Dodaj do ulubionych

czy mozliwe powolne saczenie wod plodowych???

07.12.06, 15:00
czy mozliwe jest powolne saczenie sie wod plodowych przez kilka dni w malych
ilosciach? jak one wygladaja?
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: czy mozliwe powolne saczenie wod plodowych??? 07.12.06, 15:03
      Możliwe.
      Podobno jak rozwodnione mleko, bezwonne.
      • mama_80 Re: czy mozliwe powolne saczenie wod plodowych??? 07.12.06, 15:16
        ja panikuje, ale to chyba raczej nie to.
    • melory_nox Re: czy mozliwe powolne saczenie wod plodowych??? 07.12.06, 16:47
      Sączenie jest mozliwe. Ja używam papierków lakmusowanych. Wody mają odczyn
      zasadowy. Wydzielina naturalna z pochwy - kwaśny. Kupiłam papierki w hurtowni
      chemicznej w Warszawie, czułość 1 -12.
      • atra1 uwaga do papierków 07.12.06, 17:11
        Ja ostatnio jak mi coś pociekło sprawdziłam - papierek z wydzieliną z wkładki niebieski, więc pognałam do szpitala, bo pewna byłam, ze wody.

Okazuje się, że pęcherz płodowy trzyma, wydzielina w szyjce kwaśna, po 3dniowej obserwacji nic nie cieknie. Wkładka - odczyn nadal zasadowy. Podobno śluz też jest zasadowy (swoją droga potraktowali mnie jak głupio-mądrą panikarę, ale mam to w nosie).

Ale - o tyle lepiej z papierkami, ze lepiej zasiać trochę paniki i sprawdzać papierkie i ewentualnie gnać do gina/szpitala niż przeoczyć i dopuścić do zakażenia jakiegoś.

W każdym razie - jak Ci coś podpada zawsze chyba warto sprawdzić.
        Pozdrawiam, A
        • elza78 Re: uwaga do papierków 07.12.06, 20:22
          mocz czasem moze miec zasadowy odczyn to sie zdarza... a chodiz wlasnie o to
          zbey te wody od moczu odroznic rowniez, wiec pewnie to bylo to, zeby siki
          zakwasic trzeba witamiene C brac smile
    • tiuia Re: czy mozliwe powolne saczenie wod plodowych??? 07.12.06, 22:49
      Możliwe. U mnie sączyły się parę dni zanim udałam się do szpitala, bo nie byłam
      pewna czy to TO. Były bezwonne, bezbarwne... takie nijakiewink
      Potem w szpitalu dostałam opierdziel że wcześniej się nie zgłosiłam (nie jest
      wskazane żeby wody sączyły się parę dni). Więc jak masz wątpliwości to lepiej to
      sprawdź.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka