12.06, 22:49 Możliwe. U mnie sączyły się parę dni zanim udałam się do szpitala, bo nie byłam pewna czy to TO. Były bezwonne, bezbarwne... takie nijakie Potem w szpitalu dostałam opierdziel że wcześniej się nie zgłosiłam (nie jest wskazane żeby wody sączyły się parę dni). Więc jak masz wątpliwości to lepiej to sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś