Dodaj do ulubionych

Magnez na skurcze

07.12.06, 21:57
Zeby zapobiec skurczom, a raczej je wyciszyc, mam brac 6 razy no-spe i
preparat z magnezem (3 razy). Zaczelam wczoraj. DZis okropnie sie czuje -
kreci mi sie w glowie, mam mdlosci, jestem poddenerwowana. CZy tak moze
dzialac magnez?
Obserwuj wątek
    • magda_wojciechowska Re: Magnez na skurcze 07.12.06, 22:00
      Magnez powinien raczej dzialac odstresowujaco. Wszak jest zalecany osobom, ktore
      sa nadpobudliwe, nerwowe, maja klopoty ze snem. Ja bym sie raczej zastanowila
      nad ta dawka no-spy. Czy 6 tabletek dziennie to nie za duzo (nie tylko) dla
      ciezarnej? Zreszta magnezu tez sporo - ja bralam raz dziennie. 2 razy to moim
      zdaniem jeszcze do przyjecia.
      • hatta Re: Magnez na skurcze 07.12.06, 22:03
        No-spa raczej nie - do tej pory bralam po 4 tabletki, wiec roznica nie jest
        kolosalna. Ale dziekiza te info o magneziesmile To pewnie nie on...
      • aga55jaga Re: Magnez na skurcze 07.12.06, 22:04
        też myślę że dużo tej no-spy - ale jak lekarz zlecił. Jaki magnez wykupiłaś?
        Zwróć uwagę jakie zlecenia są w ulotce.
        • magda_wojciechowska Re: Magnez na skurcze 07.12.06, 22:08
          Dokladnie - ulotki trzeba czytac, lekarze sa czasem tak zakreceni... Choc ja
          akurat mam pelne zaufanie do ginekolozki, ktora prowadzila moja ciaze. A tak na
          marginesie - te magnezy roznych firm sie czyms roznia miedzy soba?
          • hatta Re: Magnez na skurcze 07.12.06, 22:19
            No wlasnie, tez nie wiem, czy sie roznia? Ja mam brac Magne-B6, na ulotce jest
            tak samo - 3 razy po 1 tabletce. A tej no-spy faktycznie duzo, ale alternatywa
            sa leki silniejsze i majace konkretne skutki uboczne. Musze wierzyc lekarzowi,
            bo co mam zrobic? Zreszta to moja druga ciaza, w pierwszej doszlam do osmiu(!),
            a prowadzil mnie inny lekarzsmile
          • aga55jaga Re: Magnez na skurcze 07.12.06, 22:20
            tak - jak najbardziej - zawartością magnezu w mg w tabletce. Są takie, które
            możesz przyjmować po kilka dziennie, a przy innych - już jedna tabl zaspokaja
            całodzienne zapotrzebowanie np mbe (nawiasem mówiąc dla mnie był świetny w ciąży).

• magda_wojciechowska Re: Magnez na skurcze 07.12.06, 22:27
              Ja bralam Magvit B6 najpierw raz dziennie 1 tabletke, a gdy zaczely sie pojawiac
              skurcze lydek 2 razy po 1 tabletce.
    • alena30 Re: Magnez na skurcze 07.12.06, 22:24
      Też brałam MBE - jest świetny. Po Magne B6 źle się czułam. Wprawdzie nie jestem
      w ciąży, ale też miałam skurcze i wiem, że to jest dość nieprzyjemne.
    • oleska16 Re: Magnez na skurcze 08.12.06, 10:01
      Skurcze ma zdecydowana wiekszośc ciężąrnych. Moją ciążę prowadzi akurat
      koleżanka i ona jest bardzo przeciwna wszelkim tabletkom, tym bardziej, że nie
      wchłaniaj się z nich w 100% to co nam akurat potrzebne. A i szkoda nerek i
      wątroby. Na skurcze zjadałam przynajmnije dwa banany dziennie i mnie pomagało.
      Poszukaj w necie tabeli z zawartością mikroelementów i spróbuj jeść te owoce i
      warzywa bogate w potas i magnez (babany, migdały kasze zbożowe, szpinak.
      kukurydza). Dzieki temu zredukujesz ilośc przyjmowanych tabletek a zdrowsze to
      będzie dla Ciebie jak i malucha.
      • hatta Re: Magnez na skurcze 08.12.06, 20:43
        DZieki za wszelkie rady, ale ja nie mam skurczow lydek, tylko macicy. Musze
        brac leki, zeby one sie nie naslilaly, i zadna dieta na to nie pomoze. Jestem
        na poczatku 7 miesiaca i troche musze jeszcze w ciazy pochodzic. No-spa i
        magnez to i tak dosc lagodne srodkismile Pozdrawiam.
    • ilonab21 Re: Magnez na skurcze 08.12.06, 10:20
      Mnie lekarz zalecił aspargin( magnez+potas)1 tabletka dziennie. Nie miałam
      żadnych sensacji po ich braniu.
      • szyraf1 Re: Magnez na skurcze 08.12.06, 10:22
        ja bralam magnezin i tez nic po nim mi nie bylo, moze cisnienie lub po prostu
        jestes osłabiona, jesli sie bardzo denerwujesz idz do lekarza, pozdrawiam
        • kubaskowa Re: Magnez na skurcze 08.12.06, 10:28
          tylko lekarz jest w stanie ocenić jakiego rodzaju to sa skurcze - czy te
          przepowiadające czy po prostu rozwierające szyjkę - ja brałam nospę 3x dziennie
          do tego fenoterol przeciwskurczowy i myslę, że w moim przypadku było to jak
          najbardziej wskazane bo groził mi poród przedwczesny...
          • cytrusowa Re: Magnez na skurcze 08.12.06, 11:55
            magnez to na pewno nie jest, natomiast jesli to ie jest spowodowane pogoda lub
            uciskiem na przepone czy glowna zyle, cos ie tez zdaza, to stawiam na nospe.
            a dlaczego>?
            otoz nospa na niektorych tak dziala, ja moge wziac gora dwie na dobe, a potem to
            odjazd zupelny, kapec w buzi, silne zawroty glowy i ogolnie jeden wielki samolot.

az dziwne ze tyle zapisal lekarz...
    • dominika8012 Re: Magnez na skurcze 08.12.06, 14:04
      Ja przez skurcze lezalam tydzien w szpitalu bo byly silne i podawali mi magnez
      przez pompe. Teraz mam lezec w lozku jeszcze przez dwa tygodnie. jestem w
      34tygodniu ciazy ijuz mam dosc lezenia. Ale musze dotrzymac do 9 miesiaca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka